אותי זה כמעט הרג

אותי זה כמעט הרג

שלום לכולם.. אני בת 24 ואני מעשנת מגיל 14 (10 שנים כבר..) אני כבר שנה מעשנת לייט (ווינסטון לייט) אבל במשך כל השנים עישנתי מרלבורו אדום וכאמל ששניהם סיגריות חזקות מאוד עם אחוזי ניקוטין גבוהים מאוד. אני הייתי רוצה לשתף אתכם במשהו שקרה לי ביום שבת בערב. הייתי אצל חברה שלי- שתינו קפה ביחד (עם איזה 5 סיגריות-בלי הגזמה- על כוס קפה אחד. כבר שבוע שלם אני מרגישה דקירות בלב כשאני לוקחת שכטה מסיגריה אבל ביום שבת זה היה שונה. בעודי לוקחת שכטה מהסיגריה נחנקתי והתחלתי להשתעל נורא, במשך איזה רבע שעה אני רק משתעלת ונמצאת במצב של חנק.. בשלב מסויים הקאתי ובלי לנסות להגעיל יצא לי כל מיני דברים שחורים ואפילו דם. כל התהליך הזה היה מלווה בכאבי ראש עצבניים מרוב השיעול החזק והחנק ועם דקירות נוראיות בחזה. לילה שלם לא הצלחתי להרדם ולא יכלתי לנשום. מאז אני לא מעשנת וזה לא כזה קשה כמו שחשבתי. ברור שזה חסר לי, אני סטודנטית ואני לומדת בתל אביב ואני רגילה איך שאני נכנסת למכונית להדליק סיגריה (במיוחד בפקקים) ולפני השיעור ובהפסקה ואחרי אוכל ואחרי השיעור ומול המחשב ולפני השינה ועם חברה בבית קפה ובעצם- מתי לא?? אנשים- אני לא מעשנת יומיים.. זה המוןןןן בשבילי ולא נראה לי שאני יחזור בזמן הקרוב.. סיגריות הורגות!! אני לא מתיימרת להיות איזה פירסומת של משרד הבריאות אבל אותי זה כמעט הרג! ויש לי שאלה לדרור או למי שיודע ומבין: הייתי רוצה לדעת כמה זמן לוקח לריאות להתנקות לגמרי לגמרי. אשמח אם תענו-זה ממש חשוב לי לדעת. תודה ויום טוב..

ברוכה הבאה..

אותו סיפור מילה במילה,אותם התקפי גועל והקאת ג'יפה בלתי מזוהית... רק שאצלך זה קרה לפני יומיים ואצלי לפני חודשיים,כבר חודשיים אני לא מעשנת,והייתי קטר,אוהו איזה קטר,מהרגע שהייתי קמה בבוקר ועד שהייתי שוכבת לישון היו רואים אותי עם סיגרייה בפה. לא הייתי הולכת לקולנוע רק מהמחשבה להיות שעתיים בלי לעשן,בכל תמונה שאני מצולמת החל מגיל 14 אני עם סיגרייה בפה... הייתי מעשנת 2 קופסאות ביום ולפעמים גם יותר,של מרלבורו אדום,ובעת משבר כלכלי זה היה נובלס(רק שתביני את גודל הזוועה...) אני חושבת על כל זה עכשיו וואללה זה מגעיל אותי... אז יאללה,שיהיה לך בהצלחה,וכן עישון באמת הורג... לגבי השאלה שלך,אין לי ממש מושג,אבל אני יודעת שפעילות פיזית יכולה להועיל בניקוי הריאות,אצלי זה עבד...

תודה ו..

יואו.. אני שומעת אותך ואני מזה מתעודדת.. אם את היית קטר והצלחת בסופו של דבר (כבר חודשיים.. סחטיין עליך..) אז בטוח שאני גם יצליח. במיוחד שכל פעם שאני חושבת על להדליק סיגריה אני מקבלת התקף של כאב ראש.. שיהיה לנו לבריאות.. אני נראה לי באמת יתחיל פעילות גופנית.. עד עכשיו לא יכולתי לחשוב על זה כי כשאני עולה לחדר שלי- שזה כולה 7 מדרגות- אני צריכה לנוח איזה רבע שעה.. חופשי פדלאה.. טוב יהיה בסדר אני אופטימית.. בהצלחה לכולם ואני אשמח אם מישהו יענה לשאלה שלי- תוך כמה זמן הגוף מתנקה מהיום שמפסיקים לעשן ומה צריך לעשות בשביל שהריאות יתנקו מהר יותר?? יש עוד משהו- כואב לי כבר די הרבה זמן הצד.. כאילו בלב כזה בריאות.. משהו מוזר.. היום במיוחד.. יש מצב שזה תופעות לוואי שלא עישנתי?

קודם כל מזל טוב!

את בחורה צעירה ואם תפסיקי לעשן מהיום לתמיד הראות שלך יחזרו להיות לבנות וזה מה שחשוב.רק תדאגי לשתות הרבה בתקופה הראשונה ובנוסף תרבי באכילת ירקות ופירות .הייתה לך הזדמנות לראות איך הריאות של מעשן נראות מבפנים ואני מאמין שזה הספיק לך אז דרך צלחה ושנה נקיה להת' דרור .

למעלה