אושר (?!)

חופשיה

New member
אושר (?!)

כמה שירים יש על אושר. כמה ספרים נכתבו. שירים... מהו האושר הזה, מי יוצר אותו. איך אפשר לדעת אם הוא אמיתי... אני מחפשת אותי, ומוצאת כל מיני דברים נפלאים (?!) בדרך... כל כך קשה לי, לפעמים. אבל אני ממשיכה להאמין. פעם אמרו משהו על הדרך אל האושר, הבנתי שהדרך עצמה היא האושר...

אושר מהו?

חופשיה היי!!! שלום לך. לדעתי האושר הינו מצב שאיליו שואף האדם. הוא מוגדר כאיזו שהיא מציאות. אני חושבת במילים פשוטות שזה מצב בו האדם מצא את השקט השלום והשלווה הפנימיים שלו. איך עושים זאת? פשוט רוצים להיות במצב. בלי לחצים בלי חרדות בלי מתחים. איך עושים זאת? פשוט רוצים להיות במצב!!! הרבה אור אחווה ואהבה אין סופית. מיכל

חופשיה

New member
מיכל...

אז ככה, לאחרונה החלטתי לחקור אושר. הכל התחיל באחותי, שנישאה לגבר עשיר - וזה עשה אותה מאושר. אני הטלתי ספק באושרה. אבל רק בימים האחרונים הבנתי כמה היא באמת מאושרת - אמנם האהבה שלה (וזה נושא אחר לגמרי) חומרית, אבל זה מה שהיא תמיד רצתה. דוגמא נוספת, היא איזו בחורה שאני מכירה, אשר לדעתי היא תמימה... אשר הבורות שלה העושה אותה מאושרת... אני מאמינה בזה. אבל תפיסתי של אושר איננה כזאת , אבל אני יכולה להבין אחרים...

אביה*

New member
הדרך אל האושר (אם בכלל קיימת)

לדעתי זו טעות לחפש את האושר. אני כשלעצמי בכל אופן מזמן הפסקתי לעשות זאת. אדם לא צריך ולא יכול להיות מאושר אפילו בחלק קטן של חייו. יכולים להיות לנו רגעי אושר מרוממים, כאשר אנו מגלים תגלית גדולה, או מגיעים לשיא כזה ואחר בחיינו, אבל זה הכל, בתור בני אדם נידונו לשגרה ארוכה ואפורה במירב שנות חיינו, ואפילו להרבה פחד, כאב וצער, שהם לא מוגדרים כאושר. ובכלל מי אמר בכלל שאנו צריכים להיות מאושרים בחיים שלנו. כתוב ``שאדם לעמל יולד`` אבל לא נאמר שהוא נולד לחיי אושר. אני חושב שהמטרה העליונה של כל אדם בעל ערכים היא לחיות חיים מוסרים וחיים ממצים, בהם הוא מפיק מעצמו את המירב שהוא מסוגל, וכאשר אדם עושה כן אז הוא מאושר. אבל לחפש את האושר כשלעצמו זוהי מטרה אגואיסטית קטנה. לכן במקום לחפש אושר לדעתי צריך האדם לחפש את עצמו, להגיע לנקודת האמת שבליבו, לפעול בעולם באופן שיבטא את כל היכולת הפנימית שלו, ליצור כל מיני יצירות, ואולי כאשר האדם יעשה כן, הוא יקבל בתור מתנה רגעי אושר, שיאמרו לו אכן אתה עושה את אשר נכון לעשות.

לאביה

מאוד נוגע, ..מה שכתבת. נדמה לי שזה נכון. וזה מזכיר לי שיר עתיק ויפה... ... ``למה זה תשא עיניך, למרחב בקש אושריך, שׁוּר! הן כאן כל טוב עולם רק מעינך הוא נעלם, כאן כל טוב עולם`` :cool:

לגעת במהויות

שיר באמת יפיפה. לא יודעת אם כל כך עתיק, הרי המשמעות שלו נשארת אקטואלית ללא זמן.

rony levy

New member
החיים - אושר מתמשך!

מי אשר תר ללא לאות אחר ``אושר`` לא ימצאנו, לדעתי. החיים יש לדעת, הם אושר אחד ממושך. השקיעה, השינאה, הבדיחה, התהייה, הכתיבה, האכילה, מזמוטי האהבה, הפנים המזדקנות של אמא, המינוס בבנק, הטיסה הקרובה לשם, הנסיעה הרחוקה לכאן, מילה טובה מיופיאל, נזיפה חמורה מהנוגעת במהויות - הכל סבבה! למה מה קרה? נולדנו איוב, חלילה וחס? נא לגשת אפוא לאפסנאות החטיבתית ולחתום על הומור, על ציניות, על שחוק והיתול. בדרך יש לעבור דרך השקם ולחטוף שוקולד מתוק-מתוק. ואם שוקולד משובח איננו בחזקת האושר בשיא תפארתו - אנה אנו באים? שבת שלום ואוקינוס של אושר לכולם!

אביה יקרה :cool:

אבייה היקרה היי!!! ברוך בואך אל הפורום שלנו. אני מקווה שאחרי המילים הנרגשות של כל אחד ואחד שהגיב לנושא שהעלת אני בטוחה שזכית למסםר זוויות ראיה ביחס למושג אושר. אני כל כך שמחה שהצלחת לעורר את האנשים. כולנו מחפשים את אותו דבר. גם אם נאמר שזה לא קיים. לדעתי כל אדם רוצה להגיע לשקט לשלום ולשלווה שלו. בשבילי זה האושר האמיתי. להיות מאוזנת בכל המישורים בחיים. הדבר הכי יפה בעיניי זו פתוח היכולת לקלוט את רגשות הזולת ולהביע אותם בלי חשש ובלי בושה. אני באופן אישי עמלה על כך. אושר רב ממלא אותי כשאני מרגישה שהפכתי את האדם שלידי להיות מאושר ולו לכמה רגעים. אושר בשבילי זה לפעול בכל חמשת החושים גם החיצוניים וגם הפנימיים. אושר בשבילי זה לראות את ילדי מתפתחים ומגיעים להישגים אישיים ותמיד תמיד מרגישים בריאים. אושר זו מן תחושה אלוהית שמתפספסת לנו לפעמים כי אנחנו טרודים ביום יום. את בטח קראת את כל תגובות האנשים הטובים ויכולת לראות המון זוויות של אושר שנמצאות פה ועכשיו. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

האושר..........

חופשיה, ברוכה הבאה. שאלת השאלות לדעתי אחרי החיים והמוות. האושר? זה ציפור שיורדת ונוחתת לידי. האושר זה טיפה של גשם שנושר על לחיי. האושר הוא לקום ביחד בבוקר ולשתות קפה האושר הוא חיוך של ילד מתחבר. ועוד כל אחד ממיליארד תופעות הטבע הקימות בשבילך, בשביל שאת תעשי את הדרך שלך כאן הרי טוב שאפשר. רק בשבילך. היי ברוכה.

כתר ארי!

New member
לפעמים גם הדרך...

לא ``נותנת את האושר``...אבל חופשיה יקרה אם רק נפקח את העיניים ונרצה לראות, נראה אושר בכל מקום,לכל אחד יש אושר מתי שהוא, איפה שהוא ומרגע שראינו אותו הוא ישאר שלנו לנצח,תמיד נוכל לחזור אליו בדמיוננו ברגעים קשים, ותמיד נוכל לראות אותו בעיני רוחנו לעתיד (ראה שיחה קודמת בעיניני ראיית העתיד- כל אחד יכול לראות את העתיד צריך רק לפקוח את העיניים,עיני הרוח,העיניים הפנימיות)...אז מה בכל זאת הבעיה? לא כולם רוצים לראות ,לא את העתיד ולא את האושר !!! אז בבקשה לכל המסרבים לראות,או אלה שאינם ``יכולים`` רק כמה דקות ביום של מודעות למצב העיניים, העיניים הגשמיות והעיניים הרוחניות ,מה הן ראו היום? מה הן רוצות לראות מחר? מודעות חברים! מודעות!!!

יופיאל

New member
הדרך אל האושר

היא הדרך אל עצמי. האושר הוא לא משהו שהמצא מעבר לאופק , או אפילו מעבר לפינה , הוא ממש כאן בידינו. רק צריך לראות אותו. הבעיה היא שאנחנו לוקחים הכל כמובן מאליו , ולכן כבר לא נהנים ממה שיש לנו. כל רגע מכיל משהו מופלא , קסום , כל שניה העולם מתחדש. יש לנו כל כך הרבה דברים יפים , רק צריך לעצור ולהתפעל , להסתכל על השמיים , לראות את השקיעה , להריח את ריח הפרחים , לתת חיבוק לכל מי שאנחנו אוהבים. החיים יפים! :cool: אם רק תשימו לב אליהם... וגם אם קשה לפעמים , אפשר להמשיך הלאה ולהגשים את עצמנו , לא לוותר על החלומות ולהיות מי שאנחנו באמת רוצים להיות. זה האושר בשבילי. באור ואהבה , יופיאל המלאך

שני.ר

New member
שמעתי את זה איפה שהוא...

אושר זה לא להשיג את מה שאתה רוצה אלא לרצות את מה שיש לך. אני חושבת שיש בזה חוכמה

smile2life

New member
הפקולטה ללימודי האושר

אחלה ספר וניתן למצוא אותו דרך הלינק הבא

למעלה