אושר - כן או לא (סקר)

pomelit

New member
אושר - כן או לא (סקר)

בעקבות שאלה שעלתה בדיון אחר: האם הייתם אומרים על עצמכם שאתם מאושרים? האם אתם מכירים הרבה אנשים מאושרים? האם אושר קשור לטפול?

תשובה

אושר אמיתי ומתמשך הוא בדר"כ היעדר אומללות. כשאדם חש מאושר, והוא ממש מודע לאושרו, זה בדר"כ משהו ארעי, קצר מועד, שנוצר עקב מאורע ספציפי שניתן להצביע עליו. לכן נראה לי שרוב האנשים ה"מאושרים", רוב זמנם, עונים להגדרה הראשונה - הם מקסימום לא אומללים

pomelit

New member
כלומר מקסימום שאפשר לבקש

זה לא להיות בדיכאון, כי אושר אמיתי בכל מקרה הוא לא משהו קיים. זו עמדה חד משמעית, אני לא בטוחה שאני מקבלת אותה. לא רוצה לחשוב שאושר מוגדר רק בהיעדר סבל

נכון. ובאותה מידה אפשר להגדיר סבל

בהיעדר אושר...
והופה! חזרנו לנקודת ההתחלה. אני חושבת שזה כמותי ולא איכותי, כלומר שאפשר להגדיר מצברוח על סקאלה- 1- אומלל מאוד (דיכאון קליני)
ו-9- מאושר מאוד.
(המאניה לא בדיוק נכנסת לשם, כי יש כל מיני סוגים של מאניה...)

אני חושבת ש...

אני חושבת שרק אדם שעבר אומלללות ודיכאון יכול להגיע לאושר אמיתי זו עסקת חבילה

drorhaim

New member
מתי אני הייתי הכי מאושר בחיים שלי

בצבא נפצעתי בתאונת אימונים דבילית והייתי חצי שנה בבית חולים עד שחיברו אותי מחדש. לצאת מבית חולים אחרי חצי שנה שלא ראית את העולם - תאמיני לי, אין אושר גדול יותר מזה בחיים. מצד שני, אני ממש לא ממליץ על הדרך הזאת לאף אחד. חוץ מזה, אושר גם תלוי באיך אתה רואה את העולם ומה הציפיות שלך ממנו. ילד, אם את תקחי אותו למקדונלד, יהיה מאושר. מבוגר לעולם לא יבין איך קציצה נוטפת שמן ברקסים פלוס צעצוע יכולה לשמח בנאדם כל כך. למה? ככה. כי הוא מצפה מהחיים ליותר מזה. לא ברור למה בדיוק, אבל בטוח ליותר מזה. אגב, אם יורשה לי לשאול (ויורשה לי): מה גורם לך אושר? (עזבי אותי. אני לא דוגמה לכלום).

לי הרבה דברים גורמים אושר

אבל אני לא בדיוק יודעת אם זה אושר אמיתי, כי אני לא יודעת בכללל מה נקרא "אושר אמיתי". אני אישית לא טיפוס דכאוני אלא להפך, אני תמיד אראה את חצי הכוס המלאה, וכשעצוב לי, זה אומר שבאמת קרה משהו. אבל אושר אמיתי אני חושבת שחוויתי כשגרמתי אושר למישהו אחר, אין כמו לראות בן אדם שעבר תקופה קשה קם בבבוקר ומרגיש שטוב לו בחייים בזכותך. אבל עוד פעם, רק אם אני גורמת למישהו "אושר אמיתי", לראות מישהו מחיייך ולדעת שבאמת טוב לו. אין תחושה יותר טובה מזו. :)

והפוך? ../images/Emo8.gif

רק אדם שהיה מאושר באמת יכול לחוש עצב מהו? יש אנשים שפשוט מרגישים הכול בעוצמות יותר חזקות, ויש כאלה שחוסמים את עצמם ולא נותנים לעצמם להרגיש.

mkarin

New member
לא.../images/Emo42.gif

מאושרת? לא. אני חושבת שאין דבר כזה אושר מוחלט או אושר מתמשך, אלא רגעים קטנים של אושר. ואם לא רגעים- זמנים קצרים. אולי אפילו ימים, אך אושר הוא אינו דבר תמידי. אני לא מכירה אנשים מאושרים. אני מכירה אנשים שטוב להם, אנשים שכיף להם, אבל לא אנשים מאושרים. כאמור, אושר זה אוסף של רגעים קטנים. אם אושר קשור לטיפול? מעולם לא הייתי בטיפול כך שעל עצמי אני לא יכולה להעיד, ועל אנשים אחרים אי אפשר באמת באמת לדעת.

עדן גפן

New member
תשובה

האם הייתם אומרים על עצמכם שאתם מאושרים? לא, ממש לא. האם אתם מכירים הרבה אנשים מאושרים? לא, ממש ממש לא. האם אושר קשור לטיפול? לא. כמו שמישהו חכם אמר פעם: שקרן מי שמאושר

אביב ../images/Emo8.gif

אח"כ הוא אמר "היום אני יודע שזה לא נכון. יש אנשים מאושרים. אני פשוט אכלתי אותה".

תשובות ../images/Emo13.gif

האם הייתם אומרים על עצמכם שאתם מאושרים? הממ... מנסה... אני יודעת שכל הקטע באושר הוא לחיות בהווה, אבל זה קשה
האם אתם מכירים הרבה אנשים מאושרים? בהתחשב בעובדה שחצי מהחברות שלי כבר נשואות.. כן.
האם אושר קשור לטיפול? בהחלט. הטיפול עוזר לנו לסלק משהו לא רצוי מהחיים שלנו, או להסתכל על חלקים מהחיים בצורה אחרת. אם אנחנו יכולים לדמיין איך החיים שלנו ייראו בלי הדבר הזה שמפריע לנו, אנחנו כבר בחצי הדרך

מה זה להיות מאושר?

למה אנשים מצפים? להיות בריגוש מתמיד? תחושת האושר העילאי הכרוכה בריגוש מיוחד גם אם תתמשך, תאבד את הטעם וכבר לא תרגש עוד, כי לכל דבר מתרגלים. ואז אנשים יחפשו ריגוש חדש... ותחשבו על זה.. בקיצור, להיות מאושר זה קודם כל - לא להיות אומלל. ואם אתם רוצים דווקא פירוט על מה זה להיות מאושר באופן בסיסי אז.. הנה: אם יש לך אוכל טעים, בלי הגבלה, מקום נעים לישון בו, חם לך בחורף ולא חם מידיי בקיץ, אם יש לך אנשים שאוהבים אותך ואתה אוהב אותם, אתה עובד לפרנסתך בעבודה שמעניינת אותך, אז אתה מאושר.

יש ויש תקופות

מישהו יכול להגדיר מה הוא אושר בדיוק??? לפעמים חושבת שטוב שיש לפעמים קצת רע.. כי אז יכולה באמת להעריך את הטוב ודעת שמאושרת

למעלה