אושר בחיים

אושר בחיים

איך זה שלכולם זה נראה שאם נעשה את כל העולם הזה ניהיה מאושרים... ואנשים שעשו הכל אינם מאושרים? ומי שנשאר יהודי טוב הוא מאושר? הנתונים בדוקים גם על פי סקר של עיתון מעריב שהאנשים החרדים הם המאושרים ביותר. השאלה היותר גדולה איך זה שאדם יושב מול ספר 12 שעות ביום והוא נהנה מזה?

חושב19

New member
כי..

היצר הרע עובד עליך בעינים.. מה כפת `ך איך זה עובד? אתה מחפש תאושר האמיתי וזה האושר האמיתי, אז לך על זה..!

שומר 23

New member
החיים תפקיד

אם אתה מבצע את המוטל עליך אתה שמח אם אתה לא מבצע או לא מודע לתפקידך השמחה ממך והלאה..

כי כשאתה . . .

לא מסתכל על זה כ``ספר`` שיושבים מולו 12 שעות ומתנענעים לכאן ולכאן משעמום אלא אתה מסתכל על זה כעל התורה שבורא עולם נתן לנו בהר סיני והיא נקראת ``מתנה`` ובתורה זו טמונים וחבויים סודות מתוקים שהלומד את התורה לשמה ורוצה להחכים ולדעת את הסודות הטמונים בה, אז ``וטועמיה חיים זכו`` אז תבין שזה לא רק ``לשבת מול ספר 12 שעות``.

מעניין שהנשר הגדול

לא נפל למשכב בהיות ונבצר ממנו לפתוח ספר עקב פרנסתו כפי עדותו לן` תיבון. אך רק כל רכושו של דודו מטיבו טבע בים, או אז נפל למשכב על שנשבר מטה לחמו, ולא עזרו לו בטחונו באלהיו להיות כשבט לוי, ובמשך שנה תמימה נשקע בדיכאון כפי עדות באיגרתו לקהל מארשילה

האושר הוא

לא מלשבת מול ספר, ולא ללכת לים בשבת, וגם לא לרקוד בסטלה במועדון חשוך... האושר הוא מהידיעה שיש לך עתיד בטוח: אתה לומד ונהנה בשביל ליהנות בעוה"ב, אין ערך להנאה חולפת וזמנית מהנאה דתית שהיא קיימת. ואין קשר איזה דת זו- אותו אושר מרגיש הדתי הנוצרי והדתי המוסלמי, וגם, בעיקר, הנזיר הטיבטי... אם אתה נרקומן תדע, שמרכס אמר על הדת שהיא אופיום להמונים... ולי נראה שהיא קוקאין!

אתה יודע למה אתה טועה?

מרכס ראה בדת `תרופה משכחת כאבים`. האם היא הנאה שנשארת לתמיד? האם היא הנאה שמשאירה זכרונות עד גיל 90? לא! תמיד צריך חידוש, אבל זה ממכר! בכדי שלא תפוג טעמה של ההנאה, צריך שיהיה בה (בהנאה) משהו שישאיר את החותם בך (באדם). לך תפגוש אנשים דתיים, שלמדו תורה כל חייהם, אפילו בעלי בתים מבוגרים, יושבים מאושרים, נזכרים בערגה בדף גמרא שלמדו לפני 80 שנה.. באירוע דתי שארע לפני 50 שנה, תראה את הקשר שלהם עם דבר שהיה לפני עשרות שנים.. זה לא קשר שמתחדש (כמו בהתמכרות), זה קשר עמוק יותר.

תודה שהגבת

דעתי כי יש הבדל יסודי בין אושר סתמי לאושר דתי, הבדל שגורם שאין ביניהם יחס! מה לא נכון פה?

לדעתי אתה צודק מהצד שיש יותר הרגשה של

אושר בדבר שהוא לא גשמי. אבל מה, נראה לי, שהאושר האמיתי הוא קירבה לה', לכן א"א לומר שהאושר של נזיר טיבטי שווה לאושר שלי, בתור יהודיה.

כעת דייקת

אני הסברתי מה אותו הבדל. ושיש בכל זאת שוני בין היהדות לשאר הדתות.

אולי אנו משוחדים!?

אנו משוחדים, בגלל יש לנו אושר שאין להם! צא ובדוק......... אנו משוחדים, כי אנו האומה היחידה שחיה, נושמת ובועטת כבר 3000 שנה. האמת משחדת אותנו.

מWIי

New member
חחח יפה..

אבל זה לא מחייב שרק אצלנו יהיה את האושר הסינים וההודים גם באלפי שנים.. אולי הם גם חשים אותה שיכור חושים כמו בחור ישיבה שמחדש וורט.. אותה התפרקות ואותה התמכרות..

חברים, שימו לב!

הסיניים מגיעים לרמות אושר בלתי נתפסות. הנוצרים כנ"ל המוסלימים כבר הגיעו לאורגזמות רוחניות. היהודים נו.. גם הם. וכל אחד מהם טוען שהאושר הכי גדול אצלו! בלי להתווכח מי יותר צודק, תהיו ישרים ותודו שרמת האושר תלויה בדת ולא באמיתותה! איך אומרת פורטונה- דחילק!

שים לב:

הם טוענים שיש להם פתרונות למציאת אושר. האושר שלהם הוא זמני. אנו טוענים שיש לנו אושר קבוע. "יחי ההבדל". יש אם בשם משה נחום שטוען שהנצרות יש לה אושר אמיתי, אני מכיר אותו: הוא לא אדם מאושר! האם בגלל שהוא "אומר" אאמין לו? אני מוכן לקחת אותך לאנשים מבוגרים, יהודיים ולהראות לך את האושר הקבוע שלהם... את תוחשת הנחת רוח הקבוע שלהם..

אני גם מכיר אותו

ויודע מה רמת אשרו ויושרו... אבל מכיר גם את אמנון יצחק... יש אנשים אובייקטיביים (אתאיסטים) שבודקים את זה ויודעים שההבדל הוא ברמת הקשר של האדם עם דתו, אך ביסוד כל הדתות שוות! איך אתה מתמודד עם זה? ולמה אינך מקבל זאת? אתמהה!

למעלה