אושו חברים אושו 7

אושו חברים אושו 7

והקלף היום הוא
קלף 5
"לא כלום"
בודהא בחר מילה פוטנציאלית באמת – שורייאטה. המילה המקבילה באנגלית – NOTHINGNESS – [לא-כלום], אינה יפה כמותה. משום כך, אני רוצה לעשותה ל- 'כלומיות' – שכן הלא-כלום אינו רק מאומה, הוא הכל. מהדהד ורוטט באפשרויות כולן. הוא אפשרי, אפשרי לגמרי. 'לא-כלום'. הוא עדיין בלתי ברור, אולם מכיל את הכל.

בראשית, ישנו הטבע; בסיום – הטבע; וכי למה שבין לבין, המהומה רבה כל-כך? לשם מה, בין לבין, להפוך דאוגים כל-כך, חרדים כל-כך, שאפתנים כל-כך – בשביל מה ליצור ייאוש שכזה? מכלומיות ועד אפסיות, הוא המסע כולו.

אושו, קח את זה בקלות, כרך 1 פרק 5
הסבר:
ההוויה 'בתוך הפער' יכולה להיות מבלבלת, ואף מפחידה. לא-כלום להיאחז בו, ללא חוש כיוון, אפילו לא רמז לגבי הבחירות והאפשרויות בהמשך הדרך. אולם מצב זה עצמו, של פוטנציאל טנור, הוא שהתקיים בטרם נוצר היקום.

כל מה שיש לעשות עכשיו, הוא להירגע אל תוך הכלומיות הזו...

ליפול אל תוך השקט הזה, בין המילים...

להתבונן במרווח שבין השאיפה והנשיפה. לנצור כל רגע ריק של חוויה. משהו קדוש עתיד להיוולד.
לינק
http://www.namaste.co.il/ערוצים/אושוטארוט

והשאלה שלי היא-

מה אומר לגביכם לא כלום?
האם הוא מפחיד, מאיים,חסר קרקע ויציבות?
או שהוא מסקרן, מאתגר ומלא אפשרויות?
מהו לא כלום בעינכם?

ינוקא1

New member
מקום מדהים.

אחד החידושים הגדולים בקבלת האר"י הוא שלפני בריאת העולם , ה' יצר מציאות של "לא כלום".
בקבלת האר"י זה נקרא ה"צמצום".
אם לא היה ה"לא כלום" הזה לפני הבריאה , הבריאה לא היתה אפשרית - מרוב שהכל היה מלא באור.
לכן ה' צמצם את אורו , יצר מקום פנוי וחלל , כדי לאפשר בתוכו את הבריאה.

אני בעד זה שהחלל הפנוי מסקרן , מאתגר , ומלא אפשרויות.
אבל כל זה בתנאי שיש לנו מספיק "כח" לעמוד מולו.

לדוגמה :
תינוק איננו יכול לעמוד ברשות עצמו.
ואם האמא "תצמצם" את עצמה ולא תדאג לו , התינוק ימות.
אך ככל שהתינוק גדל , ההורים מצמצמים את עצמם יותר ויותר.
במילים אחרות : ההורים יוצרים באופן הדרגתי חלל פנוי , שמזמין את התינוק \ נער לקחת אחריות על עצמו.
אם לא יהיה צמצום של ההורים , והם יתנהגו לבנם הגדול כמו לתינוק , אלו יהיו "הורים חונקים".
ואם יהיה צמצום לפני הזמן בו הילד יכול לקחת אחריות , אז אלו יהיו "הורים מזניחים".
החוכמה היא ליצור חלל פנוי דווקא בזמן ובמידה הנכונים.

לסיכום :
ה"לא כלום" הוא נהדר וחיוני ועוזר לנו לגלות את עצמינו , רק כאשר אנו יכולים לעמוד מולו.

אני רואה אותו כמקום מאתגר

אך גם קצת מפחיד
בלא כלום יש המון פוטנציאל למלא
אך יש גם המון ריק, המון אפס, המון חושך
אישית אני לא סובלת חושך,
אך כן יש אפשרויות בלי סוף ליצור משהו חדש,
להיות בורא
אהבתי את מה שכתבת ינוקא-

"החוכמה היא ליצור חלל פנוי דווקא בזמן ובמידה הנכונים."

למעלה