אושו חברים אושו 6

אושו חברים אושו 6

והקלף לעיונכם היום הוא-
קלף 4 המורד
אנשים חוששים, חרדים ביותר, מפני אלה היודעים את עצמם. לאלה יש כוח מסוים, הילה מסוימת, וכוח משיכה ברור – כריזמה שיכולה להוביל אנשים צעירים וחיים, החוצה מתוך בית-האסורים המסורתי...

את האדם המואר, לא ניתן לשעבד – זה הוא הקושי – וגם לא ניתן לאסור אותו... כל גאון שידע ולו דבר-מה מהפנימי, שומה שיהיה קצת קשה להכילו; הוא יהיה כוח מפר ומשבש. ההמונים אינם רוצים שיפריעו אותם, הגם שהם בייסורים; הם סובלים, אולם הם רגילים לכך. וכל מי שאינו אומלל, נדמה כזר.

האדם המואר הוא הזר מכולם, בעולם כולו; הוא נדמה כאינו שייך לאף אחד. ארגונים אינם מגבילים אותו, גם לא קהילות, חברות או אומות.

אושו, קול הזן, חירות לעצמך, פרק 9
הסבר:
הדמות בעלת הכוח והסמכות שבקלף זה, היא בבירור, אדון לגורלה. על כתפה סימן השמש, והלפיד שהיא אוחזת בידה הימנית, מסמל את האור של האמת שזכה בה בעצמו.

בין אם הוא עשיר או עני, המורד הוא למעשה קיסר, היות שהוא ניתק את השלשלאות הכובלות של התניות החברה ודעותיה. הוא יצר את עצמו בכך שחבק את צבעי הקשת כולם, צף ועלה מתוך השורשים האפלים, נעדרי-הצורה, של עברו הלא-מודע, והצמיח כנפיים, להמריא בהן אל השמיים. עצם דרכו להתמרד – לא משום שהוא נלחם במשהו או מישהו, אלא משום שגילה את טבעו האמיתי, והוא נחוש לחיות בהתאם לו. הנשר הוא החיה הספיריטואלית שלו, שלוח בין ארץ לשמיים.

המורד קורא אלינו תיגר להיות אמיצים מספיק, לקחת אחריות על מי שהננו, ולחיות את האמת שלנו.
לינק מ נמסטה

ושאלתי היא-

עד כמה אתם מורדים?
במוסכמות, בהרגלים, בחברה, באזור הנוחות?
עד כמה אתם מוכנים להקריב למען עקרון או מטרה?

ינוקא1

New member
מורד הרבה , אך לא מספיק.

החוכמה זה גם למרוד בשכל , למרוד בעיתוי הנכון , -למרוד מהסיבות הנכונות.
למרוד כאשר בידינו הכח למרוד.
מרידה חסרת שכל , רק כובלת יותר.

והחוכמה זה גם איך למרוד :
למרוד מתוך גישה עניינית ומכבדת , לא מתוך גישה מבזה.
(הרבה יותר קל להרוס מאשר לבנות.
בעיה של הרבה מורדים זה שהם יודעים רק להרוס).

אני אישית משתדל למרוד נכון , ולמרוד כשנכון.
וזה לימוד שלם לחיים שלמים.
ועל זה אני אומר שאני מורד הרבה , אך עדיין לא מספיק.
כל מרד זהו שחרור של כבלים.
ככל שאלמד יותר "איך למרוד" , אוכל להוריד כבלים רבים יותר.

יותם 710

New member
מרד 5 כוכבים

המורד האמיתי הוא מורד כי הוא לא יכול אחרת. זה לא עיניין ללימוד וחשבונאות ולחכות לרגע המתאים.
הוא גם לא רוצה לשנות את העולם. המרד הוא אישי והוא תכלית עצמו, ואין לו סיפוק, לכן בדרך כלל הוא נכשל.
&nbsp

ברוך בואך יותם

מורד לעיתים בוחר מטרה,
ולא תמיד נכשל,
תראה את גנדי, את מרטין לותר קינג, את רוזה פארקס
לעיתים אנחנו לא מורדים במהותנו,
אך יש משהו שמקומם אותנו כלכך שגורם לנו לצאת נגד החברה,
המוסכמות
נגד כולם.

גם ככה לדעתי רב האנושות תמרוד בשנים הקרובות

אבל מחוסר ברירה
אז אני אומנם השתתפתי קצת בהפצת המידע עד שפייסבוק החליט
לסגור לי את הפייס בלי סיבה ( צנזורה? בגלל שהגבתי לכתבה בהארץ? )אבל אני מאמינה שקרב היום שהמהפיכה תתפשט

ינוקא1

New member
אולי זו הגישה שלך , ולכן בדרך כלל היא נכשלת.

כפי שאתה מעיד בעצמך.

הגישה שלי היא להשתדל לעשות דברים בחוכמה , ולא לעבוד מתוך דחפים ואמוציות.
לכן המרידות שאני עושה מצליחות בדרך כלל.

גם אני מהמורדים

תמיד מוצאת איך אפשר לעשות אחרת, יעיל יותר, נכון יותר,
מתקוממת על עוולות ולא שותקת,
אך גם אני כמוך ינוקא בוחרת לי את מלחמותי...

חני2222

New member
תלוי מתי

תלוי בסיבות במצב בנוכחי בעיקרון אני נלחמת על מה שאני חושבת כנכון עבורי אומרת את דבריי
גם עם יודעת שזה לא ימצא חן בעניי האחרים והכל נעשה בטאקט .

כתיבה יפייפיה אני לא מאמינה בזה לגמרי

כלומר זה כן בסיס ששווה לשאוף אליו במידה מסויימת וזה כן עלול לגרום אולי לניתוק קשרים מסויימים שיתקשו להכיל מישהו
שכבר לא בתוך המסגרת ויצור אחרים שימלאו את החסר בזרימה טבעית בהתאם לשינויים שיעבור אולם...
לא מאמינה שכל רגע אפשר לחיות מחוץ למסגרת אלא אם כן אדם בוחר להיות פרש בודד ויש גם כאילו
בעולמינו אך הם לא יוכלו להיות במסגרות כובלות זמן ממושך ולכן אני רואה אותם כזאבים בודדים אולי אפילו
בלי זוגיות בטח לא אחת כזו מחייבת ורציפה
כי כל קשר הוא סוג של כבילה במידה זו או אחרת. בטח קשר עמוק שיש כבר ציפיות מהצד השני. כמה קשרים חזקים
כאילו אדם ישרוד לפני שירגיש שקוצצים את כנפיו?

שאלות מצויינות שאלת קוסמת

ולצערי באמת המורדים האמיתיים,
שעשו מהפכות רובם לא שרדו בחיים,
הם נרצחו בצורה זו או אחרת,
ואלו שכן, היו בודדים ומותקפים מכל עבר...

המדרים מחכים

ודרום ומורד הפכים הם ,
אז ככל שנגעת בחיים הדרומיים החכמת ומרדת ,
רק באלהיך אל תמרוד .
דוד

למעלה