אושו זן...

Sashoosh

New member
אושו זן...

כמה שאלות שעלו במוחי כאשר פתחתי היום לחברה שלי... מה אומר קלף המאסטר בתוצאה של פתיחת מערכת יחסים, ובכלל, נורא קשה לי להבין את הקלף הזה... כל פעם מחדש אני מוצאת את עצמי מתפתלת כשאני מנסה להסביר אותו.. יש למישהו הסבר מפורט וברור? מעבר להסבר המעורפל משהו בספר של אושו? מה אומר קלף הסערה בפתיחה קלטית ברצונות השואל? לפעמים יוצאים לי קלפים ברצונות שהם לא בהכרח חיוביים, ואני גם לא מוצאת דרכים לקחת אותם למקומות חיוביים..לכן אני לא מצליחה להבין, איך ברצונות השואל, מופיע קלף שלילי, כמו סערה? אגב, אני חדשה:) סשה, בת 16 וחצי, קוראת באושו זן טארוט 3 שנים. ערב טוב:)

המאסטר ועוד

שלום, שמח לפגוש אוהבי אושו זן טארות וברוכה הבאה לפורום. לגבי קלף המאסטר באופן כללי: זה קלף שמכוון אותנו למשהו שהוא מעבר. מעבר למה? מעבר לאשליית הנפרדות, מעבר לגלגל החיים והמוות. אנחנו כביכול מתחילים את המסע ב'שוטה' ומסיימים אותו ב'השלמה' (completion) באושו זן טארות. אבל שאלי את עצמך: מאיפה השוטה מגיע? יש משהו שהוא מעבר למעגל הזה ואת המשהו הזה המאסטר גילה והוא חי אותו באמת יומיום בכל רגע. אפשר לקרוא לזה גם: מיסתוריות והתפקיד של המאסטר הוא לעורר את זה בתוכנו. להזכיר שלכל אחד מאיתנו יש את זה בתוכו. לגבי פירוש לקלף באופן כללי: אני לא חושב שיש הסבר אחד מפורט וכללי שקולע בכל פריסה. זה אגב נכון (לפי דעתי) לכל קלף. אני קורא את הקלף בהתאם לידע מוקדם שיש לי אבל אני גם פותח עצמי לפריסה שיוצאת באותו רגע ויכולים לצאת לי פירושים שונים בכל פעם. יש רק 78 (79) קלפים אבל יש מיליארדי בני אדם החווים אין ספור חוויות והתנסויות שונות. אי אפשר לצמצמם את המצב האמיתי לפירוש שיקלע תמיד. - לגבי תוצאה בפתיחת מערכת יחסים: את יכולה להעלות את כל הפריסה? זה מאוד משנה מה היו הקלפים האחרים. - קלף הסערה ברצונות: אין מה לפחד או להתנגד למשהו שנראה שלילי. במקרה של הקלף הזה תמיד צריך לזכור שמתישהוא בחיים אנחנו נחווה את הסערה הזאת - היא באה בשביל לנקות את הישן על מנת לתת מקום לחדש לצמוח. במקרה כזה תעירי את תשומת הלב של השואל למניע שלו. תחברי אותו למצב שקיים שבו הוא רוצה להביא להרס של משהו. תשאלי אותו האם הוא שם לב לכך והאם הוא מבין לקראת מה הולך. הקלפים תפקידם לחבר אותנו למה שקורה לנו בחיים כאן ועכשיו. אז מה שעולה - ברוך הבא. לפי דעתי אין צורך תמיד לייפות את התמונה - אם יוצאים קלפים שנראים לך שליליים (אגב אני אוהב את ה'סערה') אז תסבירי לשואל את מה שיצא ותכווני אותו להתבוננן על המצב שקיים אצלו בחיים. זה היופי של המודעות: ברגע שאני מודע למה שקורה בתוכי אני יכול להתחיל לבחור אחרת ולשנות את המצב. אבל אם אני לא מודע לרצונות שלי (בדוגמה הזו - שליליים) אני לא יוכל לשנות את המצב. את יכולה במקרה כזה להנחות את השואל לשאול את הקלפים מה יכול לעזור לו לשנות את המצב בו הוא נמצא - ותני לקלפים להדריך אותך ואותו. בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך ולשאול זה מלמד גם אותי לילה טוב מעוז

למעלה