אושוויץ

אושוויץ

לפני כחודשיים סיפרתי כאן על סבי מצד אבי שהיה פרטיזן שאיש לא ידע מה עלה בגורלו ומצאתי רישום עליו במוזיאון אושוויץ. באירוח של מר קזישטוף מאושוויץ ביקשתי שיחפש פרטים אודותיו, אך לא נמצא דבר. לאחר האירוח כתבתי מייל למוזיאון אושוויץ וביקשתי את תעודת הפטירה שלו. לפני רבע שעה התעודה הגיעה במייל. קשה מאוד. אני לא ממש יודעת מה לכתוב, רציתי לשתף.

עדנה4

New member
../images/Emo24.gif הדברים האלה לא קלים, אבל

הוא בודאי היה שמח שמצאת את הרישום, ושהוא לא נשכח.

ornan

New member
חולקת אתך את הרגשות

גם אני הרגשתי כך לפני כשנה כשקבלתי מארכיון מטהאוזן את קורות חייו של אח סבתי, ההלם היה עצום במיוחד לאור העובדה שנפטר ימים ספורים לפני השחרור. ראי נחמה בתיעוד ובשימור הזכרון של סבך הי"ד.

תודה, אתם נפלאים! ../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif

התמיכה והעידוד בפורום הזה פשוט מדהימים. דבר אחד הוא לדעת ודבר אחר - לראות מסמך אמיתי (תעודת פטירה). אני שמחה שגילינו מה קרה לו. בזכות תעודת הפטירה גילינו את תאריך הלידה שלו ואת שם אמו. וגם שהוא ידע אז שאשתו (סבתי) כבר נספתה (כתוב בתעודה שהוא אלמן שלה). היא היתה במחנה דג'קובו ביוגוסלביה ונפטרה שם ביוני 1942. הוא מת באוקטובר 1942. יש עוד כמה פרטים שאני לא בטוחה בפירוש שלהם, התעודה כתובה בגרמנית. מאוחר יותר אכתוב אותם כאן, אולי מישהו יידע לעזור. תודה רבה!

שרי סילבר

Active member
מבינה כל כך לליבך, אסנת לפחות הצלחת למצוא פרטים, ולסגור את המעגל הזה. בדיוק בימים אלה אני מפנימה את העובדה שבמשפחת סבתי מצד אבי, משפחת ברד"ש, בין הנספים שידוע אותם צצו כאלה שעקבותיהם לא נודעו עד לעצם היום הזה, והחיפוש אחריהם בעצם רק מתחיל מבחינתי. כל כך מבינה את הרגשתך, סיכמת במילים "קשה מאד" את מה שאני נוהגת לכנות "בוקס בבטן כל פעם מחדש".

ליהיא51

New member
משתתפת ברגשויתך. כפי שיעקב כותב:

לך יש לפחות תעודה, לנו אין כלום.

קבלתי אומץ ממך

לחפש אחר בני דודיה של סבתי ואת בני דודיו של אבי שניספו באושביץ. איני בטוחה שאגלה לו. והלוואי ויהיו תאריכים. את אמיצה, אסנת! אני בעקבותייך, לאה

כואבים את כאבך

שבע אחיות אבי עם משפחותיהן נספו בשואה. רובם כנראה בגיא ההריגה על יד טרנוב. כידוע מרצח המוני כזה ביער אין שום תעוד פרטני. לפני שלוש שנים בקרה שם נכדתי במסגרת הנסיעה לפולין, וספרה לי כיצד אמרה תפילה לזכרם על שפת הבור בו הם נקברו. לי זה היה נחמה פורתא.

ענתר

New member
כואב לקבל תעודה

אך עכשיו תוכלי להדליק נר ביום מותו. את מעודדת את כולנו לחזור ולחפש גם כשמגיעה תשובה שלילית ממישהו כמו מר קזישטוף מאושוויץ תודה

למעלה