אור

אור

צמחים מייצרים לעצמם את המזון בתהליך של פוטוסינטזה. מזון הוא אנרגיה, ככה שלא יכול להיות שאנרגיה תייצר אנרגיה גדולה יותר. כשהעלתי את הנקוד הזאת, אמרו לי שהצמחים משתמשים באור מהשמש. אם ככה, גם השמש היא מזון של הצמחים? *מקווה שניסחתי את העצמי ברור.

Snir2121

New member
תשובה

צמחים מפיקים אנרגיה מפחמימות, ע"י שריפה שלהם (בדיוק כמונו), ומכאן שהם צריכים פחמימות - לרוב גלוקוז, וחמצן (בדיוק כמונו). ההבדל בנינו (ההטרוטרופים) לצמחים (האוטוטרופיים) הוא שאת הגלוקוז שלנו אנחנו אוכלים, והצמחים מייצרים לעצמם גלוקוז. על מנת לייצר גלוקוז, הצמח משתמש במים, CO2, ובאור השמש, אשר מספק לו אנרגיה לתהליך הייצור. כפי ששמת לב, המושג "מזון" לא הופיע בפסקה הזו, משום שהוא לא מוגדר מספיק טוב בהקשר הזה, ולמען האמת - גם לא חשוב. אם נתייחס למזון כחומר שבאמצעותו מפיק הצמח אנרגיה, הרי שאור השמש (אנרגיה טהורה) איננו מזון, לעומת הגלוקוז. הצמח מייצר את מזונו בעצמו.

Snir2121

New member
../images/Emo45.gif. פחמימות = סוכרים

הסוכרים מתחלקים בגדול לחד-סוכרים (דוגמה: גלוקוז), דו-סוכרים (דוגמה: סוכרוז) ורב-סוכרים (דוגמה:עמילן).

זותומרת

"אם נתייחס למזון כחומר שבאמצעותו מפיק הצמח אנרגיה, הרי שאור השמש (אנרגיה טהורה) איננו מזון, לעומת הגלוקוז". אתה מתכוון שהצמח הופך את הגלוקוז לאנרגייה, ולכן זה מזון, בעוד שהשמש היא אנרגיה בפני עצמה והצמח משתמש בה? טוב, מזל שלפחות מישו יכול להסביר את זה. המורה שלי לא יכלה

Snir2121

New member
../images/Emo45.gif, ולגבי המורה- בצדק, כי מזון לא מוגדר טוב

אני יצאתי מנק' הנחה שכולנו מסכימים על ההגדרה "חומר שבאמצעותו מפיק הצמח אנרגיה", ומכאן גלוקוז הוא מזון ואור השמש לא. זו גם ההתייחסות הנפוצה.

שזלונג

New member
אני לא מסכים. מזון יכול לשמש גם ליצירת מבנים

שונים, ולא בהכרח ליצירת אנרגיה. אור השמש הוא איננו מזון, כי אם מקור אנרגיה, וזה אך ורק בגלל שהוא אינו חומר, כי אם קרינה.

Snir2121

New member
ללא ספק,

אבל השאלה הייתה לגבי אור השמש, אז הרשיתי לעצמי לבודד את העניין להקשר של אנרגיה בלבד. מזון בהחלט משמש גם למבנה.

tweeg

New member
אממ

הצמח הופך את הגלוקוז לatp(לא הרמקולים) http://he.wikipedia.org/wiki/ATP הצמח לוקח מריכיבי יסוד,מים,אוויר,ו12 מינרלים(אאל"ט,הביוטופ כבר היה לפני חצי שנה) הוא משתמש באנרגיה שיש לו כבר,בזרזים כימיים וביולוגים,ובאנרגיית שמש בשביל לפרק את המול',ולבנות בסוף את הatp אותו הוא שורף וממנו הוא מפיק אנרגיה(סטייל שרפת דלק בשביל מכוניות) לחומרי בסיס שהמצח לוקח יש אנרגיה משלהם(פוטאנציאלית כימית) שתלויה בקשרים הבין והתוך מול' הצמח משתמש גם באנרגיה הזאת,בנוסף לאנרגיית השמש ע"י בניית מול' חדשות,ו"הוצאת" האנרגיה בתהליך שריפה (המרה של אנרגייה כימית,לאנרגיית חום,ואולי אור)

שזלונג

New member
באברונים מיוחדים, המכונים כלורופלסטים,

וקיימים רק בצמחים, מתרכבים (יוצר תרכובות) החומרים מים ופחמן דו חמצני לתרכובות סוכריות, כדוגמת גלוקוז. תרכובות אלה עשויות מהיסודות פחמן, מימן, וחמצן, המצוים בפחמן דו חמצני ובמים. אם מרכיבים גלוקוז, למשל, שנוסחתו: C6 H12 O6 אז צריך שש מולקולות של מים (אחת על כל שני אטומי מימן ועל כל אטום אחד של חמצן), שש מולקולות פחמן דו חמצני (אחת בשביל כל אטום אחד של פחמן), ואז נשארים 12 אטומי חמצן, הממהרים להתרכב ל6 מולקולות של O2, אשר נפלטים לאטמוספירה. האנרגיה הנדרשת לתהליך זה מקורה בשמש.

למעלה