אור שלום

letaa

New member
אור שלום

כנראה שמצאתי משרה מתאימה באחת מרשתות אור שלום. הבנתי שמקבלים בית עם הילדים לבד לבד.. יש לי כמה שאלות: אם ילד יוצא מכליו וצריך ענישה חריגה (אני עבדתי בכפרי ילדים שם קראנו למנהל וזה היה מרחיק אותו) אך כשאנו כזוג נמצאים לבד - מה האופציות שלנו? - כמו כן- מי מבשל-מכבס-קופ"ח- וכיוב? - מה עם הילדים הפרטיים? איך הם משתלבים בעבודה הטוטאלית הזאת? למישהו יש כאן נסיון במשפחתונים מהסוג הזה?

naar0

New member
שלום לך

התקבלתם לעבוד כזוג, או שאתם בודקים אופציות? באור שלום, הזוג מנהל בית לכ-10 ילדים כאם ואב בית. לצידם עובדים בת שרות לאומי שעובדת עם הילדים במשך כל שעות היום, למעט בשעות הבוקר (השכמה) ושבתות. כמו כן מועסק מורה שמקדם את הילדים בלימודים, מדריך שמחליף את הזוג פעם/פעמיים בשבוע. את צודקת לגבי ענישה במקרים קיצוניים. אין מנהל/רכז שאפשר לשלוח אליו את הילד וצריך להתמודד לבד. כמובן העו"ס והמנהל זמינים תמיד למקרה הצורך. בכל אופן, בית כזה שונה מאוד מעבודה בפנימיה. הבית אמור לשמש מודל משפחתי לילדים וכמה שפחות מוסדי. בהצלחה רבה!! זאת עבודת קודש, ובעיניי, אחד הדברים היותר נשגבים שאדם יכול לעשות בחייו.

me991

New member
אור שלום

אני מכירה מישהי שהיתה מנהלת של כמה מבתי אור שלום,והיא דווקא כן היתה סמכות. אמנם היא לא היתה שם פיזית 24 שעות, אבל היא היתה זמינה להתייעצות, ובדרך כלל ענישה היא לא חרום. אפשר לחכות עד שהמנהלת מגיעה בשביל שיחה. אם יש מקרה חרום זה נעשה טלפונית, אבל שוב חרום זה לא עונש. דווקא מהמעונות שהיא ניהלה והכרתי קצת יותר מקרוב, אני יודעת שהמנהלת היתה סמכות יותר גדולה ומשמעותית ממנהלים אחרים בפנימיות שלפעמים נמצאים 24 שעות ביממה. חוצמזה בכללי אור שלום הם עמותה מעולה,עובדים נכון ויש להם תקציבים .לעניות דעתי הבלתי קובעת כמובן. בדרך כלל יש מבשלת מבחוץ, והילדים הפרטיים הם כאילו חלק מהמשפחה, ואפשר להסתדר. כדאי לך אולי לבקש באור שלום טלפונים של זוגות שעובדים או אפילו לבקר אצלם בבתים לראות איך זה עובד. בהצלחה!איזה כיף לכם

למעלה