אור שבעת הימים

brnoa

New member
אור שבעת הימים

אני מנסה ללמוד את הריקוד הנפלא הזה. מישהו יכול לומר לי מהם הצעדים המסיימים את הקטע הראשון ? (אחרי שני סיבןבים בשלושה צעדים, נכ"ש, ולפני הכניסה למרכז המעגל)

פלורנס1

New member
צעדים מי המקור הראשון

אם זכרוני אינו משטה בי, כמדומני שיום טוב הוא יוצר הריקוד הנפלא הזה והוא כאמור חבר בפורום זה. המשך יום נעים !

לא נכון !!!

הריקוד "אור שבעת הימים" הוא ריקוד במעגל של גדי ביטון שהתפרסם בחנוכה של שנת 1998. מירי.

פלורנס1

New member
צודקת בהחלט !

זכרוני בגד בי , ותמיד חשבתי שיום טוב יצר אותו. ועם גדי הסליחה.

אור בשעת הימים

הוא באמת ריקוד של גדי ביטון כל הכבוד לך על השליטה. אחד הדברים החשובים שאנו מלמדים באולפן הוא גם לדעת מי חיבר את הריקודים, והיום לצערי הרב בהרקדות חלק מהמדריכים שוכחים לציין זאת. חבל! המשיכי כך, את כבר מוצאת חן בעיניי שלך ליאורה

אור שבעת הימים

1-3 חצי סיבוב ימינה החל בימ בשלושה צעדים תוך פניה גב לממ. 4-6 כמו 1-3 במנוגד 7-8 העברת משקל לימ. ולשמ.(פנים לממ.). 9-10 פתיחה בימ. ימינה; שיכול בשמ. מאחורי ימ. 11-12 פתיחה בימ. ימינה; שיכול בשמ. לפני ימ. 13-14 צעדת כפיפה לפנים החל בימ. 15-16 סיבוב ימינה החל בימ. בשני צעדים 17-18 שני צעדים לפנים נכש. החל בימ.

KARMEL EZRA

New member
לליאורה היקרה. האם יש לך אפשרות

לרשום לנו את כל צעדי הריקוד פה בפורום. זה ישפר לנו לחלק מחברי הפורום את הידע בריקוד יפה זה .בתודה מראש

KARMEL EZRA

New member
לליאורה החביבה.אני מאד מודה לך על

הרצון הנפלא שלך.את אשה מקסימה.כתבי לנו את צעדי הריקוד רק כאשר את תהיי ממש פנויה.זה בהחלט סובל דיחוי.כפי אשני מכיר את BRNOA וביקשה חלק מהריקוד היא גם תשמח מאד לראות ולהדפיס במדפסת את כל רישום צעדי הריקוד. מאחל לך המשך יום טוב ונעים ופורה. כרמל עזרא

אור שבעת הימים- רישום

צורת הקבוצה: מעגל אחיזת ידיים מחבר: גדי ביטון מבנה הריקוד: בית אחד; שני חלקים מילים ולחן: בועז שרעבי משקל: משתנה ביצוע: ירדנה ארזי+אבי פרץ חלק א´ קטע 1 פנים נכש. 1-4 צעדת חילוף עם שיוף החל בימ. לפנים 5-8 צעדת כפיפה לפנים ולאחור החל בשמ. 9-12 שיכול בשמ. לפני ימ.; פתיחה בימ. ימינה; שיכול בשמ. מאחורי ימ. הנפת ימ. בקשת לאחור(תוך שלושת הצעדים הידיים עולות אחת אחרי השניה כאשר יד שמ. מתחילה-כצורת נרות) 13-16 שיכול בימ. מאחורי שמ.; פתיחה בשמ. שמאלה; שיכול בימ. לפני שמ.; שמ. במקום מאחור. קטע 2 1-3 סיבוב ימינה על קמ. בשלושה צעדים החל בימ. 4-6 חצי סיבוב שמאלה החל בשמ. בשלושה צעדים(מסימים כתף שמ. לממ 7-8 העברת משקל לאחור ולפנים החל בימ. תוך פניה לממ. 9-12 פתיחה בימ. ימינה; שיכול בשמ. מאחורי ימ.; פתיחה בימ. ימינה; שיכול בשמ. לפני ימ. 13-14 צעדת כפיפה לפנים החל בימ.(פנים לממ.) 15-18 סיבוב ימינה בארבעה צעדים החל בימ. כאשר שני הצעדים האחרונים . מתבצעים על קו מעגל נכש. כל חלק א´ חוזר שנית(קטע1+קטע 2) חלק ב´ קטע 1 פנים לממ. אחיזת ידיים 1-2 שתי פסיעות לפנים החל בימ. 3-4 צעדת כפיפה לפנים החל בימ. תוך הושטת ידיים לפנים 5-6 שתי פסיעות לפנים החל בימ. 7-8 עוזבים ידיים: צעדת כפיפה לפנים החל בימ. תוך הנפת ידיים למעלה. 9-10 סיבוב ימינה לחמ. בשני צעדים החל בימ. 11-12 צעדת כפיפה לאחור החל בימ. תוך הורדת ידיים לאחור וכפיפת גו 13-14 צעדת כפיפה לפנים החל בימ. תוך הזדקפות והרמת ידיים למעלה 15-16 סיבוב ורבע ימינה בשני צעדים החל בימ.(מסיימים פנים נכש. קטע 2 פנים נכש. אחיזה רגילה 1-4 שלושה צעדים לפנים החל בימ.; עליה על ימ. 5-8 צעדה תימנית החל בשמ. 9-12 שיכול חילוף החל בימ. לממ. 13-14 סיבוב ימינה לחמ.: בשני צעדים החל בימ. הערה: "השיר מדבר על כל סוגי הנרות שקיימים במסורת היהודית"-דבר המחבר גדי ביטון בהצלחה לכולם!! נ.ב. אני מקווה שאין טעויות פשוט רשמתי אותו בזריזות רבה עכשיו לפני לכתי להרקיד,עמכם הסליחה. אם כן נא להעיר לי תודה ליאורה

עם כל הכבוד לבעז שרעבי !

בעז שרעבי למיטב זכרוני לא חיבר את המילים והלחן. בא נסתפק בזה שבעז מבצע מצויין. לפי זכרוני חבר את המילים והלחן יוסף שריג. מירי.

למירי

צודקת! אמרתי לכם שרשמתי בזריזות אולם זה לא שריג כי אם אבי טולדנו גם מילים וגם לחן,נא לתקן

תיקון קל:

לחן:אבי טולדנו. מילים: דוד ברק, ביצוע: אבי פרץ (נדמה לי עם ירדהנ ארזי) תיקון לרישום: בסוף חלק ב´ 13-16 (4 צעדים ולא שניים)

אז מי באמת חיבר את המילים ?

ליאורה טענה בהתחלה שהמחבר בעז שרעבי. אחר כך תיקנה וטענה שהמילים של אבי טולדנו. ירון מייחס את המילים לדודו ברק. אני סבורה שהמילים הם של יוסף שריג. כאן אני מבקשת את הסיוע של הבנות שרון וטלי ואת הידע הרב שמפגינה כאן גולד מידי שבוע בחידה השבועית. מי חיבר את המילים של "אור שבעת הימים" ? בתודה מראש ! מירי.

למירי ושאר המתעניינים...

למיטב ידיעתי את המילים והלחן לשיר הזה כתב יוסף שריג. שרון.

gold869

New member
דודו ברק חיבר את המילים.../images/Emo188.gif

אכן ירון צודק. את המילים כתב דודו ברק הלחין אבי טולדנו, עיבוד אבי פרץ הביצוע של אבי פרץ וירדנה ארזי. השיר מופיע בתקליטור החמישי "האוסף" שהוציא אבי פרץ בשנת 1998. הדיסק כלל את רוב הלהיטים שהוציא בדיסקים הקודמים שלו בתוספת של שלושה שירים חדשים שבוצעו יחד עם ירדנה ארזי. אחד מהם היה "אור שבעת הימים". הטעות נובעת מכך שבקלטת הוידאו של השתלמות "חוללו זמר מס´ 15", אבי טולדנו רשום גם כתמלילן. בקלטת הוידאו של "רוקדים" מס´ 50 אין התייחסות לתמלילן. אבי טולדנו רשום רק כמלחין. לגבי יוסף שריג, הוא רשום משום מה כמלחין בלבד באתר האוסטרלי.

gold869

New member
תיקון

החלק השני של ההודעה השתבש. הכוונה לקלטת "רוקדים" מס´ 63 ולא 50 (כפי שרשמתי בטעות), שבה אבי טולדנו רשום כמחבר הלחן. בקלטת הוידאו מס´ 50 של "עמנואל" לא מוזכרים מחבר המילים והמלחין של השיר.

את צודקת!

ערכתי בירור עם ד"ר איתי פלאות, וגם לדבריו המילים של דודו ברק והלחן של אבי טולדנו. הטעות- שלי. חג שמח שרון.

למעלה