"אור ירוק"

atidih

New member
"אור ירוק"

זו שם העמותה שקמה למאבק בתאונות הדרכים שאינם יורדים מסדר היום הלאומי. לדעתי זו בדיחה: תארו לעצמכם, כנס רב-משתתפים בבניני האומה והמנחה מבקש מעם הציבור לקום ובמקהלה לומר "כולנו נגד תאונות הדרכים". באמת לא יפה. צריכים גם להוסיף, "לא יפה" ו"נו-נו" ועכשיו באמת לא יפה: אנשים מתורבתים ועם ראש על כתפיים, כך מתנהגים - אין פלא שהרבה עניינים לא זזים אצלנו. נושא תאונות הדרכים (שגם הוא סוג אלימות), זה אחד מהמרכיבים הרבים שעוסק בו,בין השאר, פורום זה. הפתרונות והרעיונות שמועלים אכן טובים גם למאבק בתאונות הדרכים. גם מחוללי התאונות הם אותם גורמים ואותן הסיבות לשאר החוליים שסובלת מהם החברה הישראלית. מסקנה, חבל על הזמן וגם על הכסף המושקע בעמותה הנדונה. לכן כאמור, יש לחפש תשובות אחרות לחוליים האחרים ואז גם יימצאו כאלה לתאונות הדרכים. לסיכום, יש לי ספק רב עם הרעש סביב העמותה והיא עצמה יביאו את השינוי המיוחל. הלוואי ואני טועה. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
ניסיון להביא לשינוי

כשם שהפורום מבקש להביא לשינוי ועד שלא יחול אחד לא נדע אם הצלחנו, כך גם עמותת אור ירוק. לא חושבת שנכון לפסול את הצעד העצום ו'לשרוף' את הדגל שנושאת העמותה- הניסיון להביא את הציבור למודעות כי חיינו אינם הפקר וכי אם לא ניקח על עצמנו את האחריות להם הרי שאנו שמים את נפשנו בכפינו. "...יש לחפש תשובות..."- הרי ברור לכל אחד מאיתנו כי אין פתרון קסם לחוליים בחברה. אל לנו לשפוט עשיה כזו או אחרת שכן עצם העשיה היא הניסיון למצוא פיתרון. צר לי אם אני נשמעת מתרעמת אולם הפעם חושבת שהנך טועה בגישה השלילית. שבת שלום שושה

atidih

New member
אני לא רק שולל

מי כמוך יודעת שוש, שרשימת הדברים שאפילו הפורום עוסק בהם ללא הפסקה הם כאלו "...שאנו שמים את נפשינו בכפינו..." הם מכאן ועד הודעה חדשה: רצח נשים ע"י בעליהן, רצח במועדוני לילה (ולא רק שם) ומפאת רחמיי על הקורא העליתי רק "פסיק" מהחוליים שאנו שקועים בהם עד צוואר. חמור מכך: אין רואים סימנים שאנו באיזה כיוון מעשי לטפל בנושאים הללו שלא לדבר על השיתוק של העלאתם - במה ו"סנטור" (ואני כבר רואה שמישהו מחכה לי בפינה). כך שאיני רק שולל ומברבר. בנוסף, אין לנו אפילו שמינית של ג'וליאני כדי להתנחם כך שאפילו הפורום הוא רק תקווה ומי כמוני מיצר על כך. ובאשר ל"אור ירוק": כמה סימפוזיוים עם מיטב המוחות בעולם האקדמי היו לאחר רצח נהג המונית בהרצלייה ומה קרה מאז? (כמעט שכחתי - היה רצח כזה של נהג מונית?) האם לא היה מקום להקים עמותה בעבור חלק! של המפגעים הנ"ל? לסיכום, אני, לפחות, לא רק מברבר כי אם לצד הברבורים גם נותן רעיונות למחשבה כדי שרבים וטובים ממני יתנו איזה רעיונות טובים יותר לגבי כל ההיבטים שחלקם הזכרתי לעיל. עתידי המנחם

atidih

New member
ועוד

איך נוכח המצב ללא תשובה, טרם שומעים פתרון איזשהו מהמשטרה, איך לא עולה לדיון ואחר כך מעשים, לגבי שוטרי מקוף שהללו חייבים לבוא במקום החנוך שאיננו (כמה נכתב על כך)? איך לא מבקשים מעם הציבור רעיונות לפתרונות כמו שעשה כן נשיא אמריקאי בזמנו? (כתבתי על כך). ואם היה כך, יוזמות של שאילתות למשטרה ואחר כך בג"צים מדוע לא עונים מהמשטרה לרעיונות באנטרנט (ועוד יש לנו בעיה שהאנטרנט כמוהו ככתיבה על הקרח). עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
מה עושים בשביל המדינה?

משטרת ישראל הקימה יחידה מיוחדת אשר אמורה לטפל במקרים הקשים של עברייני התנועה. נהג 'מוכר' אשר ייתפס עושה עברה חמורה, ישלל רשיונו ורכבו יוחרם והוא יאלץ בנוסף לשלם קנס גבוה. בנוסף, יוצאת המשטרה ב'מבצעים' לאכיפת החוק ולהורדת נהגים עבריינים מהכבישים. למלחמה בקטל והאלימות בדרכים נרתמים גם 'סלבריטיז' כמו נתן זהבי. הצעת חוק חדשה נדונה ואשר עיקרה מלחמה בנוהגים בגילופין. ואכן, דמות כריזמטית כמו זו של רודי ג'וליאני האמריקאי טרם צמחה לנו. אולם, עמותות כמו 'אור ירוק' ודומות לה ופעילויות שנעשות אולי מצמיחות לנו מנהיג שכזה, משכמו ומעלה. לסיכום אומר, יש דוגמאות מכאן ועד להודעה חדשה. כך שלומר שדבר לא נעשה בענין אינו נכון. נכון הוא כי התוצאות בשטח אינן מעידות על הנעשה וזאת כי אולי הדברים שנעשים לא נעשים מספיק במרץ או לא מספיק בכלל. לדעתי, לפני העשיה של גורם זה או אחר, פרטי או ממלכתי, עלינו, האנשים הפרטיים, להתחיל לחשוב על חיינו ולהעריך אותם. אם נקפיד על חוקים (חגירת חגורות בטיחות, ציות לתמרורים, סבלנות וסובלנות) הרי שלזרועות החוק תהיה פחות עבודה. כדי להיות הגונים צריכים להציג את שני צידי המטבע. ואנו, הציבור, נמצאים בצידו השני.

atidih

New member
אם כל כל טוב אז למה כל כך רע

כללית, לא רק שחלה הידרדרות שנמשכת כמה שנים והמצב כיום רע מאוד כי אם - בניגוד לרוח הדברים שלך - אין שום סימנים מעודדים שאנו בכיוון. אמנם, רוח הדברים החיובית שלך מעידה על החיובית של אומרם אבל אעשה את חיי קלים בהסבר דבריי ואסתמך על משפטים מצוטטים מהודעתך. באשר להגברת הרע שאני טוען כאן, לא משום שאני אומר זאת כי אם המצב הכללי שאין טעם לפרט, מעיד על כך (אגב, ההחלטה להקים את הפורום שאנו כותבים בו, לדעתי היא בגלל השלכות של המצב). גם העמותה "אור ירוק" קמה לאחר מאמצים ודרכים אין סוף להילחם בתאונות הדרכים והתוצאות ידועות. לדעתי, לא קרה שום דבר שיכול לאשש פתרונות אחרים. אני קצת מצטט אותך. - תמיד משטרה חיפשה עבריינים והענישה אותם ועקומת תאונות הדרכים לא השתנתה (אולי מי שאוהד את המצב ימצא מסקנות מקילות). - זהבי שאת מזכירה, ייתכן שיש לו כתבות מבריקות (איני שומע אותן) אבל בשבילי מספיק הרציחות במועדוני הלילה ומפגעים קשים אחרים (שרק גדלים) - הללו לא זקוקות לכתבות, בעבורי מספיק תמונה של אלמנה ושלושה חמודים שהפכו ליתומים. כך גם עם שאר המפגעים. - דברייך ש"... פעילויות שנעשות אולי מצמיחות מנהיג שכזה (ג'וליאני - ע"ה) משכמו ומעלה..." - מאין הביטחון לקבוע כך מתוך עמותה שקמה כמו הרבה כאלה חיוביים במשך שנים ואין שינוי? הדברים האחרונים מביאים אותי לבאים. יש בינינו "שוויון" בהקשר תוצאות המצב המתואר: את מציינת וברוח טובה וסלחנית משהו, תמונות מהנעשה ואני מציין בעבור אותה מטרה רק שאת מתעלמת מדברים חשובים לדעתי שחזרתי עליהם יותר מפעם אחת והם קובעים ביותר לענייננו. - היעדר הבמה והקולט שלה שיהיו כאלה שגם יכריחו להשפיע ומזה לעשות (איני חוזר עליהם כאן). - שוטרי מקוף כתשובה ל"תמרורים" אחרים שאינם וכוונתי לחינוך. בסיום, איני מבין את המשפטים האחרונים בהודעתך כמו "...להתחיל לחשוב על החיים ולהעריך אותם..." או "...כדי להיות הגונים צריכים להציג את שני צידי המטבע..." משני הנ"ל, איני יודע או איני יכול להעיד על עצמי אבל לשם כך אני רק יכול לומר "אמת דיברתי" שמכל אחד מאלה לקחתי משהו ועינייך הרואות שאני, לפחות עוסק בכך. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
עשיה ותוצאות

אינני באה להתווכח על הנושא אלא רק לומר שישנה עשיה, ישנם ניסיונות להביא לשינוי ושיפור המצב. אלא שדברים אינם קורים כמו בהנפת מטה קסם. 'הוקוס פוקוס' והאלימות פוסקת, ההתפרעות בכבישים נעלמת, הפוליטיקאים הפוכים להיות כמו עפ"י הפסוק 'וגר זאב עם כבש'. כל אלו הם תהליך. ותהליך שלוקח לו זמן. כמה זמן? זמנים יגידו. אני יוצאת נגד אמירות שדבר לא נעשה. אכן, גם הפורום הזה הוקם במטרה לקדם את הנושא, להביאו אל קידמת הבמה (וכבר ניהלנו דיון בנושא הבמות) אולם, כמו בפורום כך בכל מקום- דברים אינם מתרחשים כהרף עין. לצערי, הנושאים המדוברים לא יכולים להיפתר בשיטת ה'זבנג וגמרנו'. זהו לעת עתה. שושה יום נעים ושבוע טוב לכולנו

atidih1

New member
לקפל את הרגליים וללכת

אין כאן ויכוח בין גולש למנהלת הפורום כי לו היה כך, הרי המקום המתאים הוא שליחת מסר בכרטיס האישי. לדעתי, הנושא אינו פרטי כי אם שייך לפורום ויותר לרעיון שעומד מאחורי הקמתו. המנהלת בהודעתה האחרונה הייתה "קצרה". כנראה נמאס לה מהגולש המציף שמסרב להתיישר ברוח הדי פשרנית של הדברים הנכתבים כאן. אמנם דבריה העידו על החלטתיות, אמונה בצדקת הדרך אבל אני לא מתרשם, היינו כבר בסרט הזה ודבר לא השתנה. עם כל הכבוד, אין בדבריה חדש - הים אותו ים ואפילו אם רואים שיפור קל, באמת אין חדש. על מנת שאובהר, להלן "בשר ועצמות". בגדול, העניינים מתנהלים לא רע, אמנם יש מעידות אבל המשטרה עושה את שלה וכך עוד גורמים זה שהעיתונים - לא אני - מדווחים אחרת הרי אין כאן משפט שחייבים להוכיח אחרת ובכל התחומים. אני לא שולל דברים כי אם בכתובים כאן, שלי לפחות, בסה"כ היו שלוש נקודות שעמדתי עליהן כמה פעמים וטענתי שכאשר הללו ייושמו או אז ניתן יהיה לומר שאנו בדרך. אגב, כך יכול לעשות כל אחד ובלבד שייצא משגרת הברבורים הקיימים שהרי אנו דורכים במקום ואולי גרוע מזה וכאמור, כבר היינו בסרט הזה. את דרכי אסיים כדברי הכותרת. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
להביע דעה

תגובתי אכן היתה קצרה אלא שזאת מפאת קוצר הזמן שעמד לרשותי. באשר לתחילת הודעתך, חבל יהיה אם אכן תמומש הכותרת (כתבתי ולא אוסיף..) ועוד דבר, כשם שזכותו של כל גולש להביע את דעתו, גם אם היא מנוגדת לדעתי, כך גם זכותי. ואני עושה זאת בלב שלם ולא כדי לרָצות את זה או אחר. הפורום הנה במה להתדיינות בנושאים שנמצאים על סדר היום ואשר מכאיבים לנו. וכל אחד רואה את הדברים מזווית הראיה שלו, מפרש ומתרגם את הדברים באופן שונה, לעיתים באופן זהה. נושא תאונות הדרכים הנו נושא קשה ורגיש כאחד ובהחלט יש דעות לכאן ולכאן (אני גם שומעת את רחשי האנשים ה'חיים באמת' ולא בוירטואליה ומוצאת שיש כל כך הרבה שיטות, על פיהם, שאפשר וצריך לנקוט ושכבר נעשים). אני תקווה כי דבריי מתקבלים בהבנה וברוח טובה. בוקר טוב ויום טוב שושה

atidih1

New member
כמו הזכות בפני העומד

לפני חבל התלייה, מילה אחרונה לפני... עמוד היום של "ידיעות אחרונות", כאילו נדברנו בינינו - אני הקטן והעיתון הגדול. ממש מתבקש להגיב. ידיעות רחוקות מהמרגיעות כאן בפורום. כאמור, אני הקטן ודווקא ביום קשה זה - לצערי - ניתנה "חותמת" לדברי הפרידה שלי אתמול שלצערי לא יתממשו כי אני אוהב כאן מישהי. דומה, שלעתים יש מי שכותב כאן - ולא אחד - כאילו הוא חי בפלנטה אחרת ואני עבדכם מנסה להסביר, בסה"כ, מהברבורים שלי ניתן לקחת שתיים שלוש דוגמאות תוך שאני מבקש מרבים טובים ומוכשרים ממני - אנא, תתמקדו בעיקר, תציעו הצעות ואפילו שנראות לכם בומבסטיות והעיקר לצאת משגרת המחשבה. שוב, לדעתי ניתן לעשות הרבה ורק בגלל נתונים מציאותיים, אפילו לא מנסים לעשות משהו אבל שווה לנסות ואם לא אכפת לכם, תציצו בכמה הודעות שכתבתי ומהם ודאי שיהיו לכם יותר מוצלחות. עתידי המנחם

atidih1

New member
לעשות סדר בדברים

בעקבות הכותרת המרעישה בעיתון - "מכת הפשע" - התבשרנו שהוקמה ועדה לדיון בממצאים, אז עוד עמותה...מוכר. אז באמת יש לעשות סדר בדברים כי הדבר היחידי היציב במקומותינו הוא המלל. הרבה מלל. יש לי רעיונות שאני מקווה שיצטרפו אליהם גולשים עם כאלה משלהם אבל לפני כן במאמר מוסגר. לפני הכול, יש למצוא פתרון משמעותי לנתק הקיים - מאז ומתמיד - בין הציבור לבין מי שמופקד על גורלו. ואכן, אם יתרחש הנס שדבריו, תלונותיו ופתרונותיו של הציבור שכאמור אין יודעים עליהם,יקבלו פתרון משמעותי או אז יתכן שיזוז משהו. אז ראשית, אני מציע לגולשים לכתוב מכתבים לאישים ובעיקר ח"כים (האי-מייל שלהם ניתן למצוא באתר האנטרנט של הכנסת), שיממשו את תפקידם כנבחרי ציבור והמכתבים הללו שיגיעו בכמויות, יכולים לעשות מפנה (יש דרך אחרת?). באותה שיטה, אפשר גם להכניס רעיונות בדבר תיקון העיוות החמור בתפקודם של אלה בנושא הנזכר לעיל ומכך יכולים להיות נשכרים אותם שרוצים לשנות את הקריירה שלהם ליותר משמעותית לנושא הנדון כאן ובכלל. יתרה מזו, זה יהיה הדגל במסע הבחירות שלהם עצמם. אם כבר יווצר ה"קליק" הרצוי, ניתן יהיה באמצעותו להציע הצעות בשורה של נושאים רציניים שהיום רדומים. כך, למשל, שוטרי המקוף שוודאי תיענה בתשובה הנצחית ש"אין כסף" אבל גם לכך יש תשובה: לו היה מדובר בפתרון למצב חירום בטחוני שלפתע יעלה, או אז מייד יימצא הכסף אז למה כאשר מדובר בסכנה בטחונית פנימית אי אפשר לנהוג אותו הדבר - האם מצב חירום הוא "רק" שיש רצח כמעט כל יום ולא כן אם זה "רק" אחד לשבועיים? ועוד דוגמא לפתרונות לנושאים רבים ומגוונים וכאמור זו רק דוגמא: במקום הטלת האכיפה הכללית רק על המשטרה, אפשר לחלק אותה בין תחומים שונים, כמו התחבורה הציבורית על "אגד" שיעשה הרבה בתחומו או בתחום הזוהמה ברשות הרבים על העיריות והמשרד לאיכות הסביבה (שמענו פעם על משטרת איכות הסביבה - האם קיים דבר כזה?). אבל כללית וזה העיקר: בהיעדר חינוך ניתן בכל תחום להקפיד על הנהגת ואכיפת נורמות התנהגות כתחליף להיעדר הנזכר ובכך יהיה רווח לשנים הבאות: במשך הזמן, כל אדם שנולד ויראה את הרחוב עם נורמות אחרות מהמוכרות כיום - כך יראה וכך "יצלם". עתידי המנחם

atidih1

New member
ועוד על מכתבים

במסגרת אי הורדת נושאים מסדר היום באמצעות מכתבים, אני ממליץ גם מכתבים לעיתונים בהקשר העכבות לכאלו ל"עמך", ובכלל. כתבתי רבות על הנושא אבל בעקבות הודעתי האחרונה ובייחוד בהקשר לאלימות אני רוצה לחדד את הנושא. בכלל, ע"י כתיבה כפי שהצעתי לאחרונה, אתה, לפחות, לא נותן לנושא שאתה מחשיב אותו, לרדת מסדר היום - בצורה זו או אחרת. ולענייננו כאן, כפי שכבר כתבתי בעבר העיתונים על הפנים: מדי פעם תקבל קריאת טלפון בביתך וקול ענוג יציע לך להיות מנוי על העיתון שלו. מציעים לך כל מיני "סוכריות" ובלבד שתחתום על מנוי. אני שאיני צריך להציג עצמי בנידון, מאחל לכל העיתונים (עיתונים ולא עיתונות) שיקבלו את מה שמגיע להם ושכולם יעברו לאינטרנט - לדעתי זה יבוא, שכן, העיתונים זה אחד מהשקרים המוסכמים: הם טוענים שהם "הפה של הציבור" ועוד כיו"ב אמירות בומבסטיות ובו זמנית, כך ללא רתיעה ובושה, שמים עכבות רבות בפרסום וכתבתי על כך רבות. אבל לא רק שהם משקרים שהם דעת הציבור, לענייננו, הם תורמים רבות לאלימות בפוטנציה וזה הרי הנושא שלנו: אני קורא אלימות בפוטנציה, לכל מה שמכשיר, מנציח, מעודד ומה לא, את זרע הפורענות לנבוט - כך ללא מים - ולגדול לממדים שאנו מכירים כל כך טוב בימים אלה ולא מהיום. העיתונים עושים זאת במצח נחושה ועוד עם האמירות המרדימות והמעשים שהזכרתי. כי אי נתינת במה לעסוק בנושא, בין השאר, כמוהה כעידוד השתקת הנושא. לכן, כתבו להם ותזכירו באותה הזדמנות שיבוא יום והאנטרנט יתפוש את מקומם השקרי כבמה לציבור וכאמור לענייננו, זה חשוב כאחת מהמלחמות להילחם באלימות. עתידי המנחם

למעלה