אור ירוק מהבהב

MrJacKasS

New member
אור ירוק מהבהב

יש לי ויכוח קטן עם חבר שלי הוא מספר שהיה לבחור איתו טסט .. עכשיו הוא היה ברמזור לפנייה שמאלה (יש לציין שהפנייה די רחבה) היה לו ירוק אבל מכונית אחת חסמה לו את הדרך והוא לא יכל לעבור ואז המכונית זזה, והרמזור התחיל להבהב .. הבחור היה ראשון בטור על קו העצירה, בעצירה מוחלטת (0 קמ"ש) הוא התחיל לנסוע אבל הטסטר בלם.. אני טוען שהיה צריך לנסוע, כי ירוק מהבהב הוא ירוק לכל דבר אם זה היה בשטח עירוני, בו אין ירוק מהבהב אלא ישר צהוב אחרי הירוק, הוא לא היה יודע שהרמזור היה עומד להתחלף לצהוב, ולכן צריך לנסוע בירוק מהבהב כדי לא לעכב את התנועה .. חבר שלי טוען שהטסטר צדק כי עוד מעט הרמזור היה מתחלף והוא לא היה מספיק את הפנייה כשהרמזור ירוק (אלא בצהוב ..) מי צודק?

danihashamen

New member
הטסטר.

בטסט לא אמורים לפנות פניה רחבה כנראה בירוק מהבהב, אפילו אם אתה ראשון בתור. כשיש לך רשיון זה כבר משהו אחר..

madrid7

New member
אחי לא הבנת

ירוק מהבהב זה ירוק לכל דבר רק שאתה בתנועה אסור להתחיל נסיעה שהירוק מהבהב זה סיכון לכל מי שחוצה את הרמזור

be_roo

New member
ירוק מהבהב הוא ירוק לכל דבר

האפשרות היחידה שאפשר להצדיק את הטסטר היא במקרה שמדובר בהבהוב האחרון של הירוק כאשר מדובר בצומת רחב וגדול כך שהנהג יודע שמיד עם כניסתו לצומת הרמזור כבר יהיה צהוב.

MrJacKasS

New member
חבר שלי אומר

שהרמזור בדיוק התחיל להבהב זה אומר שיש לו 6 שניות לחצות את הצומת (3 שניות היבהוב+3 שניות צהוב). אני גם יודע באיזה צומת מדובר ולדעתי אפשר בהחלט ב-6 שניות לצבור מהירות מספקת כדי לחצות אותו.

be_roo

New member
אם זה אכן מה שקרה, לדעתי הבוחן טעה

המנעות מכניסה לצומת כאשר יש הירוק רק החל להבהב, גם אם הוא גדול במיוחד, זו הפרעה מיותרת לתנועה.

costaet

New member
לא בטוח שטעה...

לנהג מנוסה אין שום בעיה להתחיל מעמידה ולהעיץ בקצב סביר בשביל לעבור בצורה בטוחה את הצומת. אבל לתלמיד לוקח זמן לזוז מהמקום, ויש סיכוי די גבוה שהוא יכנס לצומת כבר בצהוב (במיוחד אם יש מעבר חציה).

be_roo

New member
הוא עומד ראשון ברמזור

הכניסה לצומת היא מיידית וזה לא משנה אם יש מעבר חציה. עמידה מתחילת ההבהוב זהו עיכוב תנועה. אם לוקח לנבחן 3 שניות להתחיל נסיעה הוא יכשל בלי קשר.

costaet

New member
מיידית?

ממש לא, יש לו 2-3 שניות עד שהוא נכנס לשטח הצומת (ובמקרה הזה יגיע הצהוב בכניסה או אפילו לפני)... אם הוא יודע שהוא לא יצא מהצומת בבטחה אסור לו להכנס. ואם זה באמת פניה רחבה רב הסיכויים שהוא לא יצא להצומת לפני האדום.

be_roo

New member
לא. כשעומדים "ראשון בתור"

זה אומר שעומדים לפני קו העצירה, וכל מה שמעבר לו נחשב לשטח הצומת.

MrJacKasS

New member
זוהי הטענה של חבר שלי גם

כל שיחרור הקלאץ' ולחיצה על הגז מסורבל אצל תלמיד נהיגה. אבל! תחשוב אם אותה פנייה בדיוק הייתה בשטח עירוני בו אין ירוק מהבהב האם גם אז היה עומד ומחכה לצהוב? ההבהוב של הירוק בבינעירוני נועד כדי להזהיר נהגים שנוסעים במהירויות גבוהות שהרמזור עומד להתחלף, ותו לא, אחרת - זהו ירוק לכל דבר, אין סיבה לדעתי לחכות לצהוב, יש לך ירוק - סע! גם נאמר לי שהנבחן חשב בדיוק כמוני, עצר בצד את הרכב והתחיל להתווכח עם הטסטר במשך כמה דקות על זה ..לדעתי בצדק.

NewUser4

New member
תראה

קשה לקבוע מה נכון מכיוון שלא היינו נוכחים שם, וגם מכיוון שלא נשמעה דעתו של הבוחן. ייתכן כי החבר שלך מייפה קצת את הסיפור לטובתו ובעצם הרמזור כבר היה לאחר שני הבהובים בירוק. אם אכן הירוק רק החל להבהב הוא היה יכול לעבור בלי שום בעיה, אולם אם כבר עבר הבהוב וחצי או שניים אז כבר עדיף והיה נשאר שם. בכל מקרה, אין שום סיבה שהנבחן יעצור על דעת עצמו את הרכב בצד הדרך ויתחיל להתווכח עם הבוחן. מבחינתי, אם תלמיד עוצר את הרכב בצד הדרך על דעתו ומתחיל לצעוק ולהתווכח, אני מתחלף עם התלמיד, נוהג בחזרה עד למשרד הרישוי ופוסל את המבחן (כלומר בלי תוצאה (עבר\נכשל)) ומתלונן על התלמיד. הוא לא מרוצה ויש לו מה להגיד, יש דרכים רשמיות לעשות את זה. לא בדרך הזו שאינה מקובלת כלל.

MrJacKasS

New member
קודם כל

חבר שלי היה נוכח בטסט, אך הוא לא נהג. מדובר בנבחן אחר שנהג אחריו, כך שהוא אוביקטיבי לחלוטין, והוא אמר לי שבדיוק שהרמזור החל להבהב - הבחור לחץ על הגז. לגבי עצירת הרכב בצד, לא ברור לי מי עצר את הרכב, הבוחן או הנבחן, כך שאל תתפוס אותי במילה ..

MrJacKasS

New member
וחוץ מזה

חבר שלי חושב שהטסטר צודק , אז איך הוא מייפה את הסיפור לטובתו ? :)

costaet

New member
זה לא בדיוק אותו דבר.

כשירוק מהבהב אתה יודע שהוא עוד מעט נגמר ואם יש לך צומת גדולה לעבור צריך לחשוב טוב האם אתה יוצא ממנה בזמן במידה ואתה נכנס לצומת. כשיש לך סתם ירוק אתה לא יודע מתי הוא נגמר (ואל תגידו שאם אתה מכיר את אורך הרמזור, כי אתה לא מחוייב להכיר) אז ברור שאתה נכנס לצומת, פה אין שום בעיה. אבל כשיש ירוק מהבהב אתה צריך להפעיל שיקול דעת.

Freemee

New member
אפרופו רמזור

זה נכון שבקרוב ברמזורים מסויימים יגדילו את זמן האור הצהוב בשניה? אם כן, מה אתם חושבים על העניין? אתם חושבים שזה יפחית תאונות? אתם חושבים אולי שהנהגים פשוט יתרגלו למשוך עוד קצת?

be_roo

New member
מדובר בניסוי מצומצם שיערך בכמה

רמזורים בינעירוניים. לטעמי זוהי שטות מוחלטת. הבעיה אינה טמונה באורך המופע של הרמזור הצהוב אלא במעבר מצהוב לאדום. לא משנה כמה יאריכו אותו עדיין יהיו נהגים שינצלו את הצהוב "עד לקצה" ויקלעו לצומת באדום.

recoil

New member
וכש 2 נהגים מכיוונים שונים

עושים את זה.. טראח.

angel enamorado

New member
../images/Emo207.gif ../images/Emo206.gif

טוב הוא לא כזה דחוף, זה על מנת להדגיש את הנצל"ש בין כל השרשור..חח בטסט הפנימי שלי היה שלב שעלינו לבנעירוני, כבר הגעתי להילוך 4, ופתאום הרמזור שהיבהב הפך כתום- ישר כמובן שמתי ברקס (תוך הסתכלות במראה) , הברקס שלי היה מורגש וחזק. וכמובן לא הספקתי להגיע להילוך 3 כדי שבעצירה אני ארד לראשון. בכל אופן, לשאלה.. אם מקרה כזה קורה לי בטסט, שבהילוך רביעי(!) אני עושה ברקס מידי, כי אין לי הרבה ברירות- יש מצב לכישלון? תלוי בטסטר? מה דעתכם?

למעלה