אור או אורי

Saint Marco

New member
אור או אורי

שלום רב למכובדי הפורום, שמי הוא אור מיכאל מרקוביץ'. הוספתי את השם מיכאל כשם שני בהמלצה של רב שאימא שלי פנתה אליו ולאחר ניתוח מקיף הוא אמר לה שאני חייב להוסיף ואכן הוספתי. בעייתי הגדולה היא חוסר ההתחברות האיומה שלי לשם אור, תחושה פנימית שזועקת לי כבר שנים רבות מאוד שיש משהו לא נכון בשם הזה ואני צריך להוסיף את האות י', זה נשמע כמו גחמה של הרגע, אבל זה ממש לא ואני מנסה לתמצת ממש את העניין. ומעניין אותי מאוד מה המשמעות של השם וועוד יותר מעניין אותי לשמוע על מצבים של אנשים שהם היו או עדיין במצב שכזה שבו השם שניתן להם מרגיש "קצר", ריק ושמשהו לא נכון בו.

doingood

New member
שלום אור מיכאל

מסיבות אישיות אני מנוע כרגע מלתת פרשנויות לגבי שמות. אם ההרגשה חזקה מספיק ונמשכת כבר שנים - לך על זה. שתצליח.

אם אתה לא מתחבר לשם, זהו לא שמך

כאשר מגיעים לרב / נומרולוג אשר מייעץ להוסיף שם, השם צריך להיות בהסכמת ובבחירת האדם הזקוק לעזרה. אני הייתי במצב זה - לפני כ 9 שנים ייעץ לי רב להוסיף שם והוא כלל לא שאל לדעתי בנוגע לשם הרצוי. שיניתי את השם, לא התחברתי אליו כלל ולקח זמן עד שהפסיקו לשלוח לי מכתבים עם שם זה (עד היום יש חברה מסוימת שבה שם זה עדיין קיים) . נחזור אליך... בספר דניאל השם מיכאל נכתב עם האות י : "אֲבָל אַגִּיד לְךָ, אֶת־הָרָשׁוּם בִּכְתָב אֱמֶת; וְאֵין אֶחָד מִתְחַזֵּק עִמִּי עַל־אֵלֶּה, כִּי אִם־מִיכָאֵל שַׂרְכֶם׃ " (דניאל י 21). בעל שם זה הוא המלאך מיכאל הידוע כשר ישראל ונאמר כי הוא אחד משלושת המלאכים שהגיעו לאברהם אבינו. מיכאל בעל רגישות גבוהה, רוחני, סקרן, בעל אומץ וחכמה רבה. בברכה, נורית.

Saint Marco

New member
טוב לדעת,

אבל ה"בעיה" שלי היא עם השם אור. לאחר שהוספתי את השם מיכאל הרגשתי בשינוי לטובה, אבל עם תחושה שמשהו עדיין חסר לי.. וכרגע אני חושב שהבעיה היא עם השם אור. ולידע כללי, מבחינת רישום השם במשרד הפנים.. הנוהל הוא זהה לגבי הוספת שם ושינוי שם? כי את מיכאל הוספתי ואור הוא שמי המקורי שאותו אני מעוניין לשנות

Saint Marco

New member
תודה על העזרה.. אז ככה,

השם נבחר לפי מה שאני אמא שלי מספרת בבית חולים, היה לה קשה הרבה שנים להרות ואני הייתי הילד השני (מתוך 3) והיא רצתה שם קצר ובחרה את השם מתוך רשימה. כביכול שאני אביא אור. היא אומרת שלא היתה התלבטות בינה לבין אבא שלי או משהו כזה. בנוגע לתחושה שלי, אור מרגיש לי קצר,תקוע, מן תחושת חנק ואי נוחות שכזו. משהו בשם עצמו ובצליל מרגיש לי לא בוגר בעליל, זה מרגיש לי שם שלא יכול ולא יקח אותי רחוק ולמקומות נכונים, אני מנסה לחשוב על עצמי בעוד 7 שנים עם השם אור, וזה לא מתחבר לי.. זה ברמת הצורם לי. וכן, עשיתי שינוי והוספתי את מיכאל בייעוץ עם רב, אבל עכשיו לאחר שאני בוגר יותר, אני מבין שהבעיה היא לא בהוספת שם נוסף, אלא בשם עצמו. השם הזה טעון לי בהרבה רגשות שליליים וכעסים ואני בשנים של תסביך על השם הזה, אני נאכל על זה לא מעט זמן וגם, האנשים מסביב כאשר הם פונים אלי בשם אורי, זה מרגיש לי טבעי יותר ולא מפריע לי שפונים אלי בשם זה.

שלום אור מיכאל

התחושות שאתה מתאר לא פשוטות כלל. יכול להיות שהתחושות שאתה מתאר קיימות מסיבות אחרות. שאלה לי אליך: השאלה היא מהו תאריך הלידה שלך על מנת לבדוק בדרך נוספת מאין מגיעים תחושות אלה וכן כיצד אתה מציג את עצמך בפני אנשים? כאור, אורי, אור מיכאל...? וחשוב מכל - האם בנוסף לשינוי השם בתעודת הזהות ושמשרדי הממשלה, הבנק וכו', ביכו אותך בבית הכנסת, מניין אנשים, את ברכת "מי שברך.." לאחר שינוי / הוספת שם? בברכה, נורית.

Saint Marco

New member
אז ככה

20.01.1988 אני מציג כ אור מיכאל, אבל אנשים פונים אלי באור או אורי או כל מיני כינויים של השם אור. בנוגע לבית הכנסת, האירו לי לגבי זה פעם אחת ובאותה פעם זו היתה הפעם הראשונה ששמעתי על זה.

וכיצד פעלת?

האם בורכת במניין אנשים? אנא רשום גם את תאריך הלידה העברי ושעת לידה בברכה, נורית.

Saint Marco

New member
נורית, אני מעריך את עזרתך

החלטתי לפנות למישהו בתשלום, כי אתם עושים את זה בהתנדבות ואני מעריך אתכם על עזרתם,אבל זה לא הוגן כלפיכם.

אני שמחה שהחלטת לעשות זאת, הייתי ממליצה

להמשיך עם הרב אשר בעזרתו התחלת את השינוי. ברכה והצלחה! נורית.

למעלה