אורקים והוביטים

אורקים והוביטים

לא ברור לי מה המקור שלהם, מאיפה טולקין לקח השראה ליצורים האלה?. בניגוד לטרולים ולאלפים, שמגיעים מהמיתולוגיה והפולקלור הסקנדינבי, אני לא חושב שהם הופיעו במיתולוגיה כלשהי. יכול להיות שהם אוזכרו בביאוולף או משהו כזה?. ואולי orc זה משהו קרוב ל- ogre או משהו כזה?

חשנורה

New member
הי.. אורחת פורחת ../images/Emo13.gif

למעשה אורקים הם גירסה הרבה יותר מבעיתה של גובלינים, שהם יצורים מרושעים הידועים מהמיתולגיה הנורדית. שים לב, שבהוביט ישנם גובלינים (בתרגום הטייסים), והם קטנים יותר מהאורקים של סאורון בשר הטבעות. הגובלינים גרים בהרים והם היו שם תמיד, ואילו סאורון פיתח את האורקים מהגובלינים.. כמובן, ישנם גם האורוק הי, אבל הם באמת פיתוח מאוחר של האורקים. מקווה שעניתי לך

חשנורה

New member
אה, פתאום קלטתי שלא עניתי לך על ההוביטים..

אין יצורים כאלה, הוביטים. באף מיתולוגיה. זוהי המצאה פרטית של טולקין. מה שכן, זה שנהוג באגדות ובdbd לשלב את בני המחצית.. התיאור דומה קצת להוביטים, אבל הם לא אותו הדבר. - אורחת פורחת

Y. Welis

New member
היה להם גם עוד שם במסגרת הזו - כמו מנצ'קינים

גם משהו ממקור גרמני.

Y. Welis

New member
המילה 'אורק' אכן הופיעה בביאוולף

אבל היצורים עצמם ושיוכם המיתולוגי (עד לשלב מאוחר הם היו השחתה של בני לילית), יחודיים לטולקין. הוא בתחילה חיבר בינם ל'גובלינים' ועוד יצורים שמוכרים מאגדות פולקלור, אבל די מהר נתן למילה פירוש משלו ול'גובלין' בשרה"ט (שמופיע מספר פעמים, בעיקר בתיאור מקרוב) יש משמעות מאוד מאיימת, לעומת היצורים הקטנים הידועים ביכולת ההיתגנבות שלהם מהאגדות. 'הוביטים' הם גם המצאה, אבל היו לה מקורות - השם הופיע באנגלית לפני כן כשם של יצור. תיאורם גם מזכיר מאוד את תיאור האנשים ב-'The Marvelous Land of Snergs' של וייק-סמית'. טולקין הודה בהשפעת הספר הזה, אבל לא התייחס לשם המקורי. הוא טען שלטעמו יש קירבה רבה יותר ל-rabbit.

Dark Muse

New member
מה שיפה אצל טולקין

שהוא העלה רמה אחת מעלה דברים שכבר היו פחות או יותר קיימים.

חשנורה

New member
נכון,

זה הרעיון - המצאה. היו יצורים קטנים ומגעילים בשם גובלינים, הם היו מרושעים אבל לא כ"כ מזיקים.. נתאר את זה ככה: גובלינים אתה לא רוצה לפגוש בסמטה קטנה וחשוכה, אורקים אתה לא רוצה לפגוש בשדרה רחבה ומוארת... הוביטים אתה רוצה לפגוש מה שלא יהיה (לפחות אני..
)

למעלה