אורקה - ביקורת

גידי42

New member
אורקה - ביקורת

לערן שטרויזמן יש עדת מעריצים שהולכים אחרו ממקום למקום וברוך השם, הבחור אינו שוקט על שמריו. קיבלנו כבר סחחורת ממנו. עכשו , לאחר שעזב את תמוז ועוד הספיק בדרך לעבור בעוד אזשהוא מקום, הוא פתח מקום חדש "אורקה" בנחלת בנימין, ממש ממול בטי פורד. צריך סיבה יותר טובה מזה? כמו חיילם ממושמעים התייצבנו. המקום מוגדר "KITCHEN &BAR ,. העיצוב משהור באמצע בין קז'ואל למהודר. מפות לבנות על השולחנות וכלי ההגשה היפים משרים אוירת הידור. בר ארוך ומצויד היטב מאפשר גם אופציה למנשנשים ולמחפשים למינהם. אנחנו לא באנו לשחק! ערן מסתובב במיסעדה , נראה קצת לחוץ (טוב אולי משהוא גילה לו שאני מגיע...) והמלצרים משתדלים אבל השרות קצת לוקה בחסר, איטי וגמלוני משהוא. בכלל אני אוהב קביעות. שהמלצר מגיע , מציג את עצמו ומאותו הרגע יש לי כתובת אחת לכן משאלותי, גחמותי ושגעונותי. באורקה לא מאמינים בקונצפט הזה ועובדים בשיטת הקיבוץ. כולם עושים הכל וזה ממש לא דופק. (ניתן הנחה לאור זה שהמקום רק נפתח) 2 המרגריטות שהזמנו : פאסיפלורה וליצי' היו לא פחות ממדהימות (19 ש"ח כ"א) בתור אחד ששתה מרגריטות בכל מקום אפשרי אני מודיע כאן קבל עם ועידה: אין מרגריטות כאלה בכל ת"א כולה. הראשונות : מולים גרנד מרינייר (36 ש"ח) וסלט חסות וקרם פרש (14 ש"ח) המולים היו מעולים, טריים שחו ברוטב הגראנד מרינייר שנאסף אחר כך עד תומו בעזרת לחם הבית (שעליו לא מחייבים! שזה גם נדיר וגם יפה) ומיצו את תפקידם בתור מתאבן עד תם. סלט חסה זה סלט חסה. מה יש להגיד עליו? עיקריות: דניס צרוב בגריל (85 ש"ח) היה טרי, עשוי בקפידה ונעלם מהר מהצלחת תוך כדי שהוא מותיר אדרת עצמות מסודרות ומרשימות ושרימפס על ניוקי (86 ש"ח). האמת קצת התאכזבתי. מערן ציפיתי ליותר (כדיברי המורה ציפורה) הניוקי היו יבשים משהוא ונלעסו קצת בקושי. השרימפס היו בסדר אבל אכלתי כבר טובים יותר ובכלל השילוב של השרימפס והניוקי לא תפס וחבל. נרשמה אכזבה קלה.(ברפאל זו מנה מעולה!!) כאן באה המתנה ארוכה (משהוא בסגנון של השרות באל על.. אבל אפילו הם כבר השתפרו) לפינוי הצלחות וגם השאלה שבאה אחרי כ-30 דקות שבהם בילינו בחברתם של עצמות הדג ושאר השאריות, "אפשר כבר לפנות? קצת עיצבנה. מכון, אני לא אוהב שמושכים לי את הצלחת לפני הביס האחרון אבל קצת תשומת לב כאן לא תזיק.) קינוח אחד פאדג' מסקרפונה (32 ש"ח) עזר להפיג קצת את טעם הניוקי. בתוספת יין שרדונה די בי (26 ש"ח לכוס) וכמה היינקן נעצר החשבון על 413 ש"ח לפני. השרותים מסודרים ונקיים. יש גישה לנכים. עוד נשוב בטוח רק שערן יחזיק מעמד!!!

Amoureuse

New member
צריך לקפוץ לשם

מישהו ניסה את דיל ה-30 עד 40 שלהם? (30 מנות במחיר עד 40 ש"ח - כנראה משהו כמו טאפאסים אבל לא ספרדיים). זה עד סוף החודש.

../images/Emo151.gif

גם אני אוהבת מלצר אחד לאורך כל הארוחה. האוכל נשמע מעולה! בכלל, זה שבוע עם ביקורות יפות והלוואי שנוכל להמשיך ככה
מזל טוב לבת

Lear22

New member
מה שהפליא אותי לא היה האוכל

אלא המחיר של המרגריטות 19 שקל?? זה פרוטות!! רק בשביל זה שווה לבוא ולשבת על הבר. חוץ מזה נהנתי לקרוא. נשמע שווה, אבל שוב, מחוץ לתקציב הנוכחי לפחות עד ההתערבות הקרובה עם אבא

maya100

New member
הוא עזב את פרימוס? לא ידעתי...

אחלה ביקורת, מקווה לדגום בקרוב.

רומי 007

New member
גידי נשמע כמו מחירי הרצה

גם המרגריטות (שמחה בשבילך שהגעת הביתה) וגם המבצעי 30-40 האמורים. תודה על הביקורת, עשית לי חשק לבדוק את המקום.

shakshuka

New member
אורקה - אמש

אז ככה, לא מדובר במחירי הרצה אלא בתפריט מיוחד (עד סוף החודש) של 30מנות "קטנות" עד 40 ש"ח. לצערי לא טעמנו את התפריט הזה כי המסעדה היתה מלאה המנטרה הקבועה של "לחץ בטבח" השאירה אותנו עם התפריט הרגיל. השורה התחתונה - אוכל משובח, טעים מאוד, יצירתי ועשוי היטב. השורה העוד יותר תחתונה - באתי ראיתי הבנתי, לא אחזור. ויש גם הסבר: אורקה היא (בעיני, כמובן) מסעדה חד פעמית - התפריט מצומצם למדי וכולל מאוד מורכבות עם שמות מאוד מסובכים, הרבה טעמים וטקסטורות ("פילה עגל בתוספת רביולי במילוי תפוחי אדמה מדורה ושמאלץ אווזים" - מנה מצויינת). אבל אחרי פעם אחת נדמה ל שהבנתי את העניין - הזמנתי את המנות שענינו אותי בתפריט ואין מנות אחרות שבגללן שווה לי לחזור. המחרים בתפריט הרגיל גבוהים, אבל לא נורא - החשבון שלנו כלל 2 ראשונות, 2 עיקריות, 2 קינוחים, בירה, קוסמו ואספרסו = 370 ש"ח. השירות היה סבבה, ישבנו על הבר והברמנים הרגישו חובה להקשיב לשיחה, להיות שנונים ומגנובים - חבל על הטרחה.

גידי42

New member
אם החלטת לא לחזור בגלל

התפריט המצומצם (כך הבנתי כי על כל השאר היה מצוין בעיניך) אז אל דאגה ערן ידוע ביצירתיות שלו והוא מחליף את התפריט לעתים קרובות מאד.זה מאד מקובל שבמסעדות שף (גם בחו"ל) התפריט מאד מצומצם אבל איכותי. (ע"ע רפאל קרן ז"ל ועוד ועוד). לערן תפריטים המשתנים לפי עונות השנה והוא עוד יפתיע.

shakshuka

New member
יכול להיות, אבל יש לי בעיה קטנה עם

שף לא החלטי... לפני חצי שנה הוא טען בלהט לבישול פשוט וזול והיום הוא עושה בדיוק ההפך.

גידי42

New member
מה זה משנה? העיקר שזה טעים

ולא שיגרתי! את ערן או שאוהבים או שלא. אין לו אלוהים ומי שאכל בתמוז יודע למה אני מתכוון.

למעלה