אורצ'ק

Sony2003

New member
אורצ'ק

גיליתי אתמול כי שם הנעורים של סבתא רבא שלי היה אורצ'ק.(ORZECH) היא גדלה והתחתנה בעיירה דז'לושיצה (Dzialoszyce) בפולין, כ-30 ק"מ צפון מזרח לקרקוב. שם אביה היה סיני. נולדה בשנת 1859, התחתנה בשנת 1878 עם עזריאל זילבר. האם מישהו מכיר/מזהה ? שם משפחה זה נשמע לי די נדיר. מה מקורו ומשמעותו ? תודה מראש סיני זילבר משפחות זילבר (לודז'/ ולוצלוק/ דז'לושיצה, פולין), חנצ'ינסקי (לודז'/ ולוצלוק/ דז'לושיצה, פולין), זילברשץ (רדומסקו/ לודז'/ לסק, פולין) גליקסמן (לודז', פולין) בייזר (לודז'/ גלובנו/ זגיירז, פולין) אוניקובסקי (לודז'/ בלז'סקי, פולין) הוברמן (סטולין, בלרוסיה) נובודבורסקי (מינסק, בלרוסיה ווילנה) לדרמן (פינסק/ קרלין/ אנטופול/ ינובה/ סטולין, בלרוסיה), נובק (פינסק/ דוד הורודוק/ נובוגרודג, בלרוסיה)

talia olav

New member
שוב - גדעון

שקשור גם לאורזך וגם לדז'יאלושיצה - אך אני לא יודעת אם השם / מקום מצטלבים אצלו...

Sony2003

New member
איך גיליתי ?

באמצעות מסמכים מדויקים. לפני מספר חודשים קניתי את אינדקס כל רשומות BMD של העיירה בין השנים 1866 ל 1899. בגלל רישום שם בצורה שונה מהצפוי וגם כנראה פיספוס שלי לא ראיתי את זה עד כה. השבוע עברתי מחדש על כל הרשימות ובינגו...מצאתי את רישום הנישואין. ד"א, רשימות אלו כבר נמצאות כיום על JRI-POLAND. סיני

gcarmi

New member
Orzech

פירוש השם בפולנית - אגוז. שם משפחחה זה היה נפוץ מאד, לפחות באיזורים שאני חוקר, כלומר דרום-מרכז פולין. מצאתי אותו בדי הרבה עיירות, די מרוחקות זו מזו כך שמדובר בהרבה משפחות שונות בלי קשר ביניהן. המשפחה שלי עם שם זה מקורה בעיירות וכפרים קטנים סביב וב- Daleszyce ואח"כ ב- Suchedniow וקיילצה עצמה. העיירה דזיאלושיצה Dzialoszyce איננה בין העיירות אותן אני חוקר. בחיפוש בגוגל (שוב - כלי החיפוש הטוב ביותר באינטרנט) מצאתי אלפי אתרים עם שם זה. גדעון

gcarmi

New member
עוד Orzech

מבטאים את השם - אוז'ך (ו בחולם, ז בסגול) ולא אורצ'ק. ה-ר לא נשמעת. הצרוף rz בפולנית הוא כמו ז' בעברית ו-J באנגלית. גדעון

למעלה