אורן ירושלים

vinbe

New member
בונסאי אורן

שלום יונתן, אני שמח שהחלטת לחזור לפורום ומקווה שתמשיך. מאחר ובעבר התלוננת על כך שבפורום כולם מחמיאים לכולם, ואין מספיק ביקורת (קונסטרוקטיבית, כמובן) אני מרשה לעצמי לחלוק על דעתו של יעקב (פוניס): אני חושב שהעץ שאתה מציג הוא אורן יפה אבל בונסאי לא מוצלח (כעת). העץ מעוצב בסגנון זקוף חופשי (אני חושב, בגלל עומס המחטים קשה לראות את קוו הגזע). יחסית לעובי בסיס הגזע, העץ גבוה מדי בהרבה, אפילו כדי לתת רושם של עץ יחסית צעיר. אני לא חושב שצריך להיות היסטרים עם היחס 1:6, אבל כאן זה יותר קרוב ל 1:12. אותו דבר לגבי אורך הענפים: צריך לקצר אותם בהרבה. גם, העץ לא מרוויח ממצב המחטים וזקוק לתספורת דחופה, אבל אולי עכשיו זה לא הזמן המתאים ביותר. כמו כן, היתי מדלל את הנוף, כדי לצור כמה חללים. ניסיתי לבנות הדמיה אפשרית (כמובן הכול תלוי במבנה התלת מימדי של העץ). בגרסה כזו, יש צורך בעציץ יותר קטן. יום טוב

funis

New member
בונסאי אורן

בדרגות הציונים שלי יפה מתאים בערך לציון 7 לכן ביקשתי מבט נוסף אולי מבט צד כדי לראות את חלוקת הענפים על הגזע לפי דעתי גם סגנון זקוף הוא חלק מעצי הבונסאי גם אם חלק מהמגדלים בארץ לא אוהב את הסגנון הנ"ל. השאלה הנוספת היא כמה זמן נמצא העץ באימון (כדי להשיג עץ בונסאי אורן בציון גבוה יותר יש צורך בהרבה מאוד שנים) בניגוד למאורו לא הייתי קוטל את האורן היפה אני חושב שלעץ יש פוטנציל להיות בונסאי ברמה גבוה יותר רמת הקושי בעיצוב עצי אורן במיוחד אורן הסלע היא גבוה מאוד ולא ראיתי הרבה עצי אורן אצל חובבי הבונסאי בארץ יום טוב.

vinbe

New member
שלא תיהינה אי הבנות...

1) סיגנון זקוף חופשי בהחלט סיגנון מקובל מאוד. אישית אני אוהב אותו מאוד ויש לי לא מעת עצים בסגנון זה. לא ראיתי בהגדרה זו נקודה שלילית, להפך. רק רציתי לציין שלא רואים טוב את הקוו של הגזע (לפחות בתמונה זו), לדעתי בגלל שהוא מוסתר ע"י עודף מחטים. 2) מסגרת הפרופורציות של החלקים השונים של העץ איננה תלויה בסוג העץ. בכל עץ, גובה מוגזם יחסית לעובי הגזע וענפים ארוכים מדי מפריעים ליצירת רושם של עץ בוגר/עתיק. שוב, לא צריך לעמוד עם זכוכית מגדלת, אבל יש לשמור על פרופורציות בתחום סביר. 3) אני מודה שאין לי נסיון עם אורנים. נאמר לעיתים קרובות שהאורנים המצוים בארץ לא מתאימים לעיצוב בונסאי, אחת הסיבות הינה הקושי בלבלוב חדש כשגוזמים גזע או ענפים. מכך הנטיה של העצים האלה להיות עם ענפים ארוכים ומחטים רק בקצה. דווקא העץ של יונתן נירא במצב מצוין מבחינה זו ולא נירא לי שיש קושי טכני לקצר את העץ והענפים. ערב טוב

galiamos

New member
אורן

שלום יונתן שמחתי לראות ששוב אתה שולח תמונות של העצים שלך. לגבי האורן,אני מסכים עם מאורו שהפרופורציה בין עובי הגזע לבין גובה העץ לא במצב האופטימלי(ההדמיה לדעתי ממחישה מצויין את האורן כבונסאי מעוצב טוב) אין קושי לקצר את הענפים לדעתי. ערב טוב משה מישל אמרגי

funis

New member
גובה עצי בונסאי

להלן תמונות מתוך האתר http://internetbonsaiclub.org מבית ספר לבונסאי בטיוון לא ניראה לי שהגובה של עץ האורן הנ"ל מפריע ליופיו

אורן ירושלים

שלום לכולם, מאורן ירושלים כמעט בלתי ניתן ליצור בונסאי, על אחת כמה וכמה לשמור על "כללים", אם בכלל צריך... קשה מאוד להתרשם בתמונה דו ממדית מפרופורציות, ולדעתי האורן בתמונה המקורית הרבה יותר מוצלח כבונסאי מהאורן בתמונה של ההדמיה. מעטים בארץ עצי בונסאי מאורן ירושלים ולדעתי אורן זה אחד מהיותר מוצלחים שבהם ואכן, כפי שצוין, דרש אמון של 20 שנה. אורן זה נראה בהחלט בונסאי מוצלח – כל אשר הוא זקוק זה לתלישת המחטים הארוכים.

galiamos

New member
אורן ירושלים

funis הדוגמא שנתת לדעתי לא ממש טובה מכיוון שהאורן בתמונה מהאתר ביפן מעוצב בסגנון זקוף פורמאלי ,החוקים לגבי סגנון זה שונים מהחוקים בסגנון זקוף חופשי. בסגנון פורמלי הפרופורציות בין עובי הגזע לבין גובה העץ הן1:8,10 לכן גובהו של העץ נראה לך בסדר. אני לא מסכים שכמעט לא ניתן ליצור בונסאי מאורן ירושלים, אפשר ואפשר ערב מצויין משה

minigan

New member
אורן

שלום לכולם. האורן שלך יונתן נראה רענן ובעל צללית היקפית נאה. אני מזהה בעיה קשה בעיקביות עיצוב השלד. אכן קשה לנתח מבנה תלת-מימדי מתצלום אחד. ניסיתי לההדגיש את קווי-השלד העיקריים בתצלום המצורף. ההתרשמות שלי הינה שמדובר כביכול ב-2 עצים בעלי אופי שונה מאד שתוצר החיבור ביניהם אינו אמין ומשכנע. החלק התחתון - מעוצב במיבנה מעין זקוף פורמלי. זוויות ישרות. החלק העליון - מתפתל בחופשיות. אין לי פתרון עיצובי במקרה הספציפי הזה. לילה טוב. יוסי

jarnon

New member
אורן ירושלים

תודה לכל מי שטרח להגיב - ובעיקר אני שמח שאף אחד לא שלח וואו (כמו לספיון) גם אני לא מרוצה מהעיצוב - , את הכללים אני יודע מהספר של נקה, וברור לגמרי שהעץ אינו מושלם יש לי באוסף התמונות כמה מודלים יותר מוצלחים מיפאן אבל אף אחד מהם אינו שלי , ואף אחד מהם לא נמצא בטיפולי. למרות הזמן הרב שהעץ אצלי, אני עדיין לא בטוח מתי הזמן הטוב ביותר לקיטום , עדיין לא ברור לי בדיוק מה יקרה כאשר אשתול מחדש , ומה בדיוק תהיה התערובת, כך שההישג העקרי שלי לדעתי הוא שהאורן דומה לבונסאי , ירוק, חי וצומח כבר 20 שנה.. זה נכון שאין בעיה לקצר ענפים אבל לאורן אין עיניים ולכן אפשר רק לעקב את הצמיחה אבל אי אפשר ללכת "אחורנית" אורך המחטים יורד עם השנים, אבל לא יגיע כנראה אף פעם לזה של אורן שחור או לבן ביפן נושא העיצוב הוא הנושא העיקרי של העיסוק בבונסאי - אבל רק בתנאי שהצלחת לשמור את העץ בחיים , וכל מי שניסה לגדל בונסאי יודע למה אני מתכוון. גם הצילום אינו מראה היטב את מבנה העץ - וזה אחד הלקחים שאני מפיק מהדיון. תודה לכולם יונתן

אורן ירושלים

שלום לכולם, ממש לא ברור לי מהיכן המידע כי בסגנון זקוף פורמאלי ההפרופורציות בין העובי לגובה שונות מהפרופורציות בסגנון זקוף לא פורמאלי (חופשי), מעולם לא נתקלתי במידע כזה אשר מין הסתם גם נוגד כל היגיון, עוד יותר תמהה אני על הדבקות ב"חוקים". הדוגמאות שהביא יעקב הן, כמצויין, מאתר בטיוואן - סין ולא מאתר ביפן, וכידוע הסיגנון הסיני לא בדיוק חופף לסיגנון וה"חוקים" היפנים.. אני שמח ללמוד כי ניתן בקלות ליצור בונסאי מאורן ירושלים, עד כה סברתי כי: אורנים מאוד קשה לגדל - דורשים מומחיות אגרונמית, וכל טעות בלתי נסלחת. לאורן ירושלים מחטים ארוכים וזוגיים ולכן העלווה דלה ואינה צפופה - בניגוד כמובן למלכת האורנים היפנית ה"אורן הלבן" בעל חמש מחטים קצרות. לארון ירושלים עלוה דלה בעיקר בקצוות הענף - שוב בשונה מאורנים יפנים וארופאיים. לאורן ירושלים מערכת שורשים סבוכה ושיפודית - ועדיף אורן הגלעין לו מערכת שורשים שטוחה יותר. אשמח מאוד לראות יצירות בונסאי מאורן ירושלים הדומות לאורן זה ו/או יצירות בונסאי מאורן ירושלים בכלל... ערב מצויין מישל

galiamos

New member
אורן ירושלים

העץ נראה "נחמד"אבל הוא לא בונסאי לטעמי ,לעץ יש לא מעט נקודות לא ממש מוצלחות כמו שיוסי ציין בתמונה (השליש הראשון של הגזע ישר,הצטלבות ענפים בחלק תחתון, כלי לא מתאים)כמובן שזו דעתי האישית ,אני חייב לציין שראיתי באוסף שלך יונתן בונסאי מאד יפים,מאד התלהבתי.הביקורת היא באה מבחינתי כחלק מהתבוננות עצמית ולימוד והיא ללא כוונה לפגוע.כמו שאומרים"ביקורת בונה" ידידי אין לי כוונה להגרר לויכוח ולהוכחות אם זה מיפן טיוואן או תימן אני לא דבק באדיקות בחוקים כידוע לך(אני די מרדן)אם אני לא טועה אתה זה שאמרת או ציתתה (למד את החוקים לאחר מיכן שבור אותם.)עד שיש קצת אקשן אז בו נשאיר את זה ברוח טובה ועם אפשרות לאפשר לחברים כן להעלות עצים יפים ופחות יפים ולקבל ביקורת ובסופו של יום גם ללמוד משהו. משה מישל אמרגי

למעלה