אורן הסלע

bel3

New member
אורן הסלע

שלום לכולם. אולי מישהו בפורום המענין הזה יוכל עזור לי. אני מחפש שתילים או עצים צעירים של אורן הסלע pinus pinea בכדי לעצבם בבוא הימים לעצי בונסאי. אם יש למישהו מידע או נסיון אשמח לשמוע. תודה

טל ש ח ר

New member
משתלות קק"ל

עליך לגשת למשתלות קק"ל. יש להם סוגים שונים של אורנים ייתכן וגם הזן שאתה מחפש. משתלות קק"ל עד כמה שידוע לי יש אחת בסביבות צומת גולני בצפון, ואחת באזור אשתאול. מומלץ לגשת אליהם ולבקש או לרכוש עצי אורן צעירים.

אולמוס

New member
אורן הסלע/הגלעין

אכן ממשתלות קק"ל ניתן לקבל לעיתים עודפים של אורנים מסוגים שונים שאינם מתאימים להם יותר. עיצבתי מספר אורנים יפים משתילים בני שנה (כיום בני 5+) שקבלתי פעם ממשתלה של קק"ל (עודפים שהיו מיועדים להשמדה) ביניהם אורן ירושלים ואורן הגלעין. ביניהם גם כאלה שנבטו שנאספו מתחת לעצי אורן בוגרים בגן ציבורי סמוך. (ביפנית קוראים לפעולת איסוף כזו "יאמאדורי"). כאמור, ניתן למצוא גם אורנים צעירים בני שנה עד שנתיים בטבע - שנבטו סמוך לעצי אורן גדולים - בד"כ אינם שורדים עקב פעילות ניקוי וחישוף נגד שריפות (של קק"ל או מע"צ בצידי דרכים). כדאי לבדוק היכן ואם יש צורך ברשות כלשהי להעתיקם. מאורן מעוצב בצורה מתאימה בעודו צעיר - יתקבלו תוצאות מענינות כבונסאי כבר לאחר 3-4 שנים. אני מקווה ,לקראת ט"ו בשבט - להציג בפורום מספר פרטים כאלה מהאוסף שלי.

למעלה