אורך סטם

אורך סטם

עד היום לא ייחסתי חשיבות לאורך הסטם, אך לאחרונה הבנתי שיש סטמים מסוגים שונים המתאימים לסגנונות רכיבה שונים. אורך הסטם שלי 105 מ"מ (מדדתי ממרכז הכידון עד לבורג של הסטם) מה האורך המקובל לסטם לרכיבת AM או XC? וכיצד משפיע אורך הסטם על הרכיבה? תודה מראש לעונים

nintense

New member
היתה על זה כתבה...

ממש ב MBA האחרון, שווה קריאה לכל אחד ובעיקר לרוכבים מתחילים. בקצרה (בלי קשר לכתבה): אם אופניך במידה הנכונה, 100 מ"מ אמור להיות מצויין להכל (גם שאני מזמין שלדה בהתאמה אישית ללקוחותי, אני מתכנן אותה לסטם 100 מ"מ). ככל שהרכיבה שלך כוללת יותר דרופים וזויות קיצוניות, אתה תשאף לסטם יותר קצר (אני אישית רוכב עם 70 מ"מ). סטמים קצרים מזה עלולים להפריע בהיגוי בעליות.

noamwax

New member
החלפתי סטם בעצמי לא מזמן

ומהניסיון יכול להגיד לך שזה משפר מאוד את השליטה על האופניים בזמן דרופים וקפיצות- מקל לזרוק תחת אחורה. זה משפיע על ההיגוי והופך אותו ליותר חד. אני לא מוצא שזה משפיע יותר מידי בעליות אבל עדיין לא טיפסתי עליית דרדרת רצינית. מבחינתי זה פתר בעייה מאוד חמורה של כאבים בחגורת הכתפיים לאחר רכיבה. לרכיבת xc מקובל סטם ארוך יותר מלרכיבת am. הסיבה היא השליטה בזווית שלילית.

noamwax

New member
מ-90 ל-40

ייתרונות: היגוי מדוייק יותר, משיכה קלה יותר, תחת אחורה בכל מצב של הכיסא ושליטה עדיפה במעוף. הכי חשוב- כאבים בחגורת הכתפיים שהופחתו עד להיעלמות מוחלטת. התנוחה הרכונה היא ממש לא בשבילי. חסרונות: צריך להישען יותר קדימה בעלייה וזהו פחות או יותר.

ומה משנה זוית הסטם?

איזה זוית מומלצת לקרוס קאנטרי? רכיבה בעיר בעיקר ,לאופני ז"ק. איזה זוית ואורך סטם מקובלים?

noamwax

New member
תשובה כללית

ברכיבת עיר אין חוקים ברורים, אופני עיר ממש מציגים תנוחת ישיבה זקופה מאוד והסטמים שלהם בד"כ בזוויות גבוהות או שיש להם כידונים שמתרוממים גבוהה מאוד. אופני xc מקובל בד"כ סטם של 90 עד 115. לגבי הזווית לפי דעתי כל דבר בין 0-15 מע' הוא נורמאלי. ככל שהאופניים מוכוונים יותר כלפי תחרות הסטם יהייה יותר ארוך, הזווית תהייה יותר קטנה ונכידון יהייה יותר שטוח. זה לפחות מתוך היידע שלי.

למעלה