אורך זמן הנקה

אבא חדש

New member
אורך זמן הנקה

שלום, מלאכנו הקטן כמעט בן שבועיים וינק עד אתמול ממש לפי הספרים(30-40 דקות כל 2-4 שעות). פתאום מאתמול בלילה הוא מסרב לינוק יותר מ-5 עד 10 דקות ברציפות (פעם ב 2-4 שעות). מאחר והבנו שיש משמעות להגיע לחלב האחורי (המזין), רציתי לשאול אם למשהו יש איזו הארה / הערה בנושא. בינתיים נראה שההשתנות והחירבונים בסדר, אז אני מניח שלא צריך לתת לו תוספות.... תודה מראש

מזל טוב! ../images/Emo140.gif ותתחדשו!

כיף לשמוע שהולך לכם טוב עם ההנקה. נהדר שאתם עוקבים אחרי כמות הצואה והשתן. זה המדד הטוב ביותר לכך שהמלאך מקבל מספיק חלב. עד גיל שישה שבועות, המלאך שלכם אמור לתת לפחות 6 פעמים ביממה שתן ולפחות 2-4 חיברונים גדולים (לא רק ללכלך את הטיטול). יש כל מני סיבות לשינויים בהרגלי הצריכה (והצריחה) של התינוקות. חשוב להיות עירניים, אבל גם לא להילחץ מכל שינוי - כל עוד הוא מקבל מספיק מזון - יכול להיות שהיניקה שלו פשוט יותר יעילה. יכול להיות שמשהו מפריע לו, כמו, למשל - גזים, ולכן הוא יונק פחות. תהיו עירניים. אל תתפלאו אם יהיו עוד שינויים. בסביבות גיל שלושה שבועות (ואח"כ שישה שבועות, שלושה חודשים ושישה חודשים) יש מה שנקרא "קפיצת גדילה". הקפיצה באה לידי ביטוי במספר ימים של דרישה מוגברת להנקה וגם חוסר שקט. אנחנו כאן לכל שאלה או התלבטות או רצון לשתף
תמשיכו להנות וכל הכבוד לך על השותפות בהנקה! שרון.

ובהמשך למה ששרון מסבירה...

אם הגזים מפריעים לו לינוק ´עד הסוף´ (ואז הסימן הוא שהוא לא עוזב את השד רגוע ורואים שמשהו מציק לו)צריך לעזור לו ולהקל על הגזים ואז להחזיר אותו לאותו שד ולא להציע את הצד השני. אסתר גרוניס המליצה לתזמן מתי יש התקפי גזים(כי זה יכול להשתנות)ובזמן הזה ביום להניק במשך 3 שעות מאותו שד ואז להחליף,ככה בטוח הוא יקבל חלב אחורי. בגיל כזה רך עדיין נדיר שתינוק יינק פחות זמן בגלל מיומנות(זה קורה לקראת גיל 3-4 חודשים). מזל טוב

נירית1

New member
נראה לי שהן שלך למד להיות יעיל ../images/Emo13.gif

אז המון מזל- טוב להולדתו, אתם שמים לב לדברים הנכונים וכל זמן שזה ממשיך כך הכל בסדר.

גם לי זה נשמע כמו יניקה יעילה

כמו שאמרו כבר, חשוב לראות בעיקר טיטולים רטובים 6-8 ביום, ובכלל לראות שהמתוק רגוע ולא נראה רעב ועולה במשקל... לאיתמר לקח חודשיים עד שהוא הגיע ליניקה של 3-4 דקות... אז תהנו מזה. למרות שאני מודה שאני מתגעגעת להנקות ארוכות (לא לאלו של שע ויותר) אבל יותר מכמה דקות.... היום הוא כמו גבר קטן יונק וזורק (סתם....
) פשוט מאז המוצץ הציצי הוא בעיקר לאוכל... שיהיה לכן בכייף, ועם בעל תומך אני בטוחה שיהיו לכם חיי הנקה מקסימים

אבא חדש

New member
תודה...

תודה על כל ההארות. אני עדיין לא בטוח בדיוק מה "הקטע" שלו, אבל אני הרבה יותר רגוע. ליל יניקה נעים לכולם...

Shellylove

New member
נשמח אם תישאר בסביבה ו-../images/Emo49.gif

יהיה כיף שיהיה פה גם אבא תומך ולא רק מניקות וזיו. תהנו מכל רגע עם המלאך.

גם לי זה נשמע כמו יעילות

כל הכבוד על הלמידה הזריזה...
לנו זה לקח קצת יותר זמן. ותזכור - כל עוד המלאך (מה שמו, אגב?) רגוע ויש אינדיקציות נורמליות של שתן - אין מה לדאוג. ועושה רושם שהוא רגוע, אם הוא רוצה לינוק רק כל כמה שעות (הלוואי עלינו...) רק אל תשכח שבקרוב יכולה להתרחש קפיצת הגדילה הראשונה (בגיל 4 שבועות - אצל תינוקות שקראו את הספר), אז לא צריך להיבהל - רק להשכיב את אשתך ואת המלאך במיטה שלכם למשך יום שלם - הוא יינק והיא תנוח. ברוכים הבאים ובהצלחה!

למעלה