אורך דלפק בר

אורך דלפק בר

דלפק בר בגובה השיש. 4 מקומות ישיבה. מה המינימום אורך של הדלפק שאפשר לעשות ל 4 כיסאות בר.
אורך מינימום.

למעצבי הפורום

אם אני עושה דלפק 180 אז יש מעבר לתוך המטבח 120 ואם אני עושה דלפק 200 אז יש מעבר למטבח 100. השאלה אם זה נראה טוב שנשאר 100 מעבר לתוך המטבח .
המטבח הוא בצורת ח' כשאר הכיסאות בר מחוץ למטבח.

zivaf2

New member
ל4 מקומות מינימום 2 מ'

אלא אם יושבים מהצד- ואז אפשר ש-3 ישבו על צלע של 150, ועוד אחד מהצד, אם זה מתאפשר מבחינת התכנון של הארון מתחת.
מעבר של 100 למטבח הוא גבולי אבל מספיק למעבר.

לזיוה

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות.
רציתי לשאול למה מעבר של 100 למטבח נחשב גבולי. ?
אם אני עושה דלפק של 200 ל 4 מקומות ישיבה אז זה משאיר לי מעבר של 100 . למה הכוונה מעבר גבולי ?
יש לי גם אופציה לעשות דלפק של 180 שזה ל 3 מקומות ישיבה.
מה נחשב למעבר יפה. שגם נראה טוב לעיין ואז המטבח לא נראה חסום על ידי דלפק שאולי לא פרופורציונאלי לגודל של המטבח ?
הדלפק במטבח בעצם תוחם את איזור המטבח. המטבח בצורת ח' , כאשר כיסאות בר נמצאות מחוץ למטבח.
רציתי לשאול גם מה נראה יותר טוב לעיין. 4 כיסאות בר או שלוש.
מהצד בכל מקרה לא ניתן יהיה לשבת כי יש ארונות מתחת לדלפק ואז בצד הדלפק בעצם סגור, אין מקום לרגליים.
ושוב תודה רבה זיוה.

zivaf2

New member
המשך

מעבר של מטר הוא מעבר שאפשר לעבור בו, אפילו 2 בו זמנית. טכנית אפשר לעבור גם בפחות מזה אבל זה יראה קצת כמו צוואר בקבוק, לכן מעדיפה 120 ומעלה, אבל שוב- גם 100 זה בסדר גמור. קחי בחשבון שאם יש שם מקרר ממול- כל פעם שפותחים את המקרר המעבר עלול להיחסם.
3 או 4 מקומות זו לא שאלה של יופי אלא שאלה של כמה צריך. מה יעזור לך אם המטבח יראה מליון דולר אבל לאחד מבני המשפחה לא יהיה מקום ישיבה?

לזיוה

לזויה שוב תודה.
אז ככה קודם כל אין שם מקרר ממול, אלא קיר.
ולגבי מקומות הישיבה, יש לי ארבעה ילדים ועוד אחד בדרך כך שגם אם הבר יהיה עם 4 כיסאות אז אף פעם לא יהיה מקום לכולם. ליד המטבח יש שולחן קטנציק 70 על 70 שכשאין מקום אז יושבים חלק על הבר וחלק ליד השולחן . אז מה את אומרת. אם ככה עדיף להשאיר את המעבר של 120 שיראה כמו שכתבת יותר יפה לעין ושהדלפק לא יחסום יותר מידאי את המטבח. מה את היית מייעצת ללקוחות שלך ?
פינת האוכל הגדול נמצא ממש בסוף החלל במרחק של 10 מטר מהמטבח.

zivaf2

New member
שאלה טובה...

מצד אחד אני בעד עוד מקום ישיבה, מצד שני משהו בפרופורציה בין דלפק של 200מ' שהוא גדול מאד למעבר של מטר נראה לי לא כל כך עובד. אם מקום הישיבה אינו קריטי הייתי מגדילה את המעבר.
לתשומת ליבך- אם המטבח עדיין לא מוכן,אפשר לקצר את הארון מתחת הדלפק ב30 ס"מ כדי שיוכלו לשבת גם מהצד.

לזיוה

תודה רבה עזרת לי מאוד. באמת דלפק של 200 נראה גדול מאוד ולא פרופורציונאלי למעבר של מטר . יש בזה הגיון. את צודקת.
גם ככה אם אעשה 4 מקומות ישיבה זה לא יספיק לכולם. לכן יש את השולחן הקטן בצד קצת אחרי הדלפק.

הנה השרטוט.
האם זה בסדר לשים שולחן קטן ליד הדלפק ?

zivaf2

New member
איפה הולך להיות השולחן?

יש לך תוכנית של המטבח עצמו כפי שהוזמן (אם הוזמן)?
יש מקום די גדול לפינת אוכל בקיר שגובל עם האמבטיה, האם שם התכוונת?
ואגב, בלי קשר לתשובות שתעני, אני הייתי מעדיפה ליצור שם דלפק שמאפשר יותר מקומות ישיבה, גם אם על חשבון קצת מהארון. למשל דלפק של 150/90 יאפשר 5 מקומות (2+3 מהצד). נראה לי שזה קצת "עונש" למי שיושב בנפרד מהמשפחה כשאוכלים.

לזיוה.

כן , חשבתי לשים שולחן קטן 70 על 70 בקיר שגובל את האמבטיה . זה שולחן נירוסטה מרובע עם כיסאות נירוסטה. השאלה איך נראה שולחן ליד דלפק עם כיסאות בר .
ואת השולחן פינת אוכל הגדול ששם אוכלים רק בסופי שבוע אני שמה בסוף הסלון בתוך החלק של הסלון שהגדלנו והכנסנו לסלון . חלק מקורה של הגינה שהכנסנו לתוך הסלון .

zivaf2

New member
זה נשמע לי כמו יותר מדי שולחנות

בסך הכל יש לך חלל גדול, וכמו שכתבה בניתי- לא חייבים שיהיו בו אילוצים. 2 שולחנות שמשמשים לאותה מטרה מבחינתי זה אילוץ.
הייתי שוקלת שוב את כל תכנון החלל הציבורי, אולי במקום דלפק במטבח לשים אי גדול ומרווח עם 6 מקומות ישיבה איפה שתכננת את השולחן הקטן, או לשקול שוב את מיקום פינת האוכל הרשמית. אבל זה כבר לא לייעוץ על פני הפורום, צר לי.

גלמיש1

New member
מסכימה לגמרי. 3 שולחנות אוכל זה מיותר.

ברור שצריך לשמור על מעברים חושפיים ומרווחים אל המטבח, על אחת כמה וכמה שממנו גם יוצאים החוצה לחצר האחורית.
לפיכך הייתי עושה אחד מאלו:
או אי גדול ורחב (לא ארוך מאד) שעליו גם יושבים לאכול ביום יום. זה צריך להיות מרווח ונוח לישיבה לכל בני הבית יחד, ולא ישיבה רק בטור שלא מאפשרת הסבה ושיחה.
או אי קטן לאיחסון ועבודה, ומעבר אליו שולחן אוכל נחמד (70X70 זה בקושי שולחן זוגי בבית קפה) שיאפשר ארוחות יום יום.
ואפשרות שלישית - ובעיני הנכונה ביותר - הייתי מוותרת על שולחן פורמלי בקצה הסלון. א. בגלל המרחק והמיקום, והטיולים עם כל האוכל ואח"כ עם הכלים המלוכלכים הלוך ושוב בתוך הסלון. ב. בגלל שהצבת שולחן גדול שם תחסום לגמרי את קשר העין של הסלון עם החוץ והגינה ובודאי תפריע ליציאה החוצה.

לגלמיש

מה זה אי קטן לאיחסון ועבודה ? 180 על 80 עם שלושה כיסאות בר מבחוץ נחשב אי קטן ? מבפנים בתוך המטבח היחידת איחסון זה מגירות אורך 110 . האם זה נחשב אי קטן .
ואז לשים את הפינת אוכל הגדול בקיר שגובל לאמבטיה ? ששם בעצם אוכלים כבר כל המשפחה ארוחות גדולות יותר או סתם ארוחת ערב שפתאום כולם רוצים לשבת ביחד . השאלה איזה גודל פינת אוכל אני יכולה לשים שם. ועדיף בטח פינת אוכל שניתן כמובן לפתוח לגדול יותר כשיש חגים או אורחים. נכון. וכמה כיסאות בפינת אוכל. שלוש בצד אחד ושלוש בצד השני.
מה את מציעה ?
ומה זה לא נוח שיש פינת אוכל שהוא רחוק מהמטבח בסוף החלל ?

גלמיש1

New member
קשה לי לתת מידות, או אפילו להגיד איך אם בכלל

אי יסתדר פה עם העמדת שולחן. הן משום שאין תכנית מטבח עדכנית וכן משום שהמידות לא ברורות ובעיקר כי זה מצריך בדיקה בשרטוט מדוייק לראות שבאמת נשאר מספיק למעברים, לתנועה סביב האלמנטים, לישיבה ליד השולחן וכו.
אי קטן גם יכול להיות מטר על מטר (בפרט אם אינו משמש לאכילה) ולעמוד במרכז החלל, או להיות חצי אי צמוד לחלון ובאורך 130 לערך .

תחשבי על חיי המשפחה שלכם - איפה נפגשים ומדברים על מה שקורה, איך היה בבית הספר....איפה מבלים זמן משפחתי יחד?
נכון, יש משפחות שמסיבות יחד מול הטלויזיה, אבל אז יש פחות אינטרקציה בין בני הבית כי כולם מרוכזים במסך. לדעתי ברוב המשפחות מירב האינטרקציה המשפחתית היומיומית היא סביב שולחן האוכל.
לכן יש חשיבות לישיבה כולם יחד ליד השולחן בשעת צהריים או ערב, באופן שמאפשר ראיה ושיחה זה עם זה.
כשיושבים בטור על דלפק, אין את האינטרקציה שחזותית הזאת, וגם לשוחח קשה מעל ראשי היושבים לצידך.
לא במקרה מדברים על שולחן האוכל כמרכז המשפחה.
לעניות דעתי, הטרנד הזה של האכילה על דלפק - יש לו השלכות יותר רחבות ממה שנדמה. הן על הרגלי האכילה, והן הרגלי החיברות של בני הבית.
(לכן מבחינתי דלפק אכילה הוא פתון טוב לישיבה חפוזה לנישנוש, או בשביל אדם בודד שממילא יושב לבד, אז אולי יותר נעים לשבת במטבח, מאשר לשבת לבד ליד שולחן גדול וריק.)

לכן בעיני הפתרון הנכון בשבילך יהיה שולחן אוכל במרחב הצמוד למטבח (כן, ניצב כנגד קיר האמבטיה) שיהיה מקום לכל הילדים לשבת לאכול, ולא יצטרכו לעשות משמרות...או להתפצל.
שולחן בערך 160X90 מאכלס 7 סועדים בנוחות (3 מכל צד ועוד אחד בראש, בדיוק כזה יש אצלנו בבית ) וניתן לפתיחה בעת הצורך. מרחב לפתיחה אינו בעיה אצלך.

למה פינת אוכל בקצה הסלון לא נוחה ? על זה כתבתי בפרוט, הנה :
א. בגלל המרחק מהמטבח. דמייני ארוחה של המשפחה - מתחילים לטייל עם האוכל, כל צלחת מרק או תבנית מהתנור, צריך להוביל מהמטבח אל השולחן. חסר מזלג ? צריך שוב לחצות את כל הסלון ועד המטבח....אח"כ עם הכלים המלוכלכים. מרחק מעצבן ולא נוח.
ב. כל התעבורה הזאת הלוך ושוב בתוך הסלון. איך הסלון יראה אחר כך? פרוש הדבר שהילדים לא יוכלו לעזור בעריכה ופינוי הכלים המלוכלכים?
ב. הצבת שולחן גדול ליד הויטרינה תחסום את הויטרינה.
את היציאה החוצה, זרימת האור מהחוץ, ואת המבט אל החוץ והגינה. בקיצור - הפתח היחידי שיש בכל המרחב הזה יחסם חלקית. חבל.

baniti

New member
למה חשוב לך בר חיפושית?אצלי יש "דלפק" בגובה

שולחן 150 ס"מ ולא פעם יושבים סביבו קצת בצפיפות 5 אנשים.ול 5 ילדים זה ממש אידאלי.
משום מה תמיד מתיישבים שם כולם והגובה מאד מזמין ונגיש.

אז ככה

אחרי ששלחתי שרטוט . הכנסנו לסלון את החלק המקורה של הגינה. כך שהפינת אוכל הגדול נמצא שם. כמו פטיו כזה . ושם אוכלים רק בסופי שבוע.
והשולחן הקטן שליד המטבח נמצא בקיר השמאלי איך שעומדים עם הפנים מול המטבח. שולחן קטן 70 על 70. והדלפק בר בעצם תוחם את המטבח.
המקרר נמצא בחזית שלה המטבח עם הבילט אין ואז הכריים וקולט האדים ובקיר הימני של המטבח יש את הכיור עם הקלפאות למעלה ואז הסגירה של הדלפק בר שמתחת יש יחידות של מגירות.
האם זה נראה בסדר שיש בחלל עוד שולחן קטן .

baniti

New member
אולי אפשר לוותר על השולחן ולמצוא פתרון שיהייה

שימושי יותר בשבילך?תעלי שרטוט חבל שבבית חדש שמתכננים לא תקבלי את המקסימום
לפי צרכייך ומראש יש אילוצים.
אולי כדאי שתעלי תכנית ויבוא פתרון שיתאים לך יותר.
בכל אופן בהצלחה

למעלה