אורי גלר

אורי גלר

האמת שאף פעם לא התיחסתי אליו ברצינות.. תמיד חשבתי עליו בתור איזה אומן אשליות לא מוצלח במיוחד. נורא אהבתי את החיקוי שלו בארץ נהדרת שכמובן נתנה לי בסיס רחב יותר להמשיך לצחוק עליו.. האמת שהוא נראה לי הכי הזוי בעולם. (טוב כמעט הכי הזוי.. בואו לא נשכח את אורן זריף).
בפורום\תוכנית רדיו האמריקאית שאני מקשיבה לה משום מה תופסים ממנו.. האמת פעם ראשונה ששמעתי מישהו מתיחס אליו לא כאל בדיחה הייתה שם.. עדיין נורא מוזר לי לחשוב שיש בו משהו ואני עדיין לא מאמינה שהוא יותר מאשליה.
אבל התחלנו לדבר כאן בתקופה האחרונה על הריגול של האמריקאים במלחמה הקרה. והנה יוצא סרט חדש על אורי גלר שמנסה לטעון שגלר היה מרגל .
אז חשבתי שיהיה מעניין להביא את זה לכאן.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=984540

האמת שמעניין אותי מה גור ואביב חושבים בנושא.. מבחנתי האיש עדיין עושה רושם של רמאי. אבל פתאום אני עוצרת לחשוב. איך זה שכל כך הרבה אנשים בחול חושבים שיש בו משהו אמין?

אינני גור ואינני אביב, אולם קראי נא את הפרק

Paranormal claims ובמיוחד את ההסתייגויות של גלר מן האופן בו התנהל בעבר

לדעתי, גלר הוא מומחה לטבע אנושי, ובסיוע מומחיות זו הרים מופעי בידור המוניים תוך יומרה לכוחות על-טבעיים (או שמא ראוי אל-טבעיים)

בנוסף, גלר התימר לגלות מירבצי מינרלים ממטוס תוך מעוף מעל surveyed areas, אך מתברר כי היעוץ שלו מסתכם בהמלצה היכן לא לחפש, או היכן אין מצויים מרבצים.
מי שמקבל עצה זו - לעולם לא יווכח כי גלר טעה, כמובן

גלר הוא אדם לא כן (לא כנה, בלשון העם. למעשה רציתי לתארו כנוכל, אולם לנוכח המתקפה על כתיבתי - נמלכתי בדעתי), מכיוון שבמקום להודות כי הוא entertainer הוא טוען כי הוא בעל כחות על-טבעיים

שימי לב גם לכשלונו להפגין כשרונו כאשר המוצגים סופקו על ידי צוות התכנית The Tonight Show (עייני שם בפרק בשם זה), ונאסר על גלר וצוותו לגעת בהם

אני נוטה להסכים שהוא לא אוחז ביכולות על טבעיו

רק שיש לי שתי בעיות עם המידע שהבאת.. אני לא סומכת לא על רנדי ולא על ויקיפדיה..
מעבר לזה גם לי נורא קשה להאמין שיש משהו בבחור הזה מעבר לאחיזת עיניים

בדיוק כתבתי לך תגובה על זה

שאני לא סומכת על רנדי..
א. הוא קוסם שעוסק באחיזת עיניים ולא חוקר
ב. הוא מודה שהוא ״ מזיז״ את האמת בשביל להביע טענה..
ג. לדעתי הוא כל כך אנטי שגם אם זה היה מכון הוא היה עוצם עיניים ומתעלם
אני לא אומרת שגלר הוא הדבר האמיתי.. רחוק מכך
אבל רנדי בעיני עוד פחות אמין מגלר
במיוחד כשמדובר בגלר עושה רושם שרנדי יצא למין מסע צייד נגדו

>הוא קוסם שעוסק באחיזת עיניים ולא חוקר<

הוא אכן עסק בקוסמות, אך זה מציב אותו בעמדה טובה לצורך זיהוי טריקים, ותכנון הדגמות המכשילות את המשתמשים בטריקים.
אכן, אינו חוקר, אולם אינו צריך להציג תיאוריה מדעית.
את שוכחת כי לצורך הפרכת תיאוריה, או חשיפת טריק - גם פושט עור נבלות בשוק כשיר

>הוא מודה שהוא ״ מזיז״ את האמת בשביל להביע טענה<
היכן טען זאת?

> לדעתי הוא כל כך אנטי שגם אם זה היה מכון הוא היה עוצם עיניים ומתעלם<
אי אפשר להיות אנטי כלפי מציאות.
ברגע שאתה יכול להפריך טענה מיסטית - לא משנה מהו הרקע שלך, או מהם ה- qualifications. הטענה המיסטית אינה מחזיקה מים

וכשהוא מפריך אדם המתימר לכוחות על-טבעיים, את נוכחת לדעת כי האדם שהופרך נבוך, מכיוון שנחשפו הטריקים שלו. לעולם אינו זועם. המבוכה מעידה כאלף עדים

>אבל רנדי בעיני עוד פחות אמין מגלר<
גייסי את גלר, או כל "psychic talent" דומה אחר, ונסו להפריך את רנדי...

מה יש להפריך ברנדי?

הבחור עצמו הודה שהוא משקר בכמה מקרים.. (ולא אין לי כח לחפש לך הוכחות. סמכי על המילה שלי או לא. )
בכל מקרה רנדי בעיני מזוייף יותר מגלר.

ואם הוא עוסק בקוסמות זה רק שם אותו בעמדה של להראות דרכים שזה יכל לקרות

>הבחור עצמו הודה שהוא משקר בכמה מקרים<

יהיה זה למועיל אם תוכלי להצביע על הודאה כזו

>ואם הוא עוסק בקוסמות זה רק שם אותו בעמדה של להראות דרכים שזה יכל לקרות<
זה מספיק.
תארי לך שמאמין טוען כי לא ניתן ליצור חיים אלא באמצעות בריאה אלהית, וקמה נערה בטירוף המנהלת מעבדת מחקר ביולוגית ומדגימה תהליך של יצירת תא חי ממרק כמיכלים.
זה מחליש לחלוטין את יחוס הבריאה לאלהים.
מה שלכל היותר נותר למאמין לנסות לטעון הוא טענה חלשה בהרבה, כגון "אולם אלהי עשה זאת כבר לפני 5773 שנים, בעוד נערה בטירוף הצליחה בכך רק כעת", וגם תירוץ זה דינו להידחות מכיוון שלעולם נעדיף משהו המיוסד על אדני תיאוריות בדוקות (התהליך המעבדתי שגילית, אשר מבוסס על תיאוריות בכימיה ובפיסיולוגיה), על פני טענות יכולת פאראנורמלית אישית (אבראקדאברא)

ושוב - אני בקשה כי תציגי מראה מקום לדברי James Randi בו הוא מודה כי הוא משקר...

גור42

New member
רנדי וגלר שניהם מזוייפים ברמות מפחידות

לא מפתיע, בהתחשב בעובדה ששניהם - בעצם - בנו את הקריירה שלהם משואו-ביזנס, שזה מקצוע שפשוט מבוסס על העמדת פנים.

וכבר אמרתי פה הרבה פעמים, שמחקר מדעי אמיתי לא נעשה באור הזרקורים. הסנסציונריות שאופיינית לדרמות תקשורתיות היא פשוט אנטי-תזה לאופן שבו מחקר מדעי אמור לפעול: בזהירות, עקב בצד אגודל, ותוך התעלמות מוחלטת מהשאלה של "האם זה יצטלם טוב ומה יגידו הצופים".

גל סופר

New member
ההבדל ביניהם הוא שרנדי תמיד היה כנה

לגבי ה'זיוף' שלו.
גלר סירב לבדיקות מבוקרות של ה'כוחות' להם הוא טוען. בתור מי שמתעניין קצת בעולם הקסמים - כל פעולה שלו ניתנת להסבר רציונאלי, ואף אחת מהן אינה 'אמיתית'.

לא מדוייק

לפי מה שהבנתי גלר כן עבר בדיקות .. (אני לא זוכרת איפה) אבל כן ראיתי שבדקו אותו באיזה אוניברסיטה.. לא יודעת כמה זה אמין הבדיקות שם.
ובאמת מה שטוב ברנדי שהוא מודה שהוא מרמה ומזיז את האמת.

גל סופר

New member
גלר טען שבדקו

איך ננסח את זה?... המציאות אצל גלר נוטה להתגמש כמעט כמו הכפיות שלו.

לא שמעתי אותו טוען

ראיתי משהו ביוטיוב ממש על המחקר .. לא שזה אמין במיוחד בעיני.. אבל זה לא הגיע מהצד של גלר.. זה היה סרטון על כמה אנשים שבדקו אותם.. אני אנסה לחפש את זה

גל סופר

New member
בספרים שלו הוא מציג 'מחקרים' כאלו ואחרים

אבל אף אחד לא באמת המריא למה שאפשר לכנות 'מחקר'. נטיית ליבי בכל מה שנוגע ליוטיוב היא לנקוט בזהירות רבה. בעניין הזה, אני לחלוטין מעדיף את הספרים

תראה

זה לא שאני טוענת שהוא הדבר האמיתי! רחוק מכך. גם בעיני הוא נתפס כמרמה.
אגב גם בעיני יוטיוב לא נחשב כמקור כזה אמין רוב הזמין.. למרות שיש דברים שאני אתבסס עליהם ביוטיוב ולא בדברים כתובים.. למשל המחקר שלי על NDE. אני שומעת המון ראיונות של החוקרים ביוטיוב.. אבל אני לא אתבסס על בלוגים כתובים בעניין הזה.. כי אני חושבת שזה יותר אמין להקשיב לאלו שבאמת עוסקים בנושא וחוקרים אותו. אבל במקרה של גלר ורנדי.. זה בעייתי.
אז בכל מקרה שנינו מסכימים שגלר לא אמין.. ואין סיבה שאני אחפש את הקליפ חח זה לא שאני מנסה לשכנע אותך שהוא אמין.. הוא עדיין לא אמין בעיני

גור42

New member
לא התכוונתי לזה שרנדי קוסם. זה בכלל לא בעיה.

הבעיה עם רנדי היא, שגם שהוא כביכול החליט לקחת על עצמו את תפקיד "הספקן האובייקטיבי", הוא העדיף את השואו והרעש והצלצולים על האמת.

דוגרי? רנדי עוסק במדע ובבדיקה אובייקטיבית, בדיוק כמו שאורי גלר מסוגל לכופף כפיות.

למעלה