אורי גלר

יש משהו

במבט של שניהם.. שפשוט עושה לי הרגשה רעה.. מכיר את זה? שמישהו מדבר לא משנה על מה.. אבל הבמט שלו פשוט עושה לך הרגשה שהוא אדם לא חביב במיוחד?

susony

New member
נערה,

מהרבה בחינות אני מגיע מהכיוון שלך,
אני לא מכיר את המיסטיקה, מהרבה בחינות יש לי בעיה עם דברים,
והאמת היא שלא כל דבר אני בודק.

אגב, כשהייתי ילד, הייתי במופע של אורי גלר בתחילת דרכו, הוא היה נחמד מאד,
אבל באמת זה נראה מופע קוסמים ולא משהו שהוא מעבר לאחיזת עיניים.

אין לי מושג, לא חקרתי את העניין לעומק,
הבעיה היא שאם הוא הופיע הרבה פעמים,
אבל פעם אחת כשלקחו לו את הכפיות שהוא רגיל לכופף הוא לא מצליח לכופף, הייתי לוקח אותו בעירבון מוגבל.

במקרה הזה, בניגוד להרבה מקרים אחרים, הניסוי נראה לי אמין.

susony

New member
במחשבה שניה יש לזה כמה סייגים

1. שאלה ראשונה, האם מי שעשה את הניסוי אמין?
2. האם ניתנה לאורי גלר ההזדמנות לחזור על הניסוי יותר מפעם אחת?
לפעמים יש לאנשים ימים לא טובים.....

אתה מדבר על מה שקרה בטלויזיה?

כי אם על זה אתה מדבר (על מה שלאה שמה) אז התשובה היא
1. מי שעשה את הניסוי לא אמין במיוחד.. זה רנדי המדהים.. הוא שם לעצמו מטרה לרדוף אחרי כל אנשי הפרא נורמל..
2. לא ניתנה..
אני לא חושבת שאורי הוא הדבר האמיתי.. אבל לא חושבת שמה שקרה באותה התוכנית יכול לייצג לכאן או לכאן

susony

New member
זה נכון

זה נראה שנוי במחלוקת.

גם יש לי בעיה עם הריצה סביב הקונספירציה.
יש טענה רצינית אחת של לאה, והיה עוד בחור בשם גלעד שהיה נכנס ו"מוכיח" שהכל זה שטויות.

מישהו כותב איפהשהו, שקורה כך וכך,
למשל שמצאו בסין סימנים לטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת ממה שידועה, ויש מי שרץ ואומר שזה בטוח טכנולוגיה חייזרית.

יש סיפור מעניין אצל המחזירים בתשובה, שמספרים שהרב קוק ידע על מחזור הירח בצורה מדוייקת הרבה יותר ממה שיודעים בנאסא.
וזה הכל בא מהידע שנתן לנו האל.

קצת חקרתי לעומק את הסיפור הזה וגיליתי שהאמת היא שהיוונים ידעו את מחזור הירח לא רע לפני כ-3000 שנה. היהודים השתמשו בידע הזה, ובמשך 500 שנה המשיכו לחקור את המחזור.

באמת הרבה קוק ידע די במדוייק את מחזור הירח, אבל זה מתבסס על מחקר מדעי ארוך מאד......

אוקי

אם אתה מתכוון לגלעד מ"חשיבה חדה" שאצלו ה(חצאי) אמת זה הדבר ה"חשוב ביותר" והוא נורא "אובייקטיבי" ובכלל לא מעודד טרולים ברחבי הרשת ובכלל בכלל לא מסובב את האמת.. אז אני מבינה על מה אתה מדבר.. הבעיה עם האנשים האלו שהם לא רואים את עצמם ככאלו.. הם מתימרים להציג את עצמם כאל "נורא רוצים שזה יהיה נכון." או "נורא בעד " אבל כשמתעמקים במה שהם אומרים רואים שזה בדיוק חצאי מהאמת וגם היא מסובבת.. מה שאהבתי בבלוג של גלעד זה שהוא בכלל "לא" קובע את מה שחוקרים עדיין לא קבעו. האמת שקראתי אצלו כמה פעמים ובהתחלה עוד לפני שהתחלתי לחקור לבדי הוא עשה רושם של אחד שבאמת מציג את האמת.. ואז חקרתי עליה לבד.. ותאר לך כמה התאכזבתי.. גם עם לאה היה לי את אותה הבעיה.. היא ידעה לקחת משהו שמישהו אמר באמת.. אבל להציד את זה באופן שהיא רוצה.. זה הבעיה הכי גדולה שלי עם הספקנים הציניקנים.. הם יראו כאילו הם מנסים להוכיח משהו וישתמשו במידע אמיתי.. אבל בצורה הפוכה ממה שהוא אמור להיות..
בקשר לגלר זה גם בעייתי.. כי מי שהציג אותו כרמאי הוא הספקן הכי גדול באנגליה..
ובקשר לסיפור לא הבנתי אותו.. אשמח אם תוכל להסביר מה ניסית להגיד :) (קצת הלכתי לאיבוד עם הסיפור..)

susony

New member
הסיפור זה בדיוק מה שתיארת

הדתיים מספרים שהרב קוק ידע על מחזור הירח בדיוק רב, הרבה לפני שנאסא מדדו אותו,
והם עוד הגדילו לאמר שהרב קוק ידע בדיוק גבוה יותר מנאסא, וזה בא מהידע האלוקי.

אם חוקרים לעומק מתברר שהוא באמת ידע, אבל הידע בא לאחר מאות שנים של מחקר ותצפיות.

גל סופר

New member
הייתה ספרות רבנית דיי ענפה לגבי מחזור הירח

בגלל התצפיות. מעולם לא שמעתי שייחסו את הידע הזה לאיזשהו מקור אלוהי...

גור42

New member
זה כי לא נתקלת בסוג הזה של מחזירים בתשובה

מדובר באנשים שלא בוחלים בשום אמצעי, כולל שקרים גסים ובוטים, כדי לשכנע את האדם שעומד מולם.

גל סופר

New member
אולי כי אני לא חוזר בתשובה

דווקא נחשפתי לכמה, ואפילו קיצוניים. אבל ייחוס כזה מעולם לא ראיתי. נו, נוכלות יש בכל מקום. ראיתי חוזרים בתשובה שמאמינים בדברים שהם לא יהודיים בבסיסם רק כי המחזיר בתשובה העביר להם זאת.

למעלה