אורית טוב ששמת כאן את הקהילה

אנדה

New member
אורית טוב ששמת כאן את הקהילה

בכלל תפוז מתחיל להצטייר כאופציה נחמדה לפחות כמו יואל. בהנחה שסגנון ההסתה של משתתפים מסויימים יפסיק.

דיאנה1

New member
הי אנדה, טוב לשמוע ממך!

אולי בא לך לענות לסקר שלי בנושא לידות? (לא חובה כמובן...)

ירון@ר

New member
שאלה לאנדה

האם את מאמינה בישו המשיח ? שתיקה או חוסר תגובה ייחשבו להודאה.

אנדה

New member
אני בכלל לא מאמינה בגורואים

בכלל ובישו בפרט. כלומר הוא היה אולי יהודי נחמד וכל זה , לא בדקתי את ההסטוריה , אבל אם אתה שואל האם אני מהיהודים המשיחיים אז לא. ואת (לא י"ג) עיקרי האמונה שלי אני אפרט: 1. אני מאמינה שיש אלוהים. שמישהו אחראי על העולם הזה ובעיקר על הבריאה. ש-ה´ אחראי על הנשמות שלנהו ושהיתה לו כוונה כשברא בני אדם ויצורים וצמחים בעולם. כאן זה עוד מסובך וקשה לי לפרט עכשיו. 2. לא מאמינה ב"השגחה פרטית" כלומר ש-ה´ בודק מה עושה כל פרט או נותן לו שכר ועונש ב"התאם" למעשיו. כלומר גם ב"שכר ועונש" אני לא מאמינה. 3. מקיימת רק חלק מהמצוות - לפי הפירוש שלי ולפי מה שנראה לי נכון. לי נראה למשל שהכוונה באיסור עבודה בשבת לא היתה שאסור לנסוע - אז אני נוסעת. אבל לקרוא מאמרים הקשורים בעבודתי אני לא קוראת כי בדיוק על זה חל האיסור בעיני- על עבודה בשבת. על מאמץ על פרנסה על ה"חולין". אני מאמינה שמיצוות המילה היא דרישה אנושית ולא אלוהית. בני אדם המציאו את "טקם החניכה" של חיתוך התינוק במטרה להראות קשר לאלוהים. במטרה לרצות אותו. הם המציאו את ההפחדות בנוסח "אלוהים יעניש אותך" או "אלוהים כועס". לפי תפיסתי אי אפשר לתאר את אלוהים במילים כמו " הוא חזק" או "כל יכול" או "הוא כועס" אני יכולה לומר מה הוא לא אבל לא מה הוא כן. זה רעיון שקשה לי עכשיו לתאר אבל הוא לא שלי אלא של הרמב"ם אז קרא על "תורת התארים השליליים" זה לא מחייב אותי להסכים עם כל מה שכתב הרמב"ם 4. אני לא חושבת שחז"ל היו יותר חכמים בהכרח מכל אחד אחר (אולי בתקופתם) ולכן אני לא לוקחת דברים שהם כתבו כמוחלטים אלא בודקת מה נראה לי ומה לא .זה לא נשמע שיא הצניעות אבל אני לא פחות חכמה מהם ובמקרים שונים יש לי יותר ידע. את כל החגים אני חוגגת לפי המסורת בדרך כלל - כך נעים לי וכך התרגלתי מהבית וכך נראה לי טוב. אם משהו לא נראה לי (לשחוט תרנגולת ביום הכיפורים ) או נראה לי שריד לעבודת אלילים (ברית מילה?!?) אני לא עושה אותו. אולי תקרא לי "מסורתית" אבל אני "מסורתית מודעת" שלא כמו הרבה מסורתיים שהם מסורתיים כי וויתרו לעצמם והם מרגישים נחותים ו"צריכים להתחזק" יחסית לאחרים אני מה שאני ובגאוה. אולי תקרא לי רפורמית. אבל אני לא צריכה שיוך.

למעלה