אורטל בהלול

אורטל בהלול

אני כמעט מגיל 14 סובלת מאפלפסיה ואני עד עכשיו לא מקבלת קיצבת נכות וביטוח לאומי לא נותנים לי אני לא יודעת מה פשר המושג הייתי רוצה לדעת למי מגיע???? כי יש לי הרבה התקפים בלילה וגם ביום אז שאלתי עליכם למי מגיע למי שסובל או למי שלא סובל??????

DesertVoise

New member
לאורטל

אני אישית חסר ניסיון בנושא, אבל שאלות הבהרה. מתי הפעם האחרונה שפנית לביטוח לאומי. האם אספת באופן מסודר את כל הנירות הקשורות בטיפול באפילפסיה לאורך השנים. היה לך סיכומי מחלה מרופאים.

danielef

New member
אחוזי נכות

בעיקרון, ביטוח לאומי אמורים לתת לך קצבת נכות, תלוי כמה אחוזי נכות יש לך כמובן, ככל שיותר אחוזים כך הקצבה יותר גבוהה. מן הסתם מקבלים קצבה רק מגיל 18 אחרי שעברת ועדה רפואית (שזה טירטור נפש בפני עצמו) עם טפסים שהבאת מהרופא המטפל שלך ומהרופא משפחה ומעוד כמה רופאים שהם מבקשים.כל שנה את עוברת ועדה מחדש אני מניחה שהגשת בקשה לקבלת קצבת נכות, אל תוותרי, הם קשים אבל אפשר נגדם :) בואי נאמר והם התחילו לתת לך קיצבה רק בגיל 20 (אני לא יודעת בת כמה את...) אז הם ישלמו לך גם רטרו על השנים שלא שולמו עפ"י חישוב של אחוזי הנכות שיש לך עכשיו. הם גם עוזרים בתשלומים על לימודים (תלוי מה ואיפה את לומדת כמובן) וישלמו גם על נסיעות וציוד ללימודים. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, זה אל תוותרי להם. תשלחי מכתב, אם שולחים מכתב הם חייבים לבדוק אותו ולזמן אותך. לפי מה שאת אומרת אני ואת פחות או יותר אותו הדבר מבחינת התקפים ואני מקבלת קצבת נכות (לא משהו גבוהה אבל זה משהו) והם משלמים על הלימודים (לי מגיע מבחינתם תשלום של 90% ולא הכל אבל מה רע...) והם משלמים נסיעות, ציוד והעובדת הסוציאלית שלי באמת אחלה. אבל כל זה אחרי ששיגעתי אותם (והם שיגעו אותי חחח). פשוט אל תפחדי מהם...

היי אורטל ../images/Emo140.gif

בנוגע לקיצבה, לא שואלים למה הם לא נותנים. פשוט מגיעים, מגישים טופס, ויחד עם זה מבקשים לראות מישהו, שיכול להסביר את התהליך... מציקים להם קצת הרבה, כמו... הולכים ודורשים מהם להתייחס לתוצאות של בדיקות, כמו E.E.G בזמן עירות ובזמן שינה... לקבל דרישות שלהם, כמו נוירולוג מסויים, גם אם זה עולה כסף. אם הם ממשיכים להתעקש, ללכת לפרופסור לנוירולוגיה, עם כל הבדיקות, אם צריך, לעבור בדיקות, שהוא יחליט, שאת צריכה לעבור. לקחת ממנו סיכום מחלה וחוות-דעת, ועם זה להגיע אליהם ולדרוש לראות מישהו מהמנהלים. כדאי לשמור לך העתקים של כל המסמכים, שאת מוסרת, כי יגיע הרגע, שתזומני לועדה... והם עלולים למשוך אותך גם כמה שנים עם נכות זמנית, או לשלול אותך (ואז תאלצי להתחיל את כל הריצות מחדש)... הם עלולים להתחיל עם אחוזי נכות נמוכים, ואז גם צריך להשתולל, כדי להגביה את אחוזי הנכות... בקיצור, סיפור לא קל ולא פשוט... לוקח זמן עד שמקבלים נכות יציבה (לכל החיים), וזה באמת לא קל. רק בריאות, אושר ובהצלחה.

למעלה