אורח שמתעניין

otherwise

New member
אורח שמתעניין

שלום לכם, אני לא מגמגם, אבל סובל מבעייה אחרת עם מאפיינים דומים - היא גורמת לקשיים על רקע חברתי, יש הרבה בורות סביב התופעה, היא כרונית וכרוכה בהתמודדות יומיומית וכו' (אני מתבייש אפילו לתאר אותה בפניכם, כי אני לא מאמין שאני אהיה מובן בלי לתת הרצאה בנושא...). אני לא יודע אם זה בסדר לחדור ככה למרחב הפרטי, אבל תמיד התעניינתי איך אנשים מתמודדים עם בעיות. אני קורא פה ומזדהה המון, עם חלק גדול מההודעות. זה מדהים איך אותו סוג של בורות של אנשים מתבטא בכל חריגה מהנורמה.. עוד אחד מהדברים שמפריעים לי זה שאני לא מרגיש באמת חריג מבפנים, אני מרגיש אדם רגיל, והחברה מצמצמת אותי לתוך קטגוריה מסויימת. כאילו ברגע שיש לך שונות מסויימת, אנשים לא מסוגלים לראות את המכלול. זה מעודד שיש אנשים שמצליחים להשלים עם השוני ולא לפחד מאנשים. אני לא במקום הזה לצערי, ובתקופה הזאת אני מנסה לחקור את העניין ולהבין מה גורם לאדם אחד להתבייש בבעייה שלו (שהיא לא אשמתו ושהוא אפילו לא בחר בה), ומה גורם לאדם אחר לתפקד כרגיל, לדבר על זה בחופשיות, ובכלל לא לחשוב מה אחרים יחשבו עליו (וכשיש דיעות שליליות, פשוט לסנן מבלי שזה יחדור). אני מרגיש שאני חנוק בתוך הבעייה, אני לא מרגיש חופשי, אבל ברור לי שזה עניין של תפיסה ומצב תודעתי ולא הכרח המציאות. עד כה, אני בד"כ נוקט בהימנעות יחסית מסיטואציות חברתיות. נוכחות של אנשים גורמת לי למתח בגוף, בגלל מבטים שמזהים את החריגות. תמיד לא נוח לי, אני לא מרגיש משתלב. אם למישהו יש תובנות בנושא הזה של איך משנים את תפיסת העצמי, ומקבלים את עצמנו בצורה מלאה מבלי להתבייש, אני אשמח לשמוע. ועוד משהו שנשמע קצת כמו קלישאה, יש מישהו שתופס את ההתמודדות עם שונות כמן שיעור שצריך ללמד אותנו משהו?

mali78

New member
לא ניראה לי שמישהו באמת מקבל את עצמו כפי שהוא

בלי קשר לבעיות מסוימות - מעטים האנשים שמקבלים את עצמם כפי שהם. וישנם כאלו שהבעיות שלהם באמת לא מאפשרות להם לתפקד נורמלי, וישנם כאלו שיכולים "להסתיר" את הבעיה שלהם, ולקוות שאף אחד לא יגלה... הגמגום לדוגמא, מלווה אותי מבערך מכיתה ה'. תמיד שם. יותר קשה או כמעט ולא קיים.. אבל היה שם. אורב לי בתוך הראש... ובעיקר גרם לי חוסר ביטחון כלפי עצמי, עם המון המון שנאה עצמית. את השינאה הזו השרשתי עמוק עמוק כשהוספתי לזה אכזבה מזה שאני לא רזה ויפה כפי שתמיד רציתי, תוסיף לזה צורך למצוינות בלתי נתפסת בכל תחום - וקיבלת מתכון להרס עצמי. אז איך יוצאים מזה? אני חייבת לאכזב אותך ולומר לך - שאף פעם לא באמת יוצאים מזה..אבל מצד שני - אף פעם לא באמת נמצאים בזה. ולמה אני מתכוונת? שהכל נמצא אצלינו בראש. כמובן שהסביבה התומכת או הלא תומכת מחמירה את הסימפטומים, אבל ברגע שתבין שאתה אדון לעצמך - ולא משנה איך אחרים יסתכלו עליך - או מה הם יגידו - זו כבר פריצת דרך. לשנות את תפיסת העצמי - זו משימה לא קלה, בעיקר שהיא תלויה בך. אז אני יכולה לומר לך - שהיו לי תקופות שהייתי בחברה שהרגשתי שאני לא משתלבת בה - ולאו דוקא בגלל חריגות שלי, פשוט כי זה לא התאים. אנחנו מטבעינו ישר חושבים שדחו אותנו בגלל החריגות שאנחנו חשים בה בפנים. הרבה פעמים לא התקבלתי לחברה מסוימת פשוט כי פחדתי מדי, כי הפגנתי סגירות שהרבה פעמים פורשה על ידי אנשים כסנוביות. כשגיליתי את זה זה כל כך הצחיק אותי..אבל זה משהו שחברי הקרובים אמרו לי לא מעט פעמים... ואז הבנתי שאני במו ידי הורסת לעצמי. שהרבה פעמים האנשים בחוץ הם יותר סובלניים ממה שנידמה לי, והרבה יותר פתוחים, ובעיקר - הם בני אדם שגם סובלים מבעיות שונות. ואין דבר כזה מושלם! אז עצה ראשונה שלי אליך - תתחיל להיפתח כלפי החברה. אני לא אומרת שלא יהיו אנשים מגעילים...אבל ההתמודדות איתם תעשה אותך יותר חזק. רק ככה, התפיסה של עצמך תתחיל להשתנות.. אתה תתחיל להרגיש טוב יותר. כרגע אתה סגור בתוך עצמך. אני הייתי קוראת לזה פעם" "סגורה בבועה של עצמי" וככה שנים הייתי מתהלכת בעולם..וכשניסיתי לצאת מהבועה הזו - הרבה פעמים גיליתי שאני כלואה בתוכה, שהיא לא מגנה עלי - היא כולאת אותי בפנים. אחת הבעיות החמורות שאתה גורם לעצמך - היא שהסגירות שלך גורמת לך להימנע מלהגשים את עצמך בדברים אחרים. אתה נמנע מלהכיר ביכולות של עצמך - כי רק זה יכול באמת ל"הציל" אותך מביטחון העצמי הנמוך שלך. רוב האנשים שתדבר איתם - שיש להם חריגות כלשהיא, יספרו לך שכאשר הם התחילו ללמוד משהו, או לעסוק במשהו שהם אוהבים ושהם טובים בו - זה שיפר להם את הביטחון. הם לא ראו את עצמם אך ורק כחריגים - הם תפסו את עצמם כשווים משהו! אז תתחיל להיפתח, זה בעיקר יעשה לך טוב!! בהצלחה.

otherwise

New member
אהבתי מאד את ההודעה

תודה
אני מסכים עם מה שכתבת, וגם מזדהה (כולל עניין המצויינות וההרס העצמי). אולי לא צריך לקרוא לזה לקבל, כי אין סיבה לאהוב דבר שלא בחרנו בו, או לחילופין לראות אותו כחלק מהזהות שלנו. אבל כנראה שכן צריך לקבל את העובדה שהחברה כן עושה את זה לפעמים (מגבשת את התפיסה כלפינו ע"פ הרצונות שלהם, שהם לא תמיד "הוגנים"). וגם חלק גדול מהבעייה נעוץ לדעתי בתחושת אשם ובושה מופנמים. באמת אין טעם להאשים את עצמנו על דבר שלא בחרנו בו, אבל אם האשמה והבושה הפכו לרגשות אוטומטים, צריך לשנות את הרגלי החשיבה שהובילו אליהם. אני גם מאמין כמוך שאפשר בסופו של דבר להיות אדון לעצמך (אני רואה את זה לגבי בעיות אחרות שהיו לי שכביכול כבלו אותי), בד"כ הפחדים הם מה שחוסם את ההתהוות הזאת כאדון לעצמך.

barba

New member
שבת שלום

בקר טוב ושבת שלום לחברים אני מגמגם הרבה שנים וכן קיבלתי את הגמגום שלי דבר שהפך אותי מאטדם סגור ובישן לאדם רגיל עם בטחון עצמי אחרי שקלתי את עצמי עם הגמגום הדיבור גם השתפר כי מרגיש חופשי לדבר בכל מקום שאני רוצה יש באמבי עד הרבה אנשים שמקבלים את הגמגום שלהם אתה מוזמן להגיע לאמבי אם תכנס לאתר של אמבי תמצא שמה הסבר על סדנת הNLP בהצלחה

dudu2873

New member
תראה אנחנו חיים בחבר"ה כזאת שמי שלא מושלם

לא קיים. תראה לכולם יש בעיות ,לנו יש רק בעיה ששומעים כמו שאמר פה מישהו זה הכול... אני חושב שעם אמב"י היו יוצאים בפירסום כזה או אחר ומראים לציבור שיש בינינו אנשים שהצליחו להיות אנשי מקצוע מובילים בחברה הישראלית למרות הגמגום כדוגמא עו"ד רונאל פישר, אז אני מאמין רוצה להאמין שהמצב היה יותר טוב בעיקר לצעירים שבנינו,מה שעוזר לעמותות אחרות צריך גם לעזור לנו.

otherwise

New member
נכון

יש קשר חזק בין דמויות ציבוריות (או פרסום) לבין מודעות לתופעות מסויימות. כאדם מבחוץ, אני גם חושב שהנוכחות של רונאל פישר תרמה הרבה להעלאת המודעות לגמגום. הבעייה היא שזה תהליך איטי, וחשוב לא לצפות ליותר מדי שינויים ולהתאכזב. כל המגמה הזאת של קידום זכויות אדם, ועולם האינטרנט גם תורמים הרבה לתהליך המודעות וניפוץ הסטיגמות.

shuky63

New member
שלום אורח,אתה מוזמן להיות חבר קבע

אני חושב שהתמודדות עם חריגות היא אותה התמודדות ולא משנה סוג החריגות. במפגשי אמב"י משתתף איתנו באופן קבוע אדם לא מגמגם עם בעיה אחרת,שמרגיש טוב איתנו ואנחנו איתו ואנחנו לומדים דברים זה מזה. גם אותי מענינת התופעה שבכל בעיה יש רמות התמודדות שונות בלי קשר לחומרת הבעיה.מהסתגרות טוטלית ועדהתעלמות מהבעיה לחלוטין בחיי היום יום. ב25.11 תתחיל באמבי סדנאת NLP.אולי שם יש פתרון כי בהרצאות המבוא המנחה דיבר על כך שמה שעומד ביסוד הNLP זה לקחת מישהו שמתפקד מושלם באיזה שהוא תחום ,לנתח את התפקוד שלו וללמוד לתפקד כמוהו. אתה מוזמן לקחת חלק בסדנא.פרטים באתר אמבי www.ambi.org.il

geashono

New member
ועוד דבר

הוא ציין ביושר רב שהוא לא מבין בגמגום ושזה לא המטרה של מה שהוא מעביר(ואם למישהו זה יעזור לדיבור זה בונוס) אז הסדנה היא ממש אוניברסאלית רק עם נוכחות "מיקרית" של הרבה מגמגמים

למעלה