אורח מסוכן

the vipersss

New member
אורח מסוכן

בא לבקר אבל למה על המיטה שלי סליחה על התמונה הלא כל כך ברורה אבל למי שלא מזהה זהו צפע ישראלי צעיר מאוז אוליי בן חודש להערכתי בערך 20 ס"מ התמזל מזלו שהגיע אליי ולא לבית אחר ומחר הוא יחזור לטבע

אתה ממש "מקה" של הזוחלים

עולים אליך לרגל אדומי אוזן ,צפעים מבקרים במיטתך , איפה אתה גר בדיוק ?

אהלן

אין מצב שהצפע הזה הוא בן חודש.לא בוקעים צפעים בפברואר.הוא פשוט צעיר מהקיץ שעבר. חוץ מזה שלום לכולם,המון זמן לא הייתי למרות שעקבתי דרך מחשבים של חברים מידיי פעם. יש הרבה פערים להשלים אני מניח אבל לא נורא.אצלי יצאו החברה מתרדמת לפני שבוע בערך,התוכניות שלי להשנה הם להוציא קינגים,יש לי זוג,נקבה מאוד בריאה ונראה איך יילך :) חוץ מזה אני אשתדל לצלם קצת ולהעלות. לילה טוב לכולם.

the vipersss

New member
אז יכול להיות שיש עוד כאלו באיזור?

כי אם אתה אומר שהוא צעיר מהקיץ שעבר אז הגיוני שיש עוד כמה כאלו? אני לא כל כך יודע אם צפעים ישנים בחורף אבל אם כן אז מאוד סביר להניח שנכנסו לתרדמת כמה צפעים כאלה ואוליי גם גדולים יותר שאמורים להתעורר בתקופה הזאת תקנו אותי אם אני טועה במשהו אני לא כל כך מבין בצפעים תודה

dreaming h

New member
אני מקווה

שאתה יודע שהנזק שיכול לגרום לך צפע צעיר לא רחוק מהנזק שיכול לגרום צפע בוגר, ואף אחד מהם הוא לא כיף גדול.

מנצל"ש - הכשת צפע

אתמול חבר שלי הוכש על ידי צפע צעיר. במהלך הטיפול התברר שהוא רגיש לנסיוב והיו חייבים להפסיק את נתינתו ולבצע בו החייאה. היום הוא בסדר עם יד מאד נפוחה והוא מאושפז להשגחה. האם ידוע למישהו האם הגוף מפתח עמידות בפני הארס למקרה של הכשה נוספת? האם זה נכון שאפשר לקבל נסיוב רק פעם אחת? תודה על התשובות

OREAL1111

New member
אני לא יודע בידיוק..

אבל אחרי שצפיתי בכמה סרטים לגבי זוחלים בנישיונל ג'אוגרפיק ניתקלתי כמה פעמים באנשים שהזכירו שלאחר כמה קבלות של ניסיובים הגוף מפתח רגישות והניסיוב יכול להזיק אפילו יותר מההכשה עצמה,לגבי פיתוח עמידות ביפני הארס לאחר הכשה או כמה הכשות,אני בטוח ב-100 שלא! אבל אני לא בטוח בשתי התשובות,תחכה עוד קצת..

אילון פ

New member
כמה תיקונים

התשובה הראשונה נכונה לגבי חלק מהאנשים, השנייה לא. ידועים אנשים שמחסנים עצמם בפני ארס נחשים ע"י הזרקה שלו על בסיס קבועה.

salingre

New member
זה לא תמיד נכון

ונראה לי שברוב המקרים זה לא נכון- ישנם אנשים שבהזרקה מבוקרת מחסנים את עצמם נגד ארס זה (כמובן שאם יכיש אותם נחש שהם מחוסנים אליו זה ממש לא יהיה נעים אבל אין \יש פחות סכנת מוות) הרבה אנשים דווקא נחלשים לארס כל הכשה- למשל תראה את רפי.. הכשה 18 שלו מנחש שלא נחשב לפני כן מסוכן כל כך וכמעט נהרג. אורי

naja

New member
המקרה של רפי.

אני לא חושב שניתן להסיק ממנו יותר מידי מאחר ו18 ההכשות הקודמות לא היו כולן מעכן חרטומים ולכן לא אמור היה להיות לו זיכרון חיסוני. לגבי זה שהנחש לא מוגדר כמסוכן- לפי מה שידוע לי המידע הזה מתבסס על כך שאף אחד בארץ לא נפגע ממנו קשות עד כה ולא על איזשהו סקר רציני שנערך בנושא. בכל מקרה, בסיטואציות מסוימות גם נחשים שמוגדרים כפחות מסוכנים עשויים להיות קטלניים.

naja

New member
עד כמה שידוע לי....

אם אתה לא אלרגי לנסיוב, אתה יכול לקבל אותו יותר מפעם אחת. כמובן שאם אתה אלרגי או מפתח אלרגיה לאחר שקיבלת את הנסיוב, כנראה שכבר לא תוכל לקבלו שוב. לגבי העמידות-לפי מה שזכור לי, הזיכרון החיסוני של הגוף במקרה והוא התגבר על הארס בכוחות עצמו הוא לטווח של חצי שנה בערך. אני משער שאם הארס נוטרל ע"י נסיוב הזיכרון החיסוני לא יתנהג בצורה דומה. בכל מקרה, לא הייתי בונה על קטע של עמידות או זיכרון חיסוני.

salingre

New member
לפעמים

http://www.reptiles.de/Bissunf%C3%A4lle.htm מתוך "המדריך לזוחלים ודוחיים בישראל" של עמוס בוסקילה ופנחס אמיתי "עכן חרטומים ארס: תופעות אצל האדם לאחר ההכשה: כאבי בטן, הקאות ושלשולים. סימנים מקומיים: נפיחות באזור ההכשה, שטף דם תת-עורי, ומאוחר יותר נמק המצריך לעתים קרובות השתלת עור." אבל בכל זאת הספר יצא ב2001 ואני מאמין שאם היה יוצא היום היו מוסיפים כמה חידושים..
אורי

naja

New member
בהכשה מצפע יש סכנת נמק.

אבל עד כמה שידוע לי אם נוצר נמק בד"כ זה משהו מאוד קטן ולא משמעותי.

salingre

New member
אני לא רוצה

להיות נושא הבשורות השחורות אבל.. ראיתי אדם שחתיכה מהזרת שלו נכרתה\נשרה לאחר הכשה של צפע **בוגר** אורי

Torgos

New member
נזק בלתי הפיך מהכשות

קיימות בישראל מספר עדויות חיות (וגם כאלו ז"ל) לאנשים שהוכשו וסבלו מנזקים בלתי הפיכים: כריתת אברים (אצבעות וחלקי גפים) ושיתוק מקומי ובלי להזכיר שמות.

למעלה