אורחת ...

c h i r o

New member
אורחת ...

שלום לכולם ונעים מאוד, שמי מיכל יש לי שאלה לגביי השיר "דוד ושאול", האם ייתכן שהשיר רומז על דיויד גילמור ורוג'ר ווטרס מפינק פלויד? או שאני רק מדמיינת כפלוידית שרופה? פשוט כל התיאור שדוד פורט על הגיטרה זה ממש דיויד וכל החומה שנבנתה בין השניים, רמז לסיכסוך הגדול? נ.ב הייתי בהופעה בזאפה שבוע שעבר , היה מדהים, פרט לכך שאהוד לא שר לי את רח' האגס...

../images/Emo6.gif

היי מיכל אם יש קשר או לא תצטרכי לשאול את אהוד עצמו, אבל האמת היא שאני אישית לא מאמינה שהוא חשב על זה כשהוא כתב את השיר. וכל ההופעות של הפסקת חשמל שהייתי בהן היו מדהימות, ובכולן הוא לא שר את ר'ח האגס 1, ואני ממש מקווה שבסבב ההופעות הבא השיר הזה יחזור לפלייליסט של ההופעה.

c h i r o

New member
ואני יכולה לשאול אותו?

כאילו באי מייל או משהו דומה?

c h i r o

New member
תודה, אבל אחי הסב את תשומת לבי

שכנראה מדובר בדוד ושאול מהתנ"כ ששאול היה בדיכאון מספר פעמים ושלחו לו את דוד שיינגן לפניו. וזה יותר מתאים לאהוד מאשר פינק פלויד , באסה.

אה, ברור, אבל

יש בתנ"ך הרבה מאד סיפורים מאד מאד יפים שאפשר לכתוב על כל אחד מהם המון שירים. אם אהוד בחר לכתוב שיר דווקא על דוד ושאול ודווקא על העניין עם הנגינה אז כנראה שמשהו בסיפור התנ"כי הזה נגע לו אישית איכשהו. היה לי ברור שהוא כתב את השיר על דוד ושאול התנ"כיים אבל אולי הוא התכוון לעוד משהו. זכור לי שאהוד אמר מתישהו (אולי באחד הראיונות שהיו, ואולי אני מעוותת את מה שאמר) שהשיר "דוד ושאול" מזכיר לו אותו עצמו ואת יוסי אלפנט ז"ל. אולי זאת אחת הסיבות שהוא כתב את השיר, למרות שאני לא זוכרת שהוא אמר את זה במפורש. ואולי יש לו עוד סיבות לכתיבת השיר. הסיבה שאמרתי שאני לא מאמינה שהשיר נכתב על פינק פלויד היא כי לא נראה לי שאלו הדברים שמטרידים את אהוד יותר מדיי, אבל אולי אני טועה. אני לא אתיימר להבין על מה בדיוק הוא כותב את השירים שלו.

bmt29

New member
דיי סביר להניח שהשיר נכתב על המקרה התנכ"י...

בתנ"ך מסופר שדוד הגיע לנגן לשאול וממש כמו בשיר שאול "חטף ת'קריז" והטיל חנית בדוד. דוד חמק וברח, וכאמור שאול התנצל וביקש מדוד לשוב. JB

למעלה