אורחת עם שאלה

אורחת עם שאלה../images/Emo39.gif

טוב- שלום לכולם.... שאלה לי- כולנו יודעים שחמות היא אמא של הבעל, וחם הוא אבא של הבעל. נכון? (אגב- זה חמות או חמה?) עכשיו נשאלת השאלה- אמא של הכלה- היא חמות או חותנת? ומה היחס של אם הכלה לאם החתן? מחותנים? איך זה מסתדר??? כולנו פה כבר מבולבלים (ותראו עד איזה שעה נמשכו הדיונים....) תודה!

zimes

New member
בשבוע הראשון

לפעילותו של פורום "חמותי" פירסמתי בו הודעה שמסבירה: חם/חמות - בדיוק כמו אח/אחות. אמא של הכלה - חותנת. הבעל, עבור הורי אשתו - חתן. מחותנים (בהגייה אשכנזית, כמובן) - נדמה לי שזה יחס (סימטרי) בין שני זוגות ההורים.

המון תודה, צימעס יקירתי

אני רואה שסתם נדדתי לשדות זרים.... יכולתי להישאר בפורום הבית שלי..... ותודה גם לשאר שענו- ידעתי שאפשר לסמוך עליכם....

גרי רשף

New member
יתרו חותן משה../images/Emo22.gif

אני זוכר שיתרו הוא חותן משה (כלומר- אבי אשתו) ומכאן שעמרם ויוכבד הם החם והחמות של ציפורה. יחד עם זאת- מאוד יכול להיות שיש החלפות שקיבלו הכשר בדיעבד. הכי פשוט להחליט שכולם דודים ודודות.. ונסיים בהלצה על חשבון החותנת שעסוקה כרגע בהכנות לסיידר: בעיירה אחת היה עודף של כלות נאות וחסודות שלא נמצא להן חתן, אך באורח פלא- בעיירה הסמוכה היה עודף של חתנים; ולכן תיקנו שיבואו החתנים מהעיירה הסמוכה למצוא להם שידוך הולם. יום אחד הגיע חתן. הכריזה אישה אחת- "הוא יהיה לביתי!", ענתה לה השניה- "לא, כי אם לביתי יהיה הוא!". בצר להם ניגשו לרב, שמע כבודו את טיעוניהן (זו אומרת כולו שלי וזו אומרת כולו שלי) והחליט לנהוג כשלמה החכם באדם והכריז: "אנחנו נחתוך אותו לשניים וכל אחת תקבל חצי חתן לביתה". צהלה הראשונה- "כך נאה וכך יאה!", יבבה השניה "שלחו ידכם מן הנער.. שהשניה תיקח אותו, אך חוסו עליו". הכריז הרב- "הראשונה שרצתה לחתוך אותו תקבל אותו לחתן לביתה, מפני שניכר שהיא החותנת (החותכת?) האמיתית!".

גנגי

New member
ובאיטליה

יש משקה ששותים לאחר הארוחה, כזה שצורב את הקרביים ועושה בהם שמות (באמת!) ושמו באיטליה "LATE DI SUOCERA" - ובתרגום: חֲלֵב-חותנת.... ובל נשכח את הקקטוס הנפלא שעגול וגדול הוא ומלא-קוצים-כקקטוס ממש, וששמו הבלתי בוטאני הוא "כסא החותנת"... ללמדכם שלא רק חותנת פולנייה זו צרה צרורה (אם כי בעיקר). והיות שרבים מכם יבלו בקרוב עם החותנת שלהם - שיהיה לכם חג שמח!!!

nutmeg

New member
חֲלֵב-חותנת?

יענו - רעל? למרות שלבנזוגי יש חותנת על הכיפק. ולא כי אני משוחדת או משו...

צר לי על השביתי את שמחת המחותנים

אך, בהסתמך על רב מילים, ספק גדול הוא אם ההבחנה בין חם-חמות לחותן-חותנת יש לה על מה שתסמוך. (אלא אם כן גילם של כל המעורבים בשמחה כה מופלג, עד שעסקי החיתון ביניהם התרחשו בתקופת המקרא - וראו להלן). חוֹתֵן - שֵם ז' ‏ (צורת הנקבה: חותנת) ‏ ‏1. אבי האישה (ביחס לחתנו) או אבי הבעל (ביחס לכלתו). מילה נרדפת: חם (נפוצה יותר לגבי אבי הבעל). הוא היה סמוך על שולחן חותנו. ‏ ‏2. <בלשון המקרא> אבי האישה. ‏ "וַיֺּאמֶר אֶל מֺשֶׁה, אֲנִי חֺתֶנְךָ יִתְרוֹ בָּא אֵלֶיךָ וְאִשְׁתְּךָ וּשְׁנֵי בָנֶיהָ עִמָּהּ" (שמות יח ו). חָם - שֵם ז' ‏ (לרוב בנטייה; צורת הנקבה: חמות) ‏ ‏1. אבי הבעל (ביחס לכלתו) או אבי האישה (ביחס לחתנו); חותן. היא עובדת בחנות של חמיה. ‏ ‏2. <בלשון המקרא> אבי הבעל. ‏ "וַיֻּגַּד לְתָמָר לֵאמֺר: הִנֵּה חָמִיךְ עֺלֶה תִמְנָתָה לָגֺז צֺאנוֹ" (בראשית לח יג).

למעלה