אורחת ללילה

פלגיה

New member
אורחת ללילה

אירחנו הלילה חברה של הילדה בת השבע. החברה מכירה אותנו ואת הבית שלנו היטב, ולכן לא ציפית שיהיו בעיות. והיו. ב2:30 היא התעוררה בבכי, העירה את שתי הבנות הקטנות ורצתה שנחזיר אותה הביתה. זה היה לחלוטין לא אפשרי ולכן ישבתי וניחמתי אותה כמיטב יכולתי. איך לדאוג באירוח הבא שדבר כזה לא יקרה? איך מעודדים ילדה מפחדת (שהיא לא הילדה שלך) באמצע הלילה? ואם יש טיפים שיוכלו לעזור לי להבא - אשמח לשמוע.

ליאת +

New member
להעביר את הטיפול להורים

מן הסתם את תספרי להורים על מה שקרה והם יתמודדו עם זה. אולי יעשו הפסקה ויחכו שתגדל מעט (חצי שנה במקרים האלה זה המון זמן) אולי יחליטו שלא מתאים לה לישון אצל חברם ואולי יביאו אותה פעם נוספת אבל יגידו לך שאת יכולה להתקשר אליהם בכל שעה והם יגיעו. את עשית את כל מה שאפשר.

פלגיה

New member
זה עשינו

(בכל אופן טלפון ב- 2:30 בלילה נשמע מוגזם. אני לא אתקשר בשעה כזו)

noa_f

New member
לא בטוחה. אני עד היום אומרת לגדול, שבכל שעה

שלא תהיה - אם לא טוב לו מכל סיבה שהיא, שיתקשר אלינו וניקח אותו. התחלתי להזכיר את זה אחרי שפעם היה במסיבת פיז'מות ולא ממש נהנה מההשתוללות, אבל חשב שנכעס אם יתקשר באמצע הלילה ויבקש הביתה. גם כשיצא לשבוע לצפון (וזו לא הפעם הראשונה) אמרתי לו שאם לא טוב לו, נגיע לגליל וניקח. גם כשישן בפעם הראשונה מחוץ לבית אצל הורי - הם התכוננו לזה שאולי יצטרכו להחזיר אותו הביתה באמצע הלילה (טוב, הוא הבן שלי. הם לא ישכחו את את הפעם ההיא שאני עשיתי להם את זה
). לעומת זה הסבתא השניה שלו, לא סיפרה לנו שהוא ביקש לחזור וקצת כעסנו עליה.

ארוח לילה

אנחנו מארחים מגיל צעיר חברים של הילד בעיקר כאלה שאנחנו מחוברים גם ביננו ההורים והילדים בני בית כאן היה לילה אחד בגיל 4 שהחבר לא נרדם והילדים שלי כבר ישנו הילד התחיל לבכות ליטפתי והרגעתי באיזה שלב השארתי אותו להירדם לבד אח"כ עשינו תקופת הפסקה ואז שוב חזרנו לזה והכל עבר אולי זאת פעם ראשונה שלה מחוץ לבית? לא חייב שזה משהו מורכב בהחלט לשתף את ההורים של הילדה

מלמלה

New member
לוודא בשעה מוקדמת יותר

אם הילדה בטוחה ביכולת שלה להשאר כל הלילה.

פלגיה

New member
השאלה

אם זה לעורר פחדים מיותרים. אם רואים שהיא שלווה ורגועה, למה ל"בקש" לחץ?

מלמלה

New member
לא לבקש לחץ אלא להעביר אחריות

להזכיר לה שמשלב מסויים אין אפשרות להחזיר הביתה. עולה עכשיו הזכרון שהגדולה (בת 11) רצתה להסתפר קצוץ. היא התחפשה לבן בפורים הבהרתי שאחרי זה שאין חזור.

פלגיה

New member
אצלנו זה היה בגיל 5

(השיער הקצוץ) והיא התמודדה יפה. בכל זאת לעניין החברה, נראה לי שאם אני שואלת ב- 21:00 אם היא לא רוצה בעצם לחזור הביתה, אני מזמינה לעצמי הסעת-החזרה, כי היא בטוח תגיד שכן.

מלמלה

New member
את שואלת אם היא בטוחה שהיא תצליח

להשאר כל הלילה. או אם היא מתעוררת היא תסתפק בכוס מים וכיסויי. ואם בטוח שהיא תגיד כן, עדיף ב-21:00.

צימעס

New member
אם זה המצב, תדעי מראש שאם היא באה זה רק עד

לפני השינה, ותסכימי לארח ככה רק אחרי שסיכמת עם ההורים שלה מי מחזיר, ובאמת אתם או הם יכולים לעשות את זה.

פלגיה

New member
ואם

סיכנו עם ההורים ההיפך? כלומר שלא מחזירים באמצע הלילה?

למעלה