אורחת בפורום

אם גאה

New member
אורחת בפורום

שלום לכולם. זמן רב אני קוראת את המסרים שלכם בפורום . גם בלי להיות משתתפת פעילה, למדתי והשכלתי רבות מכם. תודה לכם! {יש לי בן שאובחן בקיץ.}

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

בן כמה הילד? במה הוא הכי מוכשר? וכמה זמן לקח עד ש"נפל האסימון" והבנתם שזה טוראט?

אם גאה

New member
ילדי היקר

בני המקסים בן 7 .הוא תאום לאח לא זהה, מה שהופך את העניין למענין יש לומר... הרגשתי בתכונות המיוחדות שלו וזו לא הלצה, עוד ברחם. החלק שלו ברחם זז ללא הפסקה ממש מאבק תמידי ואילו החלק בו שהה אחיו היה רגוע יותר... הוא אובחן כ ADHD בגיל שלוש וחצי, עם דגש רב על האות - H מטופל הן תרופתית הן התנהגותית כולל הידרוטרפיה וריפוי בעיסוק מגיל 4. האסימון נפל לגבי הטוראט, במהלך המלחמה האחרונה כאשר הגעתי לייעוץ דחוף על רקע חרדה . הגעתי לפסיכיאטרית אשר לא הכירה את הילד קודם לכן והאירה את עיניינו. הוא נבון בצורה בלתי רגילה, חייכן ומלא חוש הומור ושנינות. מצחיק אותנו בטרוף, כאשר לא מטריף את דעתנו... תכונה נוספת שבולטת אצלו, זה טוב ליבו ורגישותו. למזלי , הוא לא ילדנו הראשון שיש לו צרכים מיוחדים ולכן, אני משוכנעת שהתמזל מזלו להיוולד כילד אחרון, להורים מקבלים ומגובשים יותר.

אם גאה

New member
הידרוטרפיה

נחשפנו לטיפול בהידרוטרפיה, מתוך הכרותי את שיטת הטיפול במחלות נוירולוגיות אחרות. כאשר פנינו לקופ"ח בבקשה לטיפול, לא נתקלנו בקשיים, מאחר והתחלנו בטיפול לפני גיל 6 ,מה שמוכר בסל. הידרוטרפיה היא בעצם שיטה של טיפול במים. HYDRO=מים THERAPY= טיפול. הטיפולים נעשים בברכה מחוממת, בד"כ קטנה יותר מהברכות שאנחנו מכירים. הילד מגיע לטיפול שנמשך בין 30-45 דקות. זה נשמע מעט, אבל זה דורש הרבה אנרגיה וריכוז . המים הם סביבה שיכולה לתמוך ב- 95% ממשקל האדם ולכן כל אחד מרגיש בהם כמעט משוחרר מהאנרגיה שאנחנו משקיעים להחזקת ויציבות הגוף. הטמפרטורה של המים נעימה ולכן לא קר ולא חם במיוחד, פשוט מרגיש טבעי ונכון. המים גורמים לתחושת מגע בעת ובעונה אחת בכל איברי הגוף, הם עוטפים את הגוף ומעצימים את תחושת המגע והתנועה. הילד שלי עובר טיפול פעם בשבוע, ע"י מטפלת קבועה שמכירה אותו. מה טוב באופן ספציפי לילדנו: ראשית תשומת הלב היא אישית וכולה לו. בבריכה נמצאים בזמן נתון רק הילד והמטפלת, כך שאין כל גורם מפריע או מסית תשומת לב. הילד נדרש לציית לחוקים ברורים וקבועים שמחייבים אותו במים. כמו ציות לכללי בטיחות, שמירה על זמן, "משחק" או תרגיל אחד בכל פעם. הילד שלי למד את הכללים בדרך הקשה, במפגשים הראשונים הוא בילה לא מעט זמן מחוץ לבריכה מאשר בתוכה... מהר מאוד הוא קלט שזה לא משתלם לו. ובעצם מה יצא מזה ? הוא למד בדרך עקיפה, שבמקומות בהם הכללים ברורים, כדאי לו לשקול שוב האם להתפרץ או להשתולל. לא שזה תמיד בשליטה, אבל בכל אופן טוב לדעת... בבריכה, שהיא בתוך חלל סגור, יש הד קולי חזק, שאהוב במיוחד על "הפרטי שלי" להלן: הילד... שחייב, אבל ממש חייב, לשחרר קצת קולות וצעקות על מנת לשמוע את קולו מהדהד ומרוצה עד הגג. בעצם שווה לנסות, כי אם הפרטי שלכם, יפיק מזה תועלת, אז למה לא למעשה. מקווה שעזרתי ולו במעט.

yakovs

New member
לאמא הגאה של הילד המקסים

אני לא מבין למה לקח לכם כל כך הרבה זמן לאבחן אותו. כי כל אחד מייד רואה שיש לו טוראט. הוא נבון, חייכן, טוב לב ורגיש. אני בטוח שהוא גם יצירתי, כי כל ילדי הטוראט הם כאלה. ועוד הרבה תכונות שהופכות אותם למיוחדים. שימו לב לשמור עליו ולטפח את הדברים הטובים והמיוחדים שיש בו, שאם לא כן הוא עלול חס וחלילה לגדול ולהפוך לילד רגיל.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

את מוזמנת להשאר איתנו ולקחת חלק פעיל בפורום המקסים הזה

הלנה

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני אמא ל3 ילדים מקסימים, אחד מהם בן 14 וחצי לוקה בטוראט. צוללת מאד אהבתי את השאלה שלך.. אנחנו כל הזמן עסוקים ב"קשיים" וב"סימפטומים" ולפעמים שוכחים שקודם כל הם ילדים הכי מיוחדים שיש (במובן החיובי של העניין). אני זוכרת בפגישה הראשונה עם המחנכת המדהימה שהיתה לו בחטיבה. הוא מיד רצה להתחיל לספר על ליקויי הלמידה והטוראט והיא אמרה לו רגע אחד קודם כל אני רוצה לשמוע עליך, על מה אתה אוהב, וכו'... לקשיים נגיע אחרכך.

שביק

New member
אמא'לה ברוכה הבאה. אוהבת את

גישתך החיובית והמכילה באהבה כה רבה. אין לי ספק שעם גישה כזאת לאורך כל הזמן, בנך יגיע לכל מה/מקום שרק ירצה בחייו. חוש ההומור שלו בהחלט מאפיין את ה"טוראטניקים" שלנו. גם להיות בקרבת בני - זה "להתפוצץ" מצחוק. החוש המוסיקלי מפותח מאד, כשרון המשחק התיאטרלי והחיקויים - גאוניים ממש. בקיצור הכל מושלם. מאחלת לבנך הצלחה רבה ולך נחת מבן מוכשר. שביק

ברוכה הבאה לאם גאה../images/Emo34.gif

הגישה החיובית של "הילד הוא יותר מסכום סימפטומיו" - היא לדעתי, הגישה הכי אפקטיבית. זכות וגאווה לנו לארח אותך!

השגיא

New member
ברוכה הבאה אם גאה

אני גלית אם לילד בן 12 עם טוראט. רציתי לחזק את דברייך על הידרותרפיה. בבריכה שאני שוחה יש מטפל מופלא שמטפל בילדים רבים בצורת טיפול זו. היטבת לתאר את הטיפוליות של המקצוע. יצירת החוקים, ההגבלות והכללים. המשחקים המיוחדים וכל אלו מביאים את המטופל למקומות טובים יותר. אישית, המלצתי לפני כמה שנים להוריו של ילד מהישוב שלי שסבל מאוד ממגון של בעיות, רגשיות בעיקר, ללכת לאותו מטפל. בסיומן של שנתיים טיפול הוא התקדם מאוד, קפץ כיתה, (לכיתה של הבן שלי), ואמא שלו טוענת שהטיפול ממש הציל אותו. אשמח אם תישארי איתנו ותשתפי גלית

למעלה