הידרוטרפיה
נחשפנו לטיפול בהידרוטרפיה, מתוך הכרותי את שיטת הטיפול במחלות נוירולוגיות אחרות. כאשר פנינו לקופ"ח בבקשה לטיפול, לא נתקלנו בקשיים, מאחר והתחלנו בטיפול לפני גיל 6 ,מה שמוכר בסל. הידרוטרפיה היא בעצם שיטה של טיפול במים. HYDRO=מים THERAPY= טיפול. הטיפולים נעשים בברכה מחוממת, בד"כ קטנה יותר מהברכות שאנחנו מכירים. הילד מגיע לטיפול שנמשך בין 30-45 דקות. זה נשמע מעט, אבל זה דורש הרבה אנרגיה וריכוז . המים הם סביבה שיכולה לתמוך ב- 95% ממשקל האדם ולכן כל אחד מרגיש בהם כמעט משוחרר מהאנרגיה שאנחנו משקיעים להחזקת ויציבות הגוף. הטמפרטורה של המים נעימה ולכן לא קר ולא חם במיוחד, פשוט מרגיש טבעי ונכון. המים גורמים לתחושת מגע בעת ובעונה אחת בכל איברי הגוף, הם עוטפים את הגוף ומעצימים את תחושת המגע והתנועה. הילד שלי עובר טיפול פעם בשבוע, ע"י מטפלת קבועה שמכירה אותו. מה טוב באופן ספציפי לילדנו: ראשית תשומת הלב היא אישית וכולה לו. בבריכה נמצאים בזמן נתון רק הילד והמטפלת, כך שאין כל גורם מפריע או מסית תשומת לב. הילד נדרש לציית לחוקים ברורים וקבועים שמחייבים אותו במים. כמו ציות לכללי בטיחות, שמירה על זמן, "משחק" או תרגיל אחד בכל פעם. הילד שלי למד את הכללים בדרך הקשה, במפגשים הראשונים הוא בילה לא מעט זמן מחוץ לבריכה מאשר בתוכה... מהר מאוד הוא קלט שזה לא משתלם לו. ובעצם מה יצא מזה ? הוא למד בדרך עקיפה, שבמקומות בהם הכללים ברורים, כדאי לו לשקול שוב האם להתפרץ או להשתולל. לא שזה תמיד בשליטה, אבל בכל אופן טוב לדעת... בבריכה, שהיא בתוך חלל סגור, יש הד קולי חזק, שאהוב במיוחד על "הפרטי שלי" להלן: הילד... שחייב, אבל ממש חייב, לשחרר קצת קולות וצעקות על מנת לשמוע את קולו מהדהד ומרוצה עד הגג. בעצם שווה לנסות, כי אם הפרטי שלכם, יפיק מזה תועלת, אז למה לא למעשה. מקווה שעזרתי ולו במעט.