אורז

אורז ../images/Emo10.gif

שלום שלום, אני מקפידה על שימוש באורז מסויים (הרדוף) ובמקרה יצא להשתש בשקית ישנה של אורז מעורב. לכאורה לא אמור האורז להוות בעיה, בפועל גרעיני החיטה המסתובבים להם בו עשו לי טרור יום לאחר מכן. כמובן שאני כועסת על עצמי. אילו עו דסוגים נקיים מחיטה יש בשוק / ביחוד של אורז פראי-חום-רגיל מעורב??

תסלחי אבל - מה?!

למה לעזאזל מכניסים גרעיני חיטה לאורז? איזו סיבה אחרת מלבד להקשות עלינו מביאה לדבר כזה?

הגרעינים גודלו עם האורז או שהתערבבו

בהם על פס היצור.!. על כל פנים, מלבד האורז של "הרדוף" אני לא בטוחה אילו עוד סוגים נטולים יש או איפה, בחנויות טבע וכדומה.

מה שאת בעצם אומרת

זה שגם כשקונים אורז צריך לבדוק שהוא נ"ג וכנ"ל שאוכלים בחוץ, צריך לשאול באיזה אורז משתמשים? אוי ויי זמיר, אי אפשר להניח לנו? ובחנויות טבע אני מניחה שהאורז עולה בהתאם, חשבתי שזה דבר שאפשר לקנות במחיר נורמלי...

בעיני עדיפה קנייה של אורז שלא מגיע

עם גרעיני חיטה. ומה יש לספרון המוצרים של העמותה לומר על זה? אני מכירה עוד סוג אחד חום שניתן לומר בבטחון שהוא נטול - אנקל בנ'ס (גם לא זול)

אבל מה הקטע?

איזה חברות מוכרות אורז כזה שתקין מבחינתנו? עד כה בכלל לא בדקתי את הכיתוב על האורז (ולמיטב זכרוני כתוב רק "אורז" ולא פירוט מרכיבים) כי זה לא נראה לי נדרש.

כמי2

New member
נראה לי שקצת מוגזם לברור אורז

מה אנחנו באפריקה? אם קונים אורז ארוז בסופרמרקט זה בסדר גמור בעיני. לא נראה לי שישימו שם חיטה, למה להם בכלל?

זה מה שאני חושבת

אבל תקראי את מה שיום חצות כתבה, זה נשמע די מדאיג מה שהיא מספרת.

כמי2

New member
היא מדברת על אורז פראי

שזה לא בדיוק אורז והוא צומח פרא אבל אורז בדרך כלל צומח בשדות אורז ואין לו מגע עם חיטה עד כמה שידוע לי.

דוקא מדובר בשילוב של אורז רגיל

וחום ופראי, אמנם, אבל גם ב"סוגת" המלא נמצאה, לצערי, חיטה, מה גם שזו בעייה ידועה:/ לאסתם יש אזהרה על האריזות ש"מעודדת" לברור אורז (סוגת כנראה חושבת בשבילנו גם על כס''תח ולא מתכונים)

vrlaw

New member
אני בורר אורז, עדשים ומה לא

כל הקטניות הקטנות עלולות להיות מזוהמות בכמה גרגרים של חיט או שעורה. לדעתי אין כל כך מה לעשות נגד זה (להבדיל מעלית (-: ) בכל אופן אני תמיד בורר ולפעמים גם מגלה

למעלה