אורז עם עדשים.

yaf79

New member
אורז עם עדשים.

רציתי לשאול אם למישהי יש מתכון נחמד לאורז עם עדשים (מגדרה) חשבתי אולי לנסות עם ביתי בת ה-10 חודשים. זה הולך בגיל הזה לדעתכן?

yaf79

New member
מה אף אחת לא מכינה אורז עם עדשים?

מחכה לתגובות רוצה להכין למחר.

מתכון

אני מבשלת 10 דק חצי כוס עדשים ירוקות עם מים חמים במקביל מטגנת בצל מוסיפה כוס אורז מטגנת עוד 2 דקות על להבה נמוכה מוסיפה את העדשים אחרי הוצאת המים מטגנת ביחד עוד 2 דק' מטבלת במלח ופלפל וכורכום מוסיפה 3 וחצי כוסות מים חמים מנמיכה להבה ל 15-20 דק' {תלוי בגז שלך} אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה או שמיר אפשר להוסיף כפית מרק עוף ושאר תבלינים שאת אוהבים בתאבון מקווה שלזה התכוונת

anana

New member
אני מכינה ככה

מבשלת כוס עדשים עד לריכוך קל.. שלא יהיו ממש רכים לוקחת 3 בצלים גדולים(כן 3) חותכת לארבע ואז פורסת אותם.. מטגנת עם שמן רגיל ומעט שמן זית.. עד שהבציל מזהיב מוסיפה את העדשים מסוננים לא שטופים(שישאר הטעם) שמה חצי כפית כורכום חצי כפית כמון רבע כפית בהרת כפית גדושה מרק עוף לוקחת כף גדושה של אבקת מרק בצל..מערבבת עם מעט מים חמים רק שימס ומוסיפה לסיר...וחצי כפית מלח מכניסה שתי כוסות אורז שטוף מערבבת הכל על אש נמוכה כמה דקות ומוסיפה 3 וחצי כוסות מים רותחים..על אש קטנה קטנה... כשנגמרים המים בסיר אני נותנת ערבוב כי הרבה פעמים קורה שהאורז למעלה לא מתבשל.. נותנת עוד כמה דקות ומורידה אוהבת את זה עם סלט קצוץ שמטובל גם עם נענע בתאבון

anana

New member
אוי..לילה בת 10 חודשים?

המתכון שלי לא נראה לי מתאים.. הוא עם הרבה תבלינים... מצטערת... תעשי לה אורז עם אפונה וגזר.. זה נראה לי יותר מתאים בהרבה :)

anana

New member
לא מוחה..לא ידעתי..

מצטערת אזאולי אורז עם אטריות מטוגנות:)

אני עשיתי היום יצא לי סוף הדרך מזה

טעים חבל על הזמן............ממש חבל. לקחתי עדשים ירוקות השרתי במים בערך שעתיים (לא חייבים) 2 כוסות אורז יסמין השרתי 1/2 שעה במי ברז. 6 בצלים קצוצים דק דק. את העדשים בישלתי בנפרד בערך חצי שעה ואז הוצאתי וסיננתי. לקחתי את האורז המושרה, הוספתי לסיר עם העדשים שעברו חצי בישול בערך, כיסיתי את הסיר האורז/עדשים במים בערך בגובה של 2 ס"מ, אפשר להגיד בערך 4-5 כוסות מים.הוספתי כף מלח, כף פלפל שחור, הבאתי לרתיחה ואז על אש נמוכה עד שהעדשים/אורז התרככו. טיגנתי את הבצלים להשחמה מדהימה............אני אצרף לך תמונות אחרי שהשחים הוספתי כף סוכר והמשכתי לערבב עוד חמש דקות בערך............... לקחתי את הסיר עם האורז , שפכתי לקערה ועליה שפכתי את הבצל המטוגן עירבבתי ויצא פשוט מדהיםםםםםם, ללקק את האצבעות, גם התינוקת שלי אהבה.

yaf79

New member
מ... נראה יאמי אבל די

הרבה שלבים. אבל מה לא עושים בשביל שהקטנה תאכל משהו אני אנסה בימים הקרובים ואדווח לך. בסוף אתמול התעצלתי ועשיתי אורז רגיל ז מחר נגוון במשהו אחר עדיין לא החלטתי ועוד כמה יים ננסה את זה. תודה על העזרה

pirge

New member
נראה מאד טעים. תנסי פעם להכין בצורה

שונה.......עם בורגול עבה ולא עם אורז. רק עדשים ובורגול. יוצא מאד מאד טעים. תהנו.

למעלה