אורז בר

אורז בר../images/Emo53.gif

קניתי אתמול אורז בר (חום כזה וצבעוני) מעבר לעובדה שהסבירו לי להשרות אותו 40 דקות לפני הבישול במיים ולבשל על כל כוס אורז 3 כוסות מים, היתי רוצה מתכון טוב, לדעת איך להכין אותו תודה רבה

מתוך המאמרים מצרפת לך קישור

למאכלים עם אורז בר בנוסף כנסי לקישורים וחפשי כבר בהתחלה - אורז........ יש שם כמה שורות עם המון מתכוני אורז

אבל זה מה שאני רואה

גולש/ת יקר/ה, חלה טעות באתר, לא ניתן להמשיך לעמוד אליו ניסית להגיע. הודעה נשלחה לצוות הטכני, אנו מתנצלים על אי הנוחות. בברכה, תפוז אנשים

sher019

New member
מתכון לאורז בר, טעים טעים,,,

1 כוס אורז בר 3 כפות שמן-זית או קנולה 700 גרם נתחי פרגיות, (לבקש מהקצב להסיר את השומן). 6 קוביות גדולות דלעת 3X3 ס"מ , (או קוביות בטטות), 1 שן שום כתושה, 2 כפות פטרוזליה קצוצה 1/4 כפית בזיליקום , 1/4 כפית טימין 3 גבעולי-בצל ירוק 1/4 כוס פטריות שמפיניון קצוצות. 2 כפיות גרגרי כמון שלמים. לצקת לקערית 1/2 3 כוסות מים רותחים לערבב לתוכם 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל-שחור, ו-2 כפות שטוחות אבקת -מרק עוף. ההכנה: לצקת לסיר רחב 3 כפות שמן -איכותי ולחמם 2 דקות ,ולהוסיף את כוס האורז לערבב היטב,להוסיף את הפטריות הקצוצות ומיד להנמיך לאש הכי קטנה ,ולבחוש מדי פעם. בינתיים , על קרש חיתוך, לקצוץ את גבעולי הבצל הירוק ,ואת הפטרוזליה ,לערבב בקערית, ,ולערבב פנימה את השום הכתוש, להוסיף 1/4כפית טימין ,1/4 כפית בזיליקום,לערבב ביחד, להוסיף הכל לתוך האורז,לערבב , להוסיף לאורז את 1/2 3 כוסות- המים הרותחים ,שכבר מעורבבים בתוכם התבלינים,ולערבב היטב, להביא לרתיחה נוספת של 2 דקות ,וכשרותח מיד להנמיך ללהבה הכי הכי קטנה, לכסות את הסיר במכסה,ולבשל עד שהדלעת /הבטטות מתרככים,ולהעבירם בעזרת כף מחוררת לתוך מערבל /מעבד-מזון לקיצוץ ,ולאחר הקיצוץ להחזיר לסיר האורז , לחמם ביחד עוד 3 - 4 דקות, לטעום ולהוסיף מעט מלח אם צריך, ולכבות את האש,ולהגיש. לצמחוניים: אפשר לוותר על נתחי הפרגיות- ועדיין האורז יהיה מאוד טעים.

sher019

New member
לאורז הבר,את נתחי העוף להוסיף עם הפטריות,,

ואם לא רוצים מתכון בשרי , אפשר לוותר על נתחי - הפרגיות.

לפyמים

New member
אורז בר הוא שחור ולא חום צבעוני

אורז צבעוני/חום/אדום זהו ממש אורז אורז בר הוא לא אורז בכלל

sher019

New member
נכון שבמקור הוא שחור אך מערבבים אותו ,,,

יש חברות שאורזות ושמערבבות אותו עם עוד סוגי אורז נוספים,לגוון את טעמו.

effyba

New member
הבהרה: אורז בר הוא שחור. אורז פרא

הוא חום. ותאמינו לי - זה בדוק.

effyba

New member
והנה מרק ממש ממש טעים עם אורז בר....

מתכון: מרק עגבניות ואורז בר רכיבים: 5 עגבניות בשלות 1/2 כוס אורז בר כף חמאה בצל קצוץ דק שורש פטרוזיליה קצוץ דק 2 שיני שום גדולות כתושות מעט בזיליקום קצוץ דק 4 כוסות מרק ירקות צח מלח, פלפל סוכר לפי הטעם מיץ לימון לפי הטעם אופן הכנה: משרים את האורז כחצי שעה במים. חולטים את העגבניות, קולפים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרבעים. מחממים חמאה בסיר ומאדים את הבצל, שורש פטרוזיליה והשום. מוסיפים את העגבניות והמרק מכסים ומבשלים כחצי שעה. מעבירים לבלנדר ומעבדים למחית חלקה (אפשר ב"מקל") מתבלים במלח, סוכר ומיץ לימון. מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה עד שהאורז רך למאכל.(לא רך מדיי…) מגישים עם קליפת לימון מגוררת, פטרוזיליה קצוצה ופרמזן. מקור" מיכל לוי-אלחלל ב"שף" אפרת רשמה מתוך שף הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

דיווח על הבישול של האורז פרא

כנראה שזה היה אורז פרא - כי הוא חום. יצא לי מגעיל . לא התבשל, כמו חמין זה יצא, המיים נהיו חומים, ומסריחים הלך לפח. חבל על האורז.

למעלה