אורז בר

ירח41

New member
אורז בר ../images/Emo153.gif

שלום
לנסיון ,קניתי אורז בר (בצבע שחור וארוך יותר מהאורז הרגיל) ואין לי מושג מה לעשות איתו.יש רעיונות?

אילנית12

New member
טוף,לא מסתדר אעתיק לך /

מחברי פורום אורגני..yent זמן ארוך זה אומר בין ארבעים דקות לשעה, כשלוש כוסות מים על כוס אורז בר, כולל טיגון האורז בהתחלה (הקפצה). אני מוסיפה גם שום, מעט אבקת מרק לטעם, ומפה השמיים הם הגבול. מה שחשוב לדעת באורז בר - הוא מוכן כשהוא נפתח , ורואים את הלבן מבפנים, אפשר עד מצב של פתיחה מלאה (כמו פרח) או פתיחה חלקית - שאז הוא קצת יותר נוקשה אבל עדיין טעים. כמעט שאין לו מצב של בישול יתר, הוא נשאר קריספי להפליא. אני מבשלת לפחות שעה, הרתחה, אש קטנה, מכסה סגור, עד שרואים רק אורז בלי נוזלים. ואז משאירה את זה לנוח לפחות עוד חצי שעה על הכיריים , להתנפח עוד יותר אפילו, מהאדים. אצלי בבית מאוהבים בזה, ולא משנה מה אני מוסיפה לו. כבר אמרתי כמה שזה בריא? מאוד מאוד בריא. עוד .... ================================================ 1 כוס אורז בר 3 כוסות מים 1/2 כפית מלח להרתיח את המים עם המלח, להוסיף את האורז ולהביא שוב לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל 50-60 דקות. לא היה כתוב אם לכסות או לא - אני כיסיתי ובישלתי עד שהמים נספגו (בדיוק קרוב לשעה). הצעות להגשה: אורז בר מבושל תוכלו לערבב עם אורז לבן או אורז מלא. לקבלת ארוחה מלאה ומזינה הוסיפו אותו לירקות מוקפצים עם טופו. אורז בר מבושל הוא מצויין בממולאים, בסלטים הוא מוסיף צבע וטעם וכן הוא ישביח לכם את המרק. אהבתי גם את זה: אורז בר שחור איננו באמת אורז והוא ממשפחת צמחי המים. אורז הבר גדל באופן טבעי בנהרות הקרים של צפון אמריקה. נחשב לדגן העיקרי של השבטים האינדיאנים במיניסוטה. אורז בר לעומת כל אורז אחר הוא דגן עשיר מאוד בחלבון, דל בשומן וכן עשיר בויטמינים ממשפחת B. זה לפי זוהרית שייחי-בלום -תזונאית קלינית

נירהמ1

New member
אורז א-לה נורה – אורז בשקדים ועשבי

אורז א-לה נורה – אורז בשקדים ועשבי תיבול/נורה מ"נענע" המתכון הזה בלי אורז בר, אבל חושבת שאפשר להמיר חלק מהאורז באורז בר. הוא נראה ממש טעים בתמונה.

ירח41

New member
../images/Emo140.gif איזו השקעה ורצון טוב../images/Emo51.gif

אתם גדולים מהחיים
אבל לסוף שבוע ואדווח

למעלה