אורות ניווט

zina71955

New member
אורות ניווט

אני חוזר לנושא הכאוב הזה.
- סירת מפרש של 45 פיט יוצאת מהמעגן בערב במנוע. במקום בו ממוקם פנס הבי קולור על הפולפיט בחרטום יש במקום אדום/ירוק אור לבן כל השאר תקין.
- סירת בית ספר נכנסת בערב. במקום אור הדרך - סטימינג לייט, בתורן, שהוא כבוי, מופיע אור העגינה בראש התורן . כל השאר תקין.
אינני יודע מה עובר בראש לסקיפר שמפליג במודע , או שלא במודע, בצורה כזו . שמעתי כבר מיותר מסקיפר אחד שזה נעשה במודע "כדי שיראו אותי יותר טוב" יעני, למשוך תשומת לב. אז, לכל אותם סקיפרים שרוצים תשומת לב , משיכת תשומת לב, לכשצריך, מכוסה בתקנות למניעת התנגשויות בים, צריך רק לקרוא, ללמוד ולהפנים.

לחיים1

New member
לצערי אני מסכים לגמרי, הטעות הזו מאד נפוצה (בקרב בתי הספר

בפרט) מבלי לציין שמות.
כל מי שישקיף על איזור הכניסה למרינה בשעות בין ערביים יוכל לספור הרבה מאד ספינות עם ראש תורן דולק במקום steaming Light .
לא יודע למי פיתרונים.
סופ"ש שקט לכולם.

לחיים1

New member
בין ערביים וצפונה כמובן. אפשר לשים לב שבשעות

יותר מאוחרות של הלילה הטעות הרבה פחות שכיחה, אלו ברוהן ספינות פרטיות.

nissim60

New member
אורות ניווט....

שוב פעם בתי הספר?
האם הם מפליגים עם אור סביב לבן אור ירכתיים ואורות צד? אם כן, זה לא בסדר!
אבל אם שטים עם אור סביב לבן ואורות צד ללא אור ירכתיים זה תקין לחלוטין.
אם היאכטה שטה על מנוע היא נחשבת לממוכן ואם אורכה פחות מ- 12 מטר רשאית לשוט עם אור סביב לבן ואורות צד.
ראה תקנה 23 (ג) (1)

בלילה בעיקר בתי ספר שטים ולכן רואים אותם יותר. יש להניח
שהרבה שייטים אומרים לעצמם "יאללה נפעיל את כל המפסקים - מה שבטוח בטוח"....

decart

New member
אורות ניווט

אור ירכתיים בגיזרה אחורית, אור ממוכן בכל הגזרות פרט לאחורית. למעשה נראה אור לבן יחיד מכל כיוון לכן אור ראש תורן 360 כשאין אור לבן נוסף הוא תקין לחלוטין על פי תקנות.

zina71955

New member
אורות ניווט

1. לניסים. נכון שוב סירת בית ספר. ובסיכום, הרבה סירות בית ספר. בפעם הקודמת זה היה סירת בית ספר עם אור דרך (סטימינג לייט) - אור עגינה - אורות צד - אור ירכתיים. חסר לי מאוד הטרי קולור להשלצת החגיגה.
2. ולכל מי שמחפש "חור" במה שכתבתי לעיל אני מציע לקרוא היטב את הכתוב. אותה סירה הפליגה עם אור הירכתיים ואורות צד.

nissim60

New member
אילן - 1. לא חיפשתי שום חור במה שכתבת...

2. הדיעה שלך על בתי הספר ועל איכות הלימודים ידועה ומוטעית ביסודה.
3. רציתי לתת לך גם תשובה על האור הלבן שראית בפול פיט אבל עדיף שאוותר.
4. אם קראת את תשובתי, כתבתי שאם היו האורות לפי התיאור שלך - זה לא בסדר!
5. לא צריך להסיק מכך שאף אחד בארץ הקודש לא יודע ולא מבין את חוקי הדרך.
6. שבוע טוב ושקט ים טוב ורוחות טובות.

לחיים1

New member
ניסים אתה נראה לי לא מבין בעצם כמו התלמידים בתחילת דרכם

אור המסמן הפעלת מנוע לא יכול להיות לבן סביב! זה אור עגינה!
שנית ויותר חשוב, סירות בית ספר לשייט צריכות להראות דוגמא ולא להיפך

nissim60

New member
לחיים 1 - לפני שאתה יוצא הבהצהרה כזו...

"אור המסמן הפעלת מנוע לא יכול להיות לבן סביב! זה אור עגינה!"
תלמד שוב את תקנה 23.

zina71955

New member
כמה מילים על נושא זה על מנת שהוא יובן מכיוון הימאות הטובה

בתקנה הספציפית הזו + הנספח המתייחס למיקום האורות נלקח בחשבון שלא בכל כלי שייט הקטנים מ 12 מטר אורך תהיה אפשרות למקם את הסטימינג לייט במקום סביר מעל אורות הצד משום שאין להם תורן. לכן המרחק האנכי של האור סביב הזה מחוייב במינימום של מטר או מטר וחצי (מהזיכרון) מעל אורות הצד. אין הגבלת גובה. זה מתאים למנועיות. אז - נכון שמבחינת התקנות סירת מפרש שמדליקה את אור העגינה + אורות הצד היא "בסדר" . אבל מבחינת הימאות הטובה יש כאן בעיה. אם אני רואה אור לבן בים במרחק אנכי גדול (12 -15 מטר) מעל אורות הצד זה מטעה לגבי סוג/גודל כלי השייט. לכן הסטימינג לייט ממוקם מתחת למחצית גובה התורן. לאמור, אם יש לך סטימינג לייט הכוונה היא להשתמש בו ולא להיות חכמולוג.

zina71955

New member
אורות ניווט - תשובה לניסים

1. ממש לא התכוונתי אליך לעניין ה"חור".
2. דעתי לגבי בתי הספר, מסתבר היא לא רק נחלתי כפי שזה מתבטא בשירשור זה. היא מוטעית לדעתך ואין לך סימוכין לכך. לי יש סימוכין לדעתי מ 3 טעמים. דהיינו. א. מה שאני רואה בים. ב. ספרי הדרכה. ג. סקיפרים, טריים ולא טריים שמפליגים איתי ואני מתחקר אותם על מה שלמדו (חלקם מגיעים עם ספרי ההדרכה שלהם). ו/או שואל אותם מה הם היו עושים במצבים כאלה ואחרים שנתקלים בהם בפועל בעת ההפלגה. אני מקבל יותר מידי תשובות הזויות שקשורות במה שהם למדו.
3. מעניין מה יכולה להיות תשובתך לגבי יכטה (במקרה זה 13 מטר) שמפליגה עם אור לבן בחרטום במקום אורות הצד, סטימינג לייט ואור ירכתיים.
4. ממה שכתבתי, היכן מצאת מסקנה ש"אף אחד בארץ הקודש לא יודע ולא מבין את חוקי הדרך"? תמיהני.
5. שבוע טוב ושקט לכולם.

אני יודע על בית ספר אחד בהרצליה

שבאופן מכוון הסטימינג מחובר בטור עם העגינה. החלטה של בית הספר.

zina71955

New member
זו אכן החלטה עגומה, מה שמעניין וחשוב הוא מה עומד ברקע של

החלטה עגומה כזו. מאחר שאם זה נכון, הרי שזה זילזולמכוון בתקנות שמקנה זילזול לחניכים.

nissim60

New member
אם זה אכן כך - זו בהחלט החלטה עגומה! לא נראה לי שמנהל ...

בית הספר החליט כך. וקפטן דינגי אם אתה בטוח בכך שלח לי מסר עם שם בית הספר ואני אברר זאת באופן אישי.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני שיחליטו החלטה כזו.

למעלה