אורור חלל הגג

אורור חלל הגג

שלום, יש לנו גג רעפים (אקרשטיין) עם בידוד של יריעות אלומניום אבל עדיין הבית כל הזמן חם (למרות המיזוג). הבית בנוי מ2 מפלסים ולכן גם הגג מחולק: 90 מ"ר מרובע ו60 מ"ר. הבנתי שיש 2 אופציות לאוורור: רעפי אוורור ומאווררים אקטיביים. מס' שאלות: 1. מישהו יכול לעזור לי מה האופציה הטובה יותר? 2. אולי לשלב בין השניים? 3. כמה צריך מכל סוג? 4. האם צריך לקחת בעל מקצוע להתקנה או שניתן להתקין לבד? 5. האם יש מיקום אידיאלי שכדאי להתקין? תודה מראש,

פיטנגו4

New member
אין לך בכלל רעפי איוורור?

זה מין רעף, הדומה לרעף רגיל, אך יש לו בליטה קשתית שהיא מעין חור אוורור אמורים להיות מותקנים גבוה, כדי שהאויר החם יצא דרכם. קשה לי להאמין שלא התקינו לך כאלה. זה סטנדרטי. אולי התקינו אותם נמוך מידי. יש מאווררים חשמליים ויש כאלה שאינם חשמליים. הם פועלים על כוח אויר חם שרוצה לצאת ומפעיל מאוורר. בעלי התקין כזה בעצמו - הוא לא גגן אבל יש לו ידי זהב. ההשפעה של זה כמעט בלתי מורגשת. חלל הגג בין תקרת הבטון לרעפים חם מאד. לעומת זה, הלבנה של חלק הגג שאינו מכוסה ברעפים, השפיעה מידית ובאופן מאד ניכר.

אוורור גג רעפים

האופצייה הטובה ביותר היא שילוב של ה 2 - רעפים + מאוורר יש להתקין רעפי איוורור בחלק התחתון של הגג ובחלקו העליון בסמוך לרכס. אוויר חם עולה למעלה וייצא דרך הרעפים העליונים ויוחלף באוויר קר יותר שיכנס מהרעפים התחתונים+ התקנתו של מאוורר חשמלי / סולארי / מכני על מנת לזרז את קצה ההחלפה של האוויר. הייתי שם 9 רעפי איוורור 3 למטה מכל צד ( 6) + 3 ברכס + מאוורר חשמלי או 2 סולאריים. ניתן לבצע לבד אם לא פוחדים לטפס על גגות. בלי שום קשר לאוורור הגג בבית דו קומתי אם מפעילים את המזגן למטה ברוב שעות היום ובקומה למעלה לא כל האוויר החם עולה לקומה למעלה ונשאר כלוא שם ויש הבדלי טמפ' משמעותיים בין הקומות. איוורור טוב של חלל הגג יביא להשוואת טמפ' בין החוץ לבין פנים הגג ויתרום להורדת הטמפרטורה אך עדיין תצטרכו מיזוג.

למעלה