אורווה

אבו-דני

New member
אורווה

--- כמה דברים שצריכים לדעת על מה צריך שיהיה באורווה כמובן שזו רק המלצה קירות התאים יהיו מבלוקים או לפחות עצים...ולא פחים ולמה? לו בעט הסוס בפח ונפער חור, במושכו חזרה את רגלו עלול הסוס להשאיר בפח את......הפרסה וזה כבר קרה. התא מומלץ שיהיה (בהתאם לגודל הסוס) ממוצע של 12 מר´ שיהיה מספיק מרווח לאפשר לסוס לשכב...ריצפת התא לא חייבת להיות בטון אלא שזה מקל על נקיון התא אבל חשוב שתהה מאדמה קשה כמו מצע או כורכר..ועליה חול רך קירות התא יהיו סגורים לפחות מעל ראש הסוס במטר והפתח יפנה דרומה או מזרחה...(רוחות קרירות מנשבות בדרך כלל ממערב או צפון) לתא מומלץ שתהה רחבה של לפחות (לעניות דעתי) 100 מר´ כדי שיהיה בתנועה לו יש סוסים מספר אזי כדאי לאחד את הרחבה כדי שיהיו יחדו במשחק. סוס לבד זו על פי נסיוני התעללות נפשית קשה איך תדעו? נסו להיות על אי בודד שבוע אבל אם איך כסף לרכוש סוס נוסף ולתחזק אותו אמצו חמור שעבר התעללות והרי לכם דאבל מצווה גם הבאתם חברה לסוס וגם הצלתם חמור מסבל וכליה אלא היו שישים מילים על סוסים ואורווה

התא אצלנו..

שלום אבו דני! טוב אז זוהי האורווה אצלנו: גודל התא הוא חמש על חמש. אנחנו מנקים לו את התא בערך 3 פעמים ביום. התא ממוקם בפינה, ובצד הצפוני יש קיר מלבנים, בצד המערבי יש חלונות שנפתחים כדי שהתא יתאורר, והקיר שם עשוי ממן ברזלים שבנויים כמן רשת, ואל תדאג, הרגליים שלו לא יכולות להכנס לחורים, רק שעשינו את זה בשביל שיוכל לראות את התא שלידו ואת הסוס שאני מקווה שיבוא בהמשך,ובינתיים את העז. בצד הדרומי יש את דלת ההזזה של התא ובצד המזרחי יש אותו הדבר כמו בצד המערבי. יש לו גג בכל המבנה, שזה מבנה מאוד גדול, ובקשר לרחבה, אין לו רחבה, בגגל שרוב שעות היום הוא משוחרר במנז´. ואתה צודק שזה נורא סוס לבדו, ואני כל כך מקווה ששנה הבאה יהיה לו חבר חדש... בינתיים אנחנו איתו המון, וגם העז שתבוא בעוד כמה ימים. אהה, ואנחנו הופכות את התא לגמרי מדי יום שבת, ומפזרות חצי שק נסורת כל ערב, אחרי שהוא מקבל את האוכל... מקווה שהתנאי מגורים שלו טובים מאוד(אני חושבת כך). בבקשה תגיד לי מה דעתך.. וגם כל האנשים האחרים שבא להם להגיד מה הם חושבים. שלכם באהבה מאי...

המ..

יש לנו מעין תאים לסוסים שהתלמידים לא רוכבים עליהם, אבל הסוסים של החווה (שכן רוכבים עליהם) רוב הזמן או בשעור או קשורים לאחד העצים. כמובן שעל העצים תלוים מעין שקיקים מרושתים שיש בהם חציר ודליים עם תערובת לפעמים. בסך הכל אנחנו עושים כימטב יכולתנו לשפר את החיים שלהם. רוב הסוסים שלנו נקנו במצב רע והצלחנו לשפר אותם במהרה. לגבי תהאים, הם מאוד מרווחים ויש מקום לארבע סוסים בערך בכל תא. מנקים את התא לפי הצורך- כנראה פעמיים שלוש ביום. התא פתוח (כמדומני) לצפון... הוא עשוי מפח קשה (לסוסים טוב.. אז הם לא נוהגים לבעוט בו..) הרצפה מאדמה קשה ומכוסה חול וחציר רך. במקרה וקר בעלי הסוסים דואגים לכסות אותם. לכל הסוסים יש דלי מיים וטיפול רפואי כנדרש. בסוף היום מכניסים את הסוסים של החווה לארנה. הסוסים שבתאים נהנים אחד מהשני: הדבר היחיד שמפריד בינהם היא מעין גדר עשויה עמודי ברזל.

speedy123

New member
ולא לשכוח

שכאשר הם בארינה הם מקבלים מלא לחם יבש!!!! ורק שתדעו הם מתים על זה. יצא לי כבר כמה פעמים לפזר להם לחם בארינה.

אבו-דני

New member
סוס בדד...כלוב זהב

-- מאי, כדאי שתקחו מלוסי (האגודה לשמירת חמורים בישראל) חמור בהשאלה עד שתהיה לסוס שלכם חברה..פני אליי במסר האישי בבקשה לקבלת הטל´ שלה

למעלה