אורגן/אורגנית

liat fel

New member
אורגן/אורגנית

מה מומלץ לבן 12 בתור מתחיל שעדיין אינו יודע תווים? הוא שומע מנגינה ומיד מנגן את אותה המנגינה ללא תווים ויוצא לו מאד מוצלח, הסתבר שהוא כשרוני ורק עכשיו גילינו את זה. מה ההבדל בין אורגן לאורגנית? האם יש אורגן/נית עם רגליים? (לא מקלדת). איזה דגם מומלץ, ולא יקר. תודה

אליסף12

New member
הייתי ממליץ על ה psr e 403 תסתכלו באתר של כלי

זמר.במעט מאוד כסף מקבלים תמורה הוגנת.בסביבות 1400 ש"ח. אלא אם כן המחיר שאתם מוכנים להשקיע הוא יקר יותר,אבל לעניות דעתי לא צריך.שיתחיל עם משהו פשוט,ועוד כמה שנים,שיתקדם. הדגם שהזכרתי נשמע מצוין. הוא בא בלי רגליים אבל אפשר לקנות לו רגליים קבועות לבית,או רגליים מתקפלות. בהצלחה לילד.

haimwe

New member
בהחלט...

אין צורך לקנות משהו יקר מדי לילד (בלי קשר לגיל) שעוד לא ניגן... אני לדוגמא התחלתי על איזה אורגנית yamaha קטנה ולמדתי לנגן עליה דברים בסיסיים, וכשהרגשתי שאני לא ממצה את עצמי יותר על האורגנית ההורים שלי קנו לי אורגן גדול... בעקרון אורגנית זה מקלדת יחסית קטנה שמספיקה ללמידה. אורגן בעקרון זה לא קלידים אלא סוג של כלי שקוראים לו organ והוא מפיק צליל יחודי משלו. מה שמתכוונים שאומרים אורגן בארץ היום זה למערכת קלידים עם הרבה אפשרויות עיבודיות. כאשר מתחילים ללמוד מומלץ להתחיל על אורגנית קטנה בשביל דברים בסיסיים וקצת יותר ולאחר שהילד יודע טוב אפשר להתפתח לקלידים גדולים יותר ויקרים יותר בהתאם. רגליים בלי קשר אפשר לקנות מתקפלות בלי בעיה... בהצלחה עם הקנייה ומקווה שעזרתי עם האינפורמציה..

itamarby

New member
אני ממליץ..

קלידים של Yamaha שאני התחלתי איתם, גם בגיל 12----PSR 175 לדעתי, אלה קלידים מצוינים להתחיל ללמוד איתם. הנה תמונה של הקלידים עם כמה נתונים: http://www.vanginkel-muziek.nl/yamaha%20psr%20175.htm

למעלה