אוראפ וסרטן

er08

New member
אוראפ וסרטן

בויקיפדיה באנגלית יש מידע על אוראפ ושם נרשם- It is also strongly suspected that pimozide is carcinogenic in humans. מישהו יודע על מה מדובר והאם זה רציני?

חגית35

New member
ויקיפדיה אינו מקור אמין כל אחד יכול

לכתוב שם ולערוך ערכים כידוע בכל זאת שווה לבדוק לי נראה כמו חסר בסיס

המקור למידע הוא היצרן ../images/Emo184.gif...

על פי דף המידע של התרופה באתר gatepharma - מסתבר, כי נקבות של עכברים אשר טופלו במשך 18 חודשים במינון של פי 15 ממה שמקובל בבני אדם פיתחו גידולים סרטניים. לא מצאתי שום אזהרה מיוחדת באתר של FDA (מנהל המזון והתרופות של ארה"ב)...

er08

New member
בויקיפדיה רשום על בני אדם

רשום HUMANS ולא עכברים. האם בדקו אם זה מסרטן גם בני אדם או רק עכברים? מה המשמעות של גידולים סרטניים אצל עכברים?

חגית35

New member
למיטב ידיעתי בדיקות קרציוגניות

נערכות על עכברים ולא על בני אדם אבל מבחינת ההקשה לבני אדם אז אם בעכברים זה יהיה מסרטן במינונים הגבוהים בהם השתמשו- אז יסיקו לא לנסות את המינונים האלה על בני אדם מאחר שדובר במינונים מאוד חריגים לגובה- אזי אין מה להקיש על קרציוגניות כי בבני אדם לא מגיעים למינונים אלה זה כמו כל דבר אחר שבמינון מסויים והלאה הוא מזיק אבל במינימום או מתחתיו לא

er08

New member
לפי הפירסום מדובר בגידול ביתרת המוח

ORAP may have a tumorigenic potential. Based on studies conducted in mice, it is known that pimozide can produce a dose-related increase in pituitary tumors. The full significance of this finding is not known, but should be taken into consideration in the physician’s and patient’s decisions to use this drug product. מציינים שנתון זה צריך להילקח בחשבון כאשר מתכננים טיפול ארוך טווח בתרופה זאת.

er08

New member
אז ייתכן שהיא מסרטנת גם בני אדם?

אם הניסויים רק על עכברים ושם מצאו שהיא מסרטנת ממינון מסויים (לא קיים ממצא כזה בתרופות אחרות נגד טיקים) אז ייתכן שזה מסרטן גם בני אדם? הרי אין כאלה ניסויים על בני אדם וכל אחד לוקח כאן סיכון עצום! היצרן אומר בפירוש שזה חלק מהסיכונים של נטילת התרופה!

חגית35

New member
מציעה לשאול את דר' אבי שפירא בארוח

שיש ביום שבת הזה בפורום ADHD ברגע שייפתח השרשור תוסיף לשם את שאלתך עם המקור הזה.

er08

New member
את יכולה לנסות לשאול אותו

למרות שהוא פסיכיאטר ולא אונקולוג...

DBZ3

New member
לגבי חומרים קרצינוגנים

זה לא עובד כך. אם במינונים גבוהים מאוד החומר מסרטן, יש סיכוי שהשפעה מצטברת למשך זמן היא בעלת השפעה דומה. לכן ההזהרה מפני שימוש ממושך.

חגית35

New member
עכשיו אני מודאגת!

בדקתי עוד וממה שאני מבינה כעת המצב הוא כזה: יש עדויות, אבל רק מניסויים בחיות, שהתרופה אורפ- PIMOZIDE מסרטנת. מכאן יוצא, שאין ודאות שהיא אכן מסרטנת (אבל גם אין ודאות שהיא אינה) בני אדם. ההמלצה היא לא ליטול את התרופה הזאת תקופה ממושכת. ואני תוהה- מה זה ממושכת? והאם ממושכת במינון נמוך בילד אינה מקבילה ביחס לקצרה עם מינון גבוה במבוגר? או כל מיני צירופים אחרים כמו למשל ממושכת במינון נמוך אצל מבוגר יכולה להיות מקבילה למינון מאוד גבוה בילד כי הוא הרהב יותר קטן אז יוכל להינזק ממינונים הרבה יותר נמוכים לא? ******** ומה זה ממושך? ומה זה מינון גבוה? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ולמה פתאום נהייתי חרדה מאוד???

חגית, אולי תפני אליהם במייל

או דרך האתר שלהם. תכתבי להם שאת מצפה להגדרה קצת יותר ממוקדת של "תקופה ממושכת", וכן להתייחסות שונה למבוגר ולילד. אגב, הבן שלך נוטל אורפ?

er08

New member
הם כותבים במפורש

The full significance of this finding is not known

זאת אומרת - שזה לא ידוע...

בקיצור - ממה שחיפשתי באינטרנט, חוץ מהממצאים עליהם מצביע יצרן התרופה, לא הצלחתי לגלות שום מידע על הקשר בין אורפ לגידולים סרטניים. אני מניחה, שאם היה צבר של מקרים מסוג זה - ה- FDA כבר היה מוציא אזהרה.

DBZ3

New member
לגבי קרצינוגניות

כאשר חומר מסרטן, הסיכוי לחלות לא עובד כסכמה פשוטה של כמות או ריכוז. לכן לא יכולה להיות משוואה פשוטה של כמות אליה נחשפים כפול משך החשיפה בהשוואה לערך סף. חומר מסרטן הוא מסרטן. יש סיכוי נמוך יותר לחלות בחשיפה קטנה יותר (כמות או משך זמן) אך הסכנה קימת. הגישה המחמיר ציכה להיות- אם יש ברירה, לא להחשף. לגבי חשיפה בעבר והשפעתה המסכנת כיום: זה תלוי בשאריתיות החומר בגוף. אם החומר שאריתי , כלומר מצטבר, (הוא או ניגזרות ביוכמיות שלו) יכולה להיות השפעה גם כיום למנה שנלקחה בעבר. אם החומר לא שאריתי, ונלקח בעבר ולא התפתחה מחלה, סביר להניח שאין מה לדאוג. אני לא ודעת אם האורפ או ניגזרותיו מצטברות בגוף. סליחה אם הפחדתי מישהוא.

למעלה