אוקי זה ממש מרגיז

One Drop

New member
אוקי זה ממש מרגיז

לא נראה לי שאני אי פעם אצליח לעשות WILDת שנתיים אני מנסה וכלווווםםם... אני שוכבת במיטה, עושה כל מיני טריקים שאני קוראת פה ומנסה לשמור על מודעות וכלום. בסוף אני מוותרת ומנסה להרדם בצורה רגילה ופשוט לאבד את המודעות שלי וטה-דה!!! אני בכלל לא מצליחה להרדם. אוף :|

One Drop

New member
דרך אגב - שמתי לב למשהו מפחיד

היום כשהתעוררתי הסתכלתי על השעון והיה בול 9. נרדמתי אחרי שניה, חלמתי חלום, התעוררתי שוב ונחשו מה? עדיין 9. נרדמתי שוב.. התעוררתי, הסתכלתי על השעון - עשרה לעשר. שוב נרדמתי מהר - החלום מקודם המשיך, התעוררתי ועדיין עשרה לעשר.. או שאני משתגעת או שהחלומות האלו שנראו דיי ארוכים ארכו 20 שניות.. וזאת לא פעם ראשונה שזה קורה, אני קמה, נרדמת, חולמת ושוב קמה ומגלה שבקושי עברו 2 דקות בשעון.. זה הגיוני או שאני מדמיינת?

One Drop

New member
ושאלה מעצבנת אחרונה :)

שתיית קפאין לפני השינה משפיעה על החלימה?

Neurosis

New member
לא יודע בקשר לשאלות האחרות...

אבל קפאין לפני שינה מן הסתם מקשה על ההרדמות. אם כבר הצלחת להירדם על קפאין, זה משפיע על החלימה בשתי דרכים הפוכות: מצד אחד השינה פחות עמוקה, ככה שהחלומות יהיו בד"כ פחות חזקים. מצד שני זה שומר על מודעות יותר גבוהה ולכן הסיכוי לזכירה של החלומות (ולפעמים גם לחלימה צלולה) גבוה יותר.

makron2

New member
טוב...

שאלה האם את מנסה WILD לאחר כמה שעות שינה(WBTB) ? "אני קמה, נרדמת, חולמת ושוב קמה" - האם את מבצעת בדיקות מציאות כול התעוררות באמצע הלילה?(יכול להיות שחלמת שאת מסתכלת על השעון - התעוררות כוזבת). "אני בכלל לא מצליחה להרדם." - אם יש לך שינה קלה עדיף להמנע משתיית קפאין.

One Drop

New member
לפעמים אני עושה WILD אחרי 5 שעות שינה ככה

או בצהרים אם אני עייפה ויש לי זמן לישון ואף פעם לא מצליח לי.. ולא, אני לא נוהגת לעשות בדיקות מציאות בכל התעוררות.. האמת שאפילו לא חשבתי על זה אבל לא, אלה לא התעוררויות כוזבות מה שאני עוברת. תודה

makron2

New member
אולי...

איך הזכרון חלומות שלך? יהיה עדיף לשנות את התיזמון של התעוררות שלך בלילה,במיוחד אם קשה לך להרדם בחזרה,תנסי להתעורר אחרי 4 או 3.5 שעות. "אלה לא התעוררויות כוזבות מה שאני עוברת." יכול מאוד להיות ש 90 אחוז לא,אבל אולי 10 כן,יכולים להיות מצבים מבלבלים קצת לפעמים.

One Drop

New member
זכרון החלומות שלי דווקא ממש השתפר בזמן האחרון

טוב פסח, ללכת לישון מתי שבא לי, לקום מתי שבא לי :) והיו פעמים שכבר ניסיתי לקום ממש מוקדם אבל כאן נוצרת בעיה אחרת - אני לא זוכרת בכלל שאני מתעוררת ומכבה את השעון המעורר

makron2

New member
בקשר לשעון

שאת קמה מוקדם יותר שימי אותו פשוט בצד השני של החדר כדי שתקומי על מנת לכבות אותו(קצת לזוז כדי להגביר את הערנות) "אני לא זוכרת בכלל שאני מתעוררת ומכבה את השעון המעורר" - לפי דעתי זה דוגמא טובה לזה שאנחנו לא מודעים להרבה דברים שקורים בלילה,בוויילד צריך למצוא את האיזון העדין בין עירנות לעייפות כדי להצליח לפעמים זה קצת בעייתי.

veybybv

New member
חח זה קורה המון!

בעיקר בצהריים או כשאני יודעת שאסור לי לישון (כנרדמים בטעות ומתעוררים מהר..) זה חלומות כאלה ארוכים ולפעמים מייגעים שכשמתעוררים קולטים שאפילו לא עברה דקה.. זה מלחיץ לפעמים כי את יודעת שאת חייבת להתעורר ואת מרגישה כאילו את לא מצליחה ואת מפספסת את הזמן שהיית אמורה להתעורר..

makron2

New member
זו אחת הסיבות העיקריות

לזה שעדיף לבצע בדיקות מציאות קטנה כול פעם שמתעוררים,המוח יכול לבנות אשליות כמו כלום,תחושת הזמן הוא אחד הדברים הראשונים לעוף מהחלון
אחר כך כול שאר החושים קורסים כמו דומינו,מעצבן לעשות בדיקות כול הזמן במיוחד בלילה אבל אולי את יכולה לבצע את שיטת השעון,למרות שזה גם מעצבן - שאת הולכת וחוזרת לישון שימי שעון לידך ותעשי בדיקה כול 5-10 דקות תוך כדי הרדמות,בתקווה שאחריי כמה ימים ההרגל יטפטף לחלום. בגדול אני מאמין שברגע שזכרון החלומות טוב רק צריך למצוא את השעה הנוחה לקום ולהרדם וחלומות צלולים גם וויילדים יזרמו.

veybybv

New member
בדיקות המציאות שלי הן בעיקרן בעזרת השעון

בחלום יש בעיה כי אני רק מתחילה ובחלומות רגילים אין לי כל כל שליטה, ואני לא בודקת.. כשאני מתעוררת קודם כל עוברת (סוקרת) את החלומות שחלמתי אם אני מצליחה להיזכר בצורה טובה בהם ואז ברגע שאני פוקחת את העיניים ומסתכלת מסביב עושה בדיקת מציאות. תגיד, מה זה יציאה מהגוף? הבנתי שזה שונה מחלום צלול מדובר על זה רבות ורציתי להבין מה זה.

makron2

New member
בקשר ליציאה מהגוף...

דעתי האישית היא שהתופעה הזאת היא בסך הכול תופעה שמתרחשת בוויילד(כניסה מודעת לחלום צלול). מצב שבו החולם פשוט מתחיל את החלום לפעמים בחדר השינה וחולם על סצנה שדומה למציאות,בפעמים הראשונות שזה קורה לפעמים יש תחושות פיזיות כמו רעידות וקור ובנוסף לכך לפעמים שמסתכלים על המיטה רואים את הגוף עדיין ישן בה,לפי דעתי שוב בגלל הציפייה והאמונה של החולם שהוא אכן "יצא" מהגוף,דמיון ואשלייה בסך הכול. שוב לפי דעתי האישית תופעות אלו "תחושות פיזיות ועוד.." קורות כול לילה,פשוט אנחנו לא שמים לב אליהם. יש עוד פרוט מורחב ודעות קצת למטה בהודעה *חברה, מה אתם יודעים על חלימה משותפת?ו eliorby* אולי כדאי לך לבצע בדיקה לפניי שלפניי שאת עוברת על היומן(שזה מעולה),במהלך הבדיקה תנסי לשם דגש יותר על לחשוד/לבחון את המציאות,על מנת שהבדיקות יופיעו יותר בחלום רצוי לבצע אותם הרבה(אני עושה 18 בערך)ולאחר הבדיקה יעזור אולי לחשוב "אולי אני לא חולם עכשיו אבל איך יראה חלום"(לשעשע את המוח).

veybybv

New member
cool

לגבי הבדיקות זוהי הדרך בה אני מבצעת אותן אפילו הקטע של ה"לשעשע את המוח" חח (פשוט סתם התחלתי לחשוב על דברים כאלה..)

makron2

New member
סתם לחשוב

על דברים שקשורים בנושא זה חלק דיי חשוב.

למעלה