אוקי, בעיה

אוקי, בעיה

ושוב פעם חבריי היקרים החליטו לסבך לי את החיים קצת על מנת להנעים את הזמן, והפעם, כך פני הדברים: ידידי שיחיה מאוהב בילדה, מה הקשר אלי? אתם שואלים, ובכן הילד מתבייש לגשת ולדבר איתה, ורוצה שאני אכתוב לה מכתב בשמו, או במילים אחרות אכתוב מכתב ואחתום בשמו. השאלה הבוערת היא האם כדאי לי לעשות את זה. אולי תחשבו שאני אנוכי, אך התלבטותי נובעת מסיבה אחרת. מצב היפוטתי שכתבתי לה שיר מדהים והיא אוהבת אותו עד מאוד. היא עלולה לצפות לשירים כללו באופן סדיר, ומין הסתם קפץ לראשי המחזה: סיראנו דה-ברז´ראק. על כן, מה עלי לעשות? לעזור לחברי משחר ילדות? (שנה וחצי, טוב מילא), או שמא לומר לו לקחת את בקשתו לתחוב אותה?

לדעתי

אתה צריך לסרב לו. אם באמת היא תאהב את המכתב או את השירים, כמו שאמרת.. אז פשוט היא תתאהב בבן אדם הלא נכון, ויצא מזה בלבול שלם. כמו בסרטים. אבל אתה יכול עדיין להיות חבר, ולעזור. תאמר לו שיכתוב הוא את המכתב. אחרי כן תשבו עליו ביחד, תראה אם הוא צריך תיקונים קטנים פה ושם (אני מניחה שהוא פנה אליך בגלל כישרון הכתיבה שהוא טוב משלו). תעזור לו עם המילים הנכונות, והדרך הטובה ביותר לנסח את הכל. כשהבסיס למכתב הוא שלו. ביחד תשבו ו"תערכו" את המכתב\שיר מחדש. כך שיצא שאתה עדיין חבר, ומנסה לעזור כמיטב יכולתך, ועם זאת - אתה לא יוצא שקרן וכך גם חברך. המון בהצלחה, שין.

דווקא אני חושב שזה רעיון נחמד

רק שלא תתאהב בך בדרך... לא לכולם יש אומץ לגשת ולהגיד בפנים את מה שהם מרגישים, ואני בהחלט חושב שזה אחלה רעיון שיעזור לו לעשות את הצעד הראשון... אחרי זה תן להם להסתדר לבד, אבל אם אתה יכול לעזור לחבר, למה לא?

De-Panther

New member
תראה אל תשקיע יותר מידי ושתף אותו..

בכתיבה ותדאג שהוא יבין שאתה לא תכתוב עוד ושזו רק עזרה ולא כתיבה מלאה שיוציא גם הוא מעצמו

nutmeg

New member
היי רגע רגע!

אפשר לעשות דברים לא בשחור לבן? כלומר בתכתוב או לא תכתוב?? ומה אם לכתוב משהו מדהים אבל לקפל בתוכו את המסר שסירנו כותב פה מתוך שליחות ומתוך אמונה שצריך לעזור לפעמים לקרב אנשים? כמובן שיהיה זה רק מכתב אחד לפתיחת הדלת שאחריה על חברך לעמוד שם ברשות עצמו. שתף את חברך בתהליך הכתיבה. התייחס אל המכתב במכתב "שידוך" לא כאל מכתב אהבה.

אני מריחה משהו לא טוב

וזה לא השניצלים ששרפתי לארוחת הצהריים... אולי במקום להפגין את כשרון הכתיבה המופלא שלך, שגם אנו הספיקונו להווגח בו, תתן לו מעט עצות כיצד לגשת אליה. לא הייתי רוצה שהרושם הראשוני של הבחורה על חברך היקר, יהיה משהו שאינו חלק אמיתי מאישיותו (אלא אם כן גם הוא כותב שירים, רומנטי ובעל השראה). ועוד משהו מזערי: האם הם אי פעם דיברו? האם הוא מאוהב בה מרחוק? האם זה לא יבהיל אותה שהיא מקבלת מכתב כלשהו ממישהו שמעולם לא החליף איתה מילה? למרות שכבר חשבתי שהרומנטיקה פסה מהעולם (וכמובן עלצתי על ההנחה), יש משהו מקסים ברצון שלו לרגש אותה. אני פשוט חושבת שאולי יש טעם עדיין לרחרוח מהסגנון הישן, לתחמונים קטנים של להסתובב לידה בהפסקות, להחליף פה ושם סיכומי שיעורים, לפני שמפילים איזה בום קטן בצורת שיר אהבה. אבל אולי זאת רק אני...

Dor K

New member
אני חושב שזה רעיון נפלא

גם אם הם לא דיברו מעולם, לקבל שיר או פרח, או כל דבר קיטשי אחר, זה עושה כיף ועושה רושם ראשוני טוב. אם ילך בינהם, זה כבר עניין אחר... אבל זאת התחלה טובה.

Dor K

New member
אוח, את... לכי כבר../images/Emo76.gif

אני בכלל בחרם עלייך... מי את שתפריעי לי להיות קיטשי ומגעיל?? מי את בכלל??? ככה טוב לי, לכי תגנבי איזה עט

zimes

New member
סראנו דה ברז´ראק

לא ככה קראו לו? מישהו זוכר מה היה בסופם?

כן

גם סירנו וגם הבחור לא עזר מתו, ורק על ערס דווי הבחורה סיפרה לסירנו שהיא אוהבת אותו זה סיפור מדהים ד"א =)

De-Panther

New member
זה לא סיפור זה מחזה ולא מזמן עשו...

לזה גירסא ילדותית בערוץ 6 ויצא לי לראות

adidas^

New member
אלכס??? ממך לא ציפיתי

אני עודני בשוק טוטאלי האדם שהכי פחות ציפיתי ממנו. כמה עצוב.... הרי כולנו יודעים,, לינקין יקר, שערש דווי, נכתב עם ש, ולא עם ס!! כמה אוכזבתי!!

אני בוש ונכלם

מי יתן והשמים יקחוני!! איני ראוי לדרוך על אדמה עברית!! חיללתי את שפתינו!!!

למעלה