אוקי אז... שאלה על גידול תאומות

ננסית12

New member
אוקי אז... שאלה על גידול תאומות

אז ככה, אין לי "מדיניות" מסויימת אבל באופן כללי מצאתי את עצמי דואגת שיהיה די שיוויון בינהן. ואתן דוגמאות:
הצעירה היא קטנה במשקל ובגודל בכללי, ורק עכשיו סוף סוף עברה את ה8.5 קילו (בנות שנה וחצי שכחתי לציין) אז לאחרונה הפסקנו סוף סוף עם הבקבוק של אמצע הלילה אצלה.
א ב ל את הבקבוק של לפני השינה כבר תקופה ארוכה שהגדולה יותר ממש לא צריכה מבחינה תזונתית, היא רגילה לזה. ולא הפסקנו לתת לה בגלל שלא רציתי שכל עוד שהקטנה מקבלת בקבוק של 180 (כי היא עדין צריכה בשביל לעבור לילה שלם בלי להתעורר) הגדולה לא תקבל כלום. אז אנחנו כבר המון זמן מכינים לה בקבוק עם 120 מים ואיזה חצי כפית מטרנה, רק בשביל הצבע...

זו דוגמא אחת.

ויש ההיפך, הגדולה לוקחת מוצץ מאז ומתמיד, והקטנה לא רצתה לא משנה מה ניסינו. עכשיו שהן גדלו הקטנה רוצה מוצץ כדי לשחק איתו ואני דואגת ומציעה לה כל הזמן כל עוד אני מציעה לגדולה (שהיא לגמרי מכורה)... הפואנטה שחשוב לי שהן לא תרגשנה מופלות... אבל ידעתי שיגיע המצב שבו זה יצטרך "להישבר"...

מה שקורה עכשיו זה שהגדולה כבר הולכת חודשיים והקטנה עוד לא בקטע כ"כ... ב"ה מתוקה שכזו... יש לה את הקצב שלה... אבל כבר נהייה קריר ואנ חושבת שהגיע הזמן לנעליים לגדולה... ושתיהן לגמרי יודעות מה זה... כבר עכשיו שהתחלנו לשים להן גרביים הן מיד התלהבו וכו'..
מה עושים?
לקנות לקטנה נעלי בד פשוטות? לא לקנות כלום? יהיו צרחות... וריבים...
נכון לקנות גם לקטנה משהו?? גם לא יזיק שיהיה עוד משהו שיחמם לה את הרגל חוץ מגרב נגיד שאנחנו יוצאים החוצה (לא עכשיו, בהמשך, כשיתקרר יותר)

תודה על ההקשבה ואם יש לכן עצות באופן כללי על ענייני השיוויון הזה... אשמח להערות/הארות.
תודה וליל מנוחה:)

שיוויון בין תאומות
קודם כל - איזה כיף ששאלת! אני מאד רוצה שהפורום הזה יהיה בית גם להריוניות וגם לאמהות לתאומים ושאלות מהסוג שלך מקדמות אותנו לכיוון הזה !
&nbsp
בעיני - כל ילדה צריך לקבל עפ"י צרכיה ולא עפ"י מה שמקבלת אחותה התאומה.
ממש כשם שלא תציעי לאחת מהן תרופה רק בגלל שאחותה חולה, כך גם אין צורך בעיני להציע למי שלא לוקחת מוצץ רק בגלל שאחותה זקוקה למוצץ. כל ילדה צריכה להרגיש שההורים שלה רואים אותה ומכירים אותה ונותנים לה את מה שהיא זקוקה לו מתוך הצרכים שלה. גם עכשיו וגם בעתיד.
אני יודעת שיש "אבני דרך" שבהן חוסר השיוויון הוא קשה לנו כהורים. אנחנו מסתכלים על שתי ילדות שנולדו באותה נקודת זמן ואנחנו מצפים לראות אותן מתפתחות בקצב זהה. אבל ברוב המקרים זה לא המצב. גם בעתיד יהיו מקרים רבים שבהם אחת תהיה בשלה יותר מהשנייה והתפקיד ההורי שלנו הוא להבין את זה ולאפשר את זה ממקום מקבל ומכיל עבור כל אחת מהן.
בגיל הזה לא הייתי קונה לאחת נעליים ולשנייה לא קונה שום דבר, אבל הייתי קונה לה משהו אחר.(אגב, אם אני לא טועה לא מומלץ לנעול נעליים לילדה שעדיין לא הולכת באופן שוטף על מנת להימנע מבעיות אורטופדיות). הן יודעות ומבינות שאחת מהן הולכת וזקוקה לנעליים והשנייה לא. את גם יכולה להסביר להן את זה - הן בגיל שהן מבינות את ההסברים שלך היטב גם אם אינן מדברות או מדברות באופן חלקי. את יכולה לתווך להן את הדברים ולהסביר שהיום תקנו ל- X נעליים ול- Y תקנו בובה/חולצה/ספר/משחק... - כך כל אחת זוכה לקבל משהו - בהתאם לצורך שלה ולא ביחס לצורך של אחותה.
&nbsp
אחד האתגרים בהורות לתאומים הוא הצורך לאפשר לכל אחת מהן לבנות לעצמה אישיות נפרדת, שאינה תלויה באחותה התאומה. הקשר התאומי קיים והוא ישאר קיים במקביל לאישיות העצמאית של כל אחת מהן. הבסיס לבניית אישיות נפרדת הוא יצירת נפרדות ביניהן והוויתור על הצורך לייצר שיוון הוא חלק מיצירת הנפרדות הזו.
&nbsp
מה דעתך?

ננסית12

New member
תודה ענקית על התשובה!

עזרת לי ממש. ממש הייתי צריכה לשמוע את הכיוון וההכוונה הזו!
נתן לי הארה על היחס לתאומות (שורוק ב-ו' האחרונה).
אז קראתי את הודעתך אחרי שקניתי גם לה. ובגלל שהיא נורא מתקדמת לאחרונה (ממש ממש ב"ה! כבר עוברת בין הספה לשולחן עם יד אחת, והולכת כשמחזיקים לה יד אחת, ויורדת מעמידה לישיבה בלי להחזיק בצורה ממש יציבה! זה מתקרב ב"ה!)
אז בינתיים הסברתי לה כעצתך שהיא עוד לא צריכה את זה, וזה יחכה לה כשתצטרך. וזהו... הביעה קצת מחאה שרצתה שאפשוט לה את הגרביים ואז הסכימה להחזיר חח...
קניתי אתמול כולה, כן? פשוט ראתה שאני שמה לאחותה את הנעליים... אז רצתה גם כמובן.
&nbsp
ממש נתת לי את הביטחון שזה בסדר שלקטנה אין. לא היה לי את זה...
&nbsp
ממש ככל שאני חושבת על מה שכתבת, בבהירות ובנועם, הבנתי שאת צודקת. ממש נתת לי מתנה!
&nbsp
&nbsp
תודה!!!

איזה יופי!
תודה על העדכון!
אני ממש ממש שמחה בשבילך.
&nbsp
ואני מקווה שתמשיכי להתייעץ כאן בפורום שלנו ותעזרי לנו להחזיר אותו להיות בית גם לאמהות לתאומים ולא רק לאמהות שבדרך...

למעלה