אוקי אז הבעיה...

al19

New member
אוקי אז הבעיה...

שלום. קוראים לי דורון. טוב לא קוראים לי דורון קוראים לי שי. הרעיון הוא שאני מחפש כיוון. תראו אני יסביר לכם הכל. אני בן 24 אוהב הכי הכי בעולם לשחק במשחקי מחשב הכל שקשור למשחקי מחשב (כן ילדותי נכון ?) מוסיקה (מה לעשות למדתי מכיתה ד זה כבר נכנס לעצמות האהבה הזאתי) בישול (כן גם לבשל אני מאוד אוהב) וגם לעצב (הכי פחוט מכולם למשל זה לא משהו שהייתי עושה סתם לכיף הפרטי שלי שאין לי מה לעשות אבל אני לא סובל מזה בכלל ואני אפילו די אוהב את זה) זהו . סיימתי כיתב יב בבית הספר הצבאי הול"ץ אל תתקרבו אליו ביה"ס גרוע גרוע גרוע, המשכתי יג (עוד שנה של בזבוז חיים) במגמת מכונות תעופה, הלכתי לצבא הייתי מכונאי מטוסים, ואז הלכתי בשנה האחרונה שלי שסגרו לי את הטייסת להיות כמו פקיד כזה אחראי מחשב וכאילה. סיימתי את זה הלכתי לקורס עיצוב גראפי (עוד בזבוז זמן) במכללת אי פי אס. סיימתי את זה בדיוק טסטי לתאילנד לכמה חודשים. היה סוף הדרך באמת זה היה השחרור שלי מכל החיים הלא יוצלחים האילה שלי עד אז הייתי כלומניק אפס (דבר שאמא שלי לא שחכה להזכיר לי) ושם בתאילנד הייתי הכל הייתי הכוכב בסדרת ריאלתי פרטית שלי זה היה גן עדן. אז עכשיו (כמעט שנה מאז שחזרתי) הספקתי לעבוד בבתי דפוס, להבין שעבודה בבתי דפוס היא לא בשבילי כי שם לא מעצבים ולא עושים יותר מדי, ולחפש בעיקר עבודה. עכשיו אני לא עושה כלום. לא לומד, לא כלום, מתכתב בפורומים מחפש עזרה. אני הולך לראיונות עבודה לסטודיוים לעיצוב גראפי אבל ... אף אחד לא חוזר... תמיד יש לי הרגשה שיחזרו אלי כי הראיון הלך סוף הדרך אבל אף אחד לא חוזר בסוף. וזהו, אני רוצה לחזור בשנה הבאה לתאילנד עם החברה לכמה חודשים באוקטובר 08 ... וזהו . כולם אומרים לי שבגלל שאני עכשיו רוצה עבודה כזאתי בלי ללמוד בלי תואר בלי אוניברסיטה .. ואז עוד פעם תאילנד ... ואז עוד פעם עבודה כזאתי שלי תואר בלי כלום. אז מה ? אתם חושבים שזה שזה להיות כלומניק ? אני כבר חושב שאני אפס בעצמי ... מרוב שכולם אומרים לי את זה .... אני גר עם אמא פור גד סייק. חברה שלי התחילה בדיוק ללמוד תואר ראשון במנהל חשבונאות דבר שעשה את המצב האפס שלי לאפילו יותר גרוע. הבגרות שלי ? אין לי חסר לי ספרות וגם ככה היא לא משהו ממוצא 70 אולי . ואני לא תלמיד גרוע אני לא ערס אחד... אני לא לא יוצלח אני פשוט בחור שנפל בין הכיסאות .. כל הסיפור הזה שאבא שלי נפטר בדיוק יום אחרי שהשתחררתי מהצבא ולא היה אף אחד שידאג לי ונשארנו אני ואמא שלי שאין לה יותר מדי כסף ..(בלשון המועטה*.) קיצר החלום הכי רטוב שלי זה להיות במאי משחקי מחשב של בליזארד או מאייר של פיקסאר או מאייר של משחקי מחשב. החלום הפחוט רטוב שלי זה להיות מוסיקאי.. ללמד מוסיקה... והעבודה בעיצוב גראפי ? זה לא רע ... זה לא הכי מושלם בעולם אבל מ1 עד 10 זה בהחלט 7 החלום הראשון של לעבוד בפיקסאר או בבליזארד .. ? גט ריל .. בחייכם .. החלום השני של להיות מורה למוסיקה .בארץ ? אין בזה בכלל עבודה ... אין בזה כלום אני ירוויח 5000 ש"ח כל החיים שלי במוסיקה אם בכלל. וזהו. אוקי שפחתי את הלב שלי. איך אתם יכולים לעזור לי ? אני משתגע בבית כולם אומרים לי שאני אפס .. ואני באמת אפס והכסף בבנק שלי ממש מתחיל להיגמר. בתודה שי

al19

New member
ועוד משהו קטן

אני יודע שזה נורא כל יהיה להצביע עלי ולהגיד שהבעיה היחידה שלי היא שיש לי ביטחון עצמי נמוך ומזל גרוע שאף אחד לא רוצה לתת לי צ'אנס, אבל תראו שאתם יושבים כל היום בבית הולכים פעם בשבועיים לראיון עבודה אף אחד לא חוזר, אין לכם כסף וכל הזמן צועקים עליכם שאתם קלומניקים זה קצט קשה להיות אופטימי ולהמשיך ... ובכל זאת אני מנסה. אז זהו זה התירוץ שלי לביטחון עצמי הנמוך שיש לי . בתודה שי

איזה עזרה אתה מבקש?

קראתי את דבריך ואני רוצה קודם כל להוקיר אותך שאתה משתף אותנו ולא נשאר עם הרגשות האלו לבד אין לי ספק שלכל אדם יש זכות להיות מאושר במה שהוא עושה והשאלה היא איך אפשר לעזור לך להגיע לשם כתבת הרבה דברים עליך ועל נטיותיך המקתועיות האם תוכל להגיד איזה סוג של עזרה אתה צריך בשלב זה של חייך כדי להיות במקום בו אתה רוצה להיות? אפרת נצר וייס

al19

New member
אפרת ../images/Emo13.gif

תודה על התגובה... איזה מקום .. לא יודע תראו אני רשמתי את כל הקטע העסקי שלי וניסיתי להעביר בצורה מאוד קצרה את הרגשות שלי. איזה סוג עזרה אני צריך ? אני צריך שתגידו לי מה לעשות עכשיו .. מה אני צריך לעשות עכשיו בחיים שלי. להמשיך עם העיצוב הגראפי הזה . להמשיך לשבת בבית ולקוות שאלוהים שמישהו יתקשר כבר. . . אני צריך ללכת לעבוד בבר מן ? תראו קורסים לפסיכומטרי וללכת ללמוד באוניברסיטה זה ייקח לי קצט זמן. דבר ראשון בגלל שפסיכומטרי אני צריך לעשות קורס ודבר שני שאני גם צריך לשפר בגרויות. ומה בכלל מושך אותך לעבוד בבליזרד ? אני לא יכול ללמוד משהו כזה ולעבוד במוסיקה ? רימון יקבלו אותי תוך עשירית השנייה אני בטוח אבל אז יהיה לי תואר ראשון ומה אני יעשה איתו ? אין בזה עבודה ? השאלה שלי מה לעשות עכשיו ללכת אחרי החלום שלי של רימון ? ללכת להתאבד לנסות ללכת אחרי החלום של בליזרד ופיקסאר \ אני לא אמריקאי בלי תעודה של קולצ' אמריקאי בעיצוב ותכנות משחקים וכאילה? אז מה לעשות ? להמשיך בעיצוב הגראפי בידיע שיותר מדי בחיים זה לא יביא אותי ? אני די תקוע עכשיו בחיים שלי עם ההחלטות האילה שאני צריך לקבל. די ... מרגיש אפס שאני לא עושה כלום... תודה על התגובה אפרת
.. אולי מישהו שם טיפה אפילו איכפט לו ממני... בתודה שי

al19

New member
עוד וידוי אחרון

תראו ... אני יגיד לכם את האמת, אבא שלי נפטר שהשתחררתי מהצב אז להשאר בבית ולא לעשות כלום ... רק מחמיר את המצב עם אמי . ושאני אומר מחמיר זה באמת מחמיר, כי כסף יותר מדי אין לה והיא עוד צריכה להאכיל אותי עכשיו. זה לא שאני חייב למצוא עבודה בשביל להשתתף בהוצאות של הבית או משהו כזה אבל זה יהיה נחמד שאני יקנה לעצמי מדי פעם אוכל בסופר וכאילה. . בתודה שי

מצטרפת לרימה

גם אני חושבת שאתה ממש לא אפס למען האמת- הכתיבה שלך מראה שאתה אדם עם שאיפות שמאד רוצה להגשים את עצמו שאתה אדם כישרוני, יצירתי מאד האם פגשת בעבר מסלול לימודים שקשור במולטימדיה? מדובר בתחום מאד מתפתח היום שמתחבר נהדר לתחוימי העניין שלך זה מחבר בתוכו גם את העיצוב הגרפי יחד עם מחשבים, מוזיקה, תלת מימד ועוד אבל ההתחלה קשורה קודם כל במה שרימה אמה- בעבודה על שיפור הערכה עצמית ובאמונה שאתה אדם מיוחד שיכול להביא את הייחודיות שלו לעולם אני רוצה להגיד מילה גם על ההווה- אתה בחור צעיר ונשמע שהסביבות שבהן אתה נמצא היום לא גורמות לך להרגיש הצלחה איזו סביבה שאתה יכול להיות בה כבר היום ולהתפרנס ממנה יכולה להביא לך תחושה של הצלחה וסיפוק גם אם זה עוד לא "הדבר שאתה חולם עליו"? האם יש אפשרות שתמצא לעצמך עבודה או עיסוקי פנאי שיעשו לך להרגיש משמעותי ותורם? בהצלחה אפרת נצר וייס

בא נראה איך עולים למעלה

1. אתה לא אפס - אתה אדם ייחודי שיש לו הרבה מה לתרום לעולם. עד שלא תבין את זה - לא תתקדם לשום מקום. אז בא נתחיל משם: כתוב 5 דברים שווים במיוחד על עצמך. 2. מה אתה חושב שאתה צריך לעשות עכשיו? רימה גורן וצוות "שמים"

al19

New member
מה לכתוב פה ?

מה את מתכוונת שאני יכתוב פה יענה לך ? אין לי בעיה . 1. 5 דברים שווים במיוחד עלי א. אני ממש טוב עם ילדים. ב. אני מאמין שאני טוב גם בהדרכה. ג. אני לא רע בכלל בבלוז על פסנתר. ד. אין הרבה שקשור למשחקי מחשב שאני לא יודע. ה. אני מכין רוטב בולונז טעים, וצ'ילי טעים מאוד. 2. עכשיו ? ... לחפש עוד עבודה ועוד ועוד ועוד ועוד... עד שאני ימצא משהו בעיצוב גראפי ירדתי מהרעיון של מוסיקה... בזה אין עבודה. לחפש עבודה בעיצוב גראפי > לעבוד לקבל נסיון > לטוס באוקטובר הבא לתאילנד עם החברה > לחזור למצוא עבודה בסטודיו בעיצוב גראפי > להשכיר דירה > לגור בדירה שנתיים שלוש > לקנות בית במושב > לגדל כלב > להיות אבא אוהב שמראה את האהבה שלו. זה בערך ?

התחלה טובה

התחלה טובה - עכשיו אותם שני תרגילים בשני דגשים: לשאלה הראשונה - אני רוצה שתתמקד לא במה אתה יודע לעשות טוב, אלא במה טוב בך (לא "יודע לבשל פסקה", כן "אני איש מאוד יצירתי"). לשאלה השניה - אהבתי את תוכנית החיים שבנית, נצטרך קצת להעמיק בה בהמשך. בא ננסה להתמקד - ולפרט הרבה יותר - בשני עניינים - 1. מה הבעיה העיקרית שתוקעת אותך כרגע. 2. מה הצעד הבא שאתה צריך לעשות (לפרט עד לרמת הטלפון). רימה וצוות "שמים"

al19

New member
אוקי . נו פרובלם

1 . מה הבעיה העיקרית ? אני הייתי אומר כסף. אני צריך לכסוך כסף לנסיעה לתאילנד באוקטובר הבא ובכלל בשביל לחיות 2. מה הצעד הבא שאני צריך לעשות ? ... זה מה שאני עדיין לא יודע... אני חושב שלמצוא עבודה ולהשיג נסיון עכשיו אני מחכה לתשובות מהסטודיויים. ללכת אחרי מוסיקה או משחקי מחשב ... זה ישאר סיפור שאני יספר לילדים שלי. אבל קרא עוד משהו. סטודיו מסויים אחר פנה אלי ורצה שאני ילמד בו, הבעיה היא שהלימוד הוא בחדרה שזה שעה וחצי נסיעה מהבית שלי וזה יומיים בשבוע בערבים. בעיקרון לא הייתה לי בעיה ללכת לסטודיו הזה. אבל עכשיו, יש את השאלה הענקית שהיא מה עם אני ילך לשם (וזה משכורת רעב באמת זה רק בשביל עבודה צדדית או משהו) וסטודיו אחר שהלכתי לראיון עבודה יתקשר אלי ויזמין אותי. אם לפי השאלה שלך מה יותר טוב לי ... אני חושב שסטודיו הרבה יותר טוב לי מללמד אבל עכשיו עם אני יסרב ללימוד ואז הסטודיו לא יחזור אלי . בנוסף לכל הבעיות יש גם את זה עכשיו .
בתודה שי

dcdanielcohen6

New member
שי תקרא, קצת ארוך...

אני מדפדף בפורום, וראיתי את השרשור שלך, ולמען האמת התעצבנתי!! ולכן אני מגיב. אני מבין את המצב שלך ואני מבין שאתה לא מוצא את עצמך, אבל אני רוצה שתפנים את הדברים הבאים: אתה לא אפס!!! - וכל מי שאומר לך שהוא אפס, הוא אפס בעצמו, שתבין, כשהייתי בכיתה ח', היועצת של בית הספר אמרה לי שאני כלומניק ושכלום לא ייצא ממני ושכדאי לי לעבור לכיתה של המתקשים, כאילו הכיתה הכי מפגרת בבית הספר, אתה מוזמן לחפש את ההודעה שהשארתי לפני מספר דקות על "הבעיות" שיש לי היום בחיים היום אני עובד בהייטק ומרוויח פי שלוש או ארבע מהיועצת המפגרת הזאת, לומד באוניברסיטה ותכל'ס אני מרגיש שאני יכול לעשות ולהצליח בכל מה שאני רוצה. וככה גם אתה צריך לחשוב, שתבין, בהתחלה אני האמנתי לה, וחשבתי שהיא צודקת, שאני באמת כלומניק. איפשהוא אימצתי בהמשך הדרך כמה אימרות, (שדי אומרות אותו דבר) ושהפכו אותי מכלומניק למישהו קצת יותר מוצלח. 1. אין כזה דבר להיכשל - הכל בחיים קשה, על כל דבר שווה צריך להילחם בשיניים, ואתה נכשל רק שאתה מחליט שאתה מוותר, לא הצלחת להגיע למטרה בדרך אחת, תנסה בדרך שניה, בדרך שלישית, תתפלא, אבל ככל שאתה "נכשל" יותר ככה אתה ניהיה יותר יצירתי, אתה כבר לא חושב אין להרגיע למטרה בדרך הברורה, אתה מוצא פתרונות לדברים בדרך לא שיגריתית. 2. אני הכי טוב במה שאני עושה - ואם אתה לא מאמין בזה, אז תשקר לעצמך!!, אני שיקרתי לעצמי הרבה זמן, ולבסוף התחלתי להאמין בזה זה הפך לחלק מהאישיות שלי, ורואים את זה גם בעבודה שלי, אני הטוב ביותר, זה לא בא משחצנות, להיפך תיהיה צנוע כמה שאפשר, אבל בפנים תאמין שאתה טוב לא פחות מאחרים אם לא טוב מהם. וזה מה שהופך אותך לראש לאריות, אמרת שאתה רוצה לעבוד במשחקי מחשב, אז אני אומר לך לסטודיויים, תראה להם את הנחישות שבך, תראה להם את הרעל שיש בך, ואת המוטיבציה שיש בך להצליח אני מבטיח לך, הם ייראו את הפוטנציאל שלך. וד"א, אל תפחד לעבוד במשכורת רעב, כולם צריכים להתחיל מאיפהשהו, 3. החיים יפים - גם כאן אני חייב להודות, הטריק עם השקר עושה את שלו, המציאות נראית כמו שאתה מדמיין אותה, תתעמק ביופי של הדברים, בפיסקה הראשונה הדגשת איך כל דרך שבחרת הייתה גרועה, תסתכל על הצד השני, מה למדת, מה הרווחת, תאמין שהכל לטובה, נכון שקשה לראות את הדברים ככה, אבל אם משתדלים ממש זה עובד, וזה מוריד ממך טונות של לחץ. תכתוב את הדברים על פתק, שמור אותו בארנק, תציץ בו מדי פעם... והכי חשוב, תיהיה שמח בחלקך!. דניאל

למעלה