אוקיי

rainman3

New member
אוקיי

הצלחתי לשמור. אבל עכשיו יש לי בעיה אחרת. הכנתי תוכנית פשוטה לחישוב שטח של ריבוע, רק כדי לראות אם זה עובד. כשאני פותח את הקובץ EXE (חלון של דוס), זה מבקש ממני את הנתונים, אבל אחרי שאני מכניס אותם החלון נסגר, ואני לא מקבל את הפלט (התוצאה), מה שאפשר לראות בתוכנה דרך user screen. מישהו יודע איך אני יכול לראות גם את הפלט? אולי אני צריך לכתוב עוד משהו בתוכנית בשביל זה? תודה.

ASHY

New member
נראה לי

שהחלון פשוט סיים את משימתו ולכן הוא נסגר אוטומטית נסה לקלוט עוד מידע שאינו בר שימוש לאחר כל התוכנית האמיתית. כך עד שלא תקלוט את המידע הנוסף, החלון לא יסגר

זויברג

New member
תראה...

בדר"כ, ברגע שהתוכנית מסיימת את פעולתה, היא נסגרת, אם תוסיף למשל את הפונקציה getch, שמחקה עד שהמשתמש מקיש מקש כלשהו ומחזירה את ערך המקש, אז התוכנית תעצר, ורק לאחר שהמשתמש יקיש על מקש כלשהו, אז התוכנית תמשיך. דרך נחמדה יותר לפי דעתי לעשות את זה היא:
while (!kbhit()) ;​
ככה הלולאה תחכה עד שמקש כלשהו יוקש...

rainman3

New member
אני אכתוב פה את התוכנית

ואז תגידו לי מה לא בסדר program square; var side,sur: real; begin writeln('enter side length of square'); readln(side); sur :=side*side; writeln('square surface is:'); writeln(sur:6:2); end. תודה

the another one

New member
פתרון קסם :

אחרי השורה של ה PROGRAM תוסיף uses crt; ובשורה לפני ה end הראשי תוסיף readkey;

אחמס1

New member
אתה בטורבו פסקל?

אז כשהקוד של התוכנה לפניך, לחץ Control+F9 כדי להפעיל את התוכנה וכשהיא מסיימת לחץ Alt+F5 כדי לראות את הפלט.

karmma

New member
תפעיל CMD ומתוכו תריץ את התוכנית

או COMMAND ב WINDOWS<2000

למעלה