אוקיי.....

אוקיי.....

בס"ד אז בזמן האחרון נכנסנו חזק לקטע של חברות חתונה שידוכים וכו' אז אם כבר מדברים על הנושא הייתי רוצה לשאול משהו: הריי כולם יודעים שבערך משבט מעלות (ולפעמים גם לפני לצערנו הרב) מתחיל הקטע של בנות ובנים עכשיו הייתי רוצה לדעת כמה דברים: א. מה לדעתכם הגיל הנכון להתחלת קשר מיסוג זה (לפי ההלכה ובשלות שני הצדדים) ב. למדריכים שביננו איך אתם פועלים למיגור התופעה נ.ב. שולי אישרתי לך תאשרי לי ותמר בקשר לשרשור של מה הייתה רוצה בבן/ת הזוג אז אני לא יודע מה אני רוצה אבל כשהיא תגיע אני ידע שזאת היא
... (הגבתי כאן כי לא הספקתי אז...)

beckham17

New member
הגיל הנכון הוא גיל הנישואין...

זה אומר בסביבות 17-18 במינימום... לפני זה זה פשוט אסור... מגיעים למצבים לא עלינו! למדריכים אני ממליץ להבהיר כמה זה קל לחטוא במקרה כזה של חברות כ"כ צעירה...

איילת כ

New member
האיסור הוא לא רק מחשש

שיגיעו למצבים לא טובים, אלא קיים עוד איסור והוא בעצם הקשר. בדיוק השבת קראתי את הספר של אבינר, ושם הוא מסביר למה הקשר אסור, אני אסרוק את הדעה שלו מחר.

אני אשמח שתענו גם על מה שאני שאלתי

ב"ה אז (למי שלא ענה) האחת היא מאיזה גיל לדעתכם בן ובת יכולים להיות חברים ברצינות ואפילו מחשבה לטווח ארוך ז"א חתונה ? השניה היא מאיזה גיל או שלב בחיים לדעתכם בן ובת יכולים להתחתן (אחרי תיכון ,אחרי ש"ל ש"צ ...) והשלישית היא כמה זמן לדעתכם בן ובת צרכים לצאת כדי להכיר חד את השני טוב בשביל להתחתן?

שירית-

שאלה 1: סתם חברים...בגיל 14 נאמר....בהנחה שבן ובת אוהבים אחד ת'שני...הם לא יכולים להיות חברים
זה פשע כל כך גדול
שאלה 2: אחרי צבא ושרות לאומי לדעתי... ואז...למה להתחתן בגיל 18
זה גיל קטן מידי לדעתי...(ולא-אני לא חושבת שצריך להתחתן בגיל 30 לדוגמא...אבל למה 18?!) שאלה 3: תלוי לפי האנשים..

חחחח קרן זה מצחיק כי אני עושה

ב"ה החשבון שאחרי 2 ש"ל אני יהיה בת 20 ועוד שנה לימודים זה 21 ועוד כמה שנים לחפש אז לא נראה לי שזה צעיר אבל למי שכבר יש כאילו לדוגמא: אם היה לי חבר וזה היה רציני היינו מתחתנים או אחרי שהוא יגמור צבא או אחרי שאני אגמור ש"ל תלוי מה היוצא אחרון .... (אין לי חבר קורנפלקס לא חבר שלי אז שלא יטעה אותכם) זהו מה שרציתי להגיד לך

אה אבל את התכלס שכחתי לרשום

ב"ה בת לא גומרת ש"ל בגיל 18 אפילו אם זה שנה ושוב שכל אחד יעשה את חשבונו הפרטי זאת רק דעתי

mayakol

New member
שירית...

אני חושבת שכל התיכנונים האלה קצת בעיתיים, כי אחרי הכול אם תכירי מישהו הכול יכול להשתנות! אם היה לך חבר רציני, גם אם התאוריה של "לחכות עד אחרי הש"ל והצבא" נכונה, היה לשניכם (אני מניחה) מאוד לא קל לחכות כ"כ הרבה... ומה שאני בעצם מנסה לומר זה שההגדרות הקפדניות האלה לא תמיד מסתדרות במבחן המציאות, וגם אם כן, זה עדיין לא קל...

שירה

ב"ה התאוריה שלי היא כזאתאם מדברים עלי ספציפית זה שב"ה אני אעשה ש"ל 2 (ואם עד אז אני לא יכיר את ב"ל ב"ה אז אני יתחיל בחיפושים (נשמע נורא) ואתחיל את את חיי ז"א לימודים עבודה וכו'...) ואם אני אמצא את ב"ל בזמן בש"ל אני יכולה להגיד לך שאני לא אפסיק באמצע ולא משנה איזה שנה זה יהיה !!! ועוד דבר תלוי באיזה מצב יהיה ב"ל אם הוא יהיה עדין בצבא או שאולי עשה הסדר ושאר לו מס' שנים לסיים את המסגרת הזאת . כרגע לא משנה מהיא התאוריה של חיי אבל דבר אחד אני יכולה לומר אני אתחן עם ב"ל רק כאשר אני אדע שאנחנו מסודרים אם זה שיהיו לימודים לשם פרנסה בין אם זה יהיה עבודה . אני לא אתחתן באמצע ש"ל שאין לי מקצוע מסכום קטן לחיות וזה הכל ז"א כלכלה וזאת גם איזה חשיבה נכונה ... נכון יש המון דבריים הלכתיים באמצע כמו שמירת נגיעה וכו' אז אם זה אפשר להסתדר O.K. .... והמצחיק שבדוק דברתי היום עם מישהי על התאוריות שלי והיא אמרה לי "שאת תצאי לעולם (מחוץ לרחובות ) הכל יתנפץ לך !" אז אני שוב אומרת אין לי תאוריות לגבי החיים וברור לי שהכל יכול להשתנות ובתקופה האחרונה גילתי שמה שאני רוצה אני עושה ( לצד חיובי) די כואבת לי היד וזה גם לא מעניין אף אחד אז לילה טוב נ.ב אני כרגע בצאט

mayakol

New member
אממממ... מותר לי להסכים עם החברה?

ואם נניח תכירי אותו עכשיו? או קצת לפני תחילת השירות שלך? אז תמשכו את זה עד שהוא יסיים צבא??? כלומר- זה אפשרי אבל אני מנסה להבהיר שבתאוריה הכול נשמע פשוט יותר, בחיים יותר קשה... אז בכל זאת אני מקווה שבשבילך (ולמעשה בשביל כולנו) התאוריה תצליח, ולא תצטרך "להתנפץ" לך בפרצוף... ולמה כואבת לך היד?

דבר אחד אני אגיד אין מצב שאני אמצא

ב"ה אותו לפני הש"ל (נשמע יומרני אבל אני יוכלה לחתום לך ב99% ) וחוץ מזה שאני חושבת גם על החיים ותודה רבה שאת מאחלת לי שהתאוריה שלי לא תתנפץ לי ! ובקשר ליד זה היה תרוץ בשביל עצמי להפסיק לכתוב ...

reutרעות

New member
אני יענה רק לשאלה השלישית...

זה מאוד תלוי- זוג יכול לצאת רק חודש אבל ממש כל יום להיפגש שעות ולהכיר מצויין וזוג יכול להכיר שנה + אבל להתיפגש פה ושם ולא לדבר יותר מדי אחד על השני! אני בעד יציאה של הרבה זמן והכרות מעמיקה אבל בטוח שאחרי שהם יהיו נשואים (אם בכלל) זה יגלו דברים שהם לא ידעו אחד על השני!

אוקי...

(כעיקרון אני צריכה עכשיו לנקד איזה קטע במחשב וזה מרגיז אז אני עושה קצת הרפיה
) 1. לדעתי הגיל הוא 17-18. לפני כן (נגיד עד גיל 17-16 ככה או יותר), הם יכולים לחשוב כמה שבא להם על חתונה, אבל אח"כ יקרה אחד מהדברים הבאים, או לפחות ככה זה לדעתי ברוב המקרים: * הם ישתנו וכבר לא כ"כ יתאימו. זה גיל שמשתנים ממש ממש מהר. * החברות לא תספיק ליותר מדי זמן, אני נותנת להם מקסימום שנה וחצי חברות אמיתית (וגם זה לדעתי יותר מדי ממה שבפועל...) ואח"כ או שיקרה אחד מהדברים שאני מונה פה, או שתוך כדי התקופה הזאתי, אחד מהם "יתאהב" באחר והרצון להיות עם השני יפחת. * ימאס להם אחד מהשני * החברות מלכתכילה היתה אהבה עיוורת, מה שלא מחזיקה יותר מדי זמן, אז... כעיקרון, יש עוד מלא סיבות, ורציתי לכתוב, אבל מלא קשקשו לי באייסי (...) אז שכחתי. אבל אם אני אזכר - בלי נדר אני אכתוב. בכל מקרה, מגיל 17 ומטה אין עניין, כי זה גם ככה יגמר. ל"כיף" - עדיף ידיד, כדי לא להפגע אח"כ מה"זהו, זה נגמר בינינו". אח"כ זה כבר ברור שזה יותר רציני, גם כי זה גיל שקרוב לחתונה, וגם כי בגיל הזה האופי משתנה פחות! 2. אחרי תיכון לפחות. אפילו זה אולי מוקדם מדי, אבל זה תלוי באופי שלהם ובבטחון שלהם שזה זה. 3. לוידת.

mayakol

New member
רחלייייי....

אז כמה תגובות בקשר למה שכתבת- 1. לנקד? באסה לך... מי סינג'ר אותך?
2. "אחד מהם "יתאהב" באחר והרצון להיות עם השני יפחת"- אחרי שמתאהבים הרצון להיות עם האדם השני גובר ולא פוחת... כך שלא ממש הבנתי למה התכוונת... 3. "מלא קשקשו לי באייסי"- את מתכוונת במקרה גם אליי?

חחח...

1. אמא של גיסי. אני עושה לה מצגת ובין היתר אני צריכה לנקד
2. זוכרת את הסיפור עם מר
וגברת
? אז סתם אני משתמשת בהם עכשיו לדוגמא...: מר
וגברת
חברים (זה ידוע...) מלא זמן. עברה שנה ומר
פוגש ב
ונדלק עליה!!! אבל הוא בדילמה... מצד אחד, יש לו חברה, מצד שני, הוא נדלק עכשיו על מישהי אחרת! אוטומטית, לפי איך שאני מבינה את זה, ה"מאזניים" מתאזנות לטובת ה
ולרעת
החתיכה
. כלומר, הוא אוהב יותר את
ומתחיל לחשוב פחות על
ואח"כ מן הסתם הוא יעזוב אותה... בתקופה ארוכה של חברות, כשמלכתחילה החברות לא כ"כ רצינית ובגיל לא נכון ולא מתאים, מן הסתם זה קורה הרבה... קפיש?
<--תמיד שאומרים לי קפיש זה מזכיר לי את האייקון הזה..) 3. לא... הייתה לי אבל הצפה וגם הייתי בצ'אט. וחוצמזה, את בין אלה שהם בעדיפות ראשונה אצלי

tamarhp

New member
אני רק רוצה להסב את תשומת ../images/Emo23.gifכם

להבדל בין אהבה להתאהבות. התאהבות היא דבר רגעי - "נדלקים" על מישהו, אהבה ממבט ראשון (שרובנו מסכימים שזה לא דבר אמיתי). "אהבה" כזו לא מחזיקה מעמד להרבה זמן, והיא מתנדפת לאט לאט. אהבה היא משהו הרבה יותר עמוק. מכירים מישהו לאט לאט, ואוהבים אותו פשוט כמו שהוא - בגלל איך שהוא. לומדים להעריך את התכונות הטובות שלו, להכיר את התכונות הפחות טובות שבו וללמוד להסתדר איתן בדרך הכי טובה שיש (ולא להתעלם מקיומן). ע"י היכרות איטית - אפשר לראות אם הבנאדם שמולנו באמת מה שחיפשנו, באמת מתאים לנו, באמת מה שאנחנו רוצים, ולומדים לאהוב אותו. אהבה כזו נשארת להרבה זמן - כי היא נבנתה בשלבים ובחכמה, ע"י היכרות הדרגתית ולמידה של האדם שמולנו. אפשר לאהוב את המשפחה, את החברות (כמישהי אוהבת את החברה שלה זה אחרת לגמרי משהיא מתאהבת בה...
דוגמה - אהבת דוד ויהונתן) וכמובן אוהבים את בן הזוג. אולי אהבה כזו היא פחות "רומנטית" וזו לא אהבה ממבט ראשון (איך ממבט ראשון אפשר לראות אם הבנאדם טוב או רע?), אבל זו אהבה אמיתית שמחזיקה מעמד (בעזרת ה'!!!) ולדעתי? הדבר הכי יפה באהבה היא לדעת להתאהב כל יום מחדש (ובאותו אדם...)

tamarhp

New member
ברור!

איך אהבה ממבט ראשון יכולה להיות אמיתית? התאהבות זה משהו בלתי נשלט - אתה רואה מישהו חמוד... עם עיניים מהממות ואת נמסה כולך... זה אהבה אמיתית? את שולטת על זה? את התאהבת בו רק בגלל איך שהוא נראה והתנהג באותו רגע, וזהו! לא ראית אותו בכל מיני מצבים אחרים, לא ניסית לדבר איתו, ואת לא מכירה אותו באמת. את לא אוהבת אותו כמו שהוא, עם כל החסרונות שלו, אלא את אוהבת את מה שהוא מציג כלפי חוץ כשהוא עם החבר'ה. זו אהבה אמיתית?

למעלה