אוקיי...

Padme Amidala

New member
אוקיי...

יש עדכונים בעמוד הראשי, וגם בגלריות נפתחה סוף סוף גלריית אוסקר 2003 עם 30 ומשהו תמונות. אני ניגשת עכשיו לעדכן עוד גלריות, כשאני אגמור אני אכתוב מה עדכנתי כתגובה להודעה הזאת...

shiray

New member
סחטיין!

ממש תמונות מדהימות בגלריה של אוסקר 2003 (2002 האמת אבל חפיף... המון טועים בזה)!!! בקושי יש לי משם תמונות במחשב (ויש לי טםו טפו טפו המון תמונות שלה) בגלל שהיה יחסית קשה למצוא משם תמונות בגלל כל הקטע של השטיח האדום המקוצר והכל...

MCRulz Liron

New member
פשוט מהמם!!!

תודה! איזה לילה מדהיםםםםם זה היה!!! הסכמתי (כמעט) עם כל הזכיות! כל הזוכים בקטגוריות המשחק היו מצוינים!!!

shiray

New member
עם הרוב דווקא לא הסכמתי

היו דווקא לא מעט זכיות שממש עצבנו אותי! נגיד התלבושות של שיקאגו- סלחו לי אבל היו שם לא מעט תלבושות שנראו כמו חיקוי זול של התלבושות ממולאן רוז' (השמלה הלבנה- כסופה שהייתה גם דווקא בקטע שבו רוקסי מוקפת גברברים חסונים), המשחק של קתרין היה נחמד מאוד והדמות שלה הייתה הרבה יותר שווה מרוקסי אבל ג'וליאן מור פשוט שיחקה מדהים והגיע לה הרבה יותר! ובשיקאגו בכלל לא היה צריך להפגין יותר מדי כשרון משחק כי זה מחזמר תיאטרלי והמשחק עצמו גם כן היה צריך להיות תיאטרלי, ותיאטרלי זה סגנון משחק שכולל גם טלנובלות בן השאר אז תבינו לבד מה זה אומר... חוץ מזה הפסקול של השעות הוא הפסקול הכי טוב שיצא באותה שנה (וכן, גם שמעתי את של פרידה), העריכה של שיקאגו ממש לא הייתה משהו מיוחד ולעומת זאת העריכה של השעות הייתה פשוט מדהימה! אמנם בטח חלק גדול מהדברים היו כתובים עוד בתסריט (בתסריט הרבה פעמים גם כותבים "כאן עריכה מקבילה" אם זה חשוב והתסריטאי חושב על זה בראש מההתחלה), אבל עדיין העריכה פשוט הייתה מעולה! חוץ מזה שגם באוסקר הייתה אחת הטעויות המפגרות ביותר שיש! התסריט הכי מקורי שנכתב בזמן האחרון, התסריט של "אדפטיישן", נחשב איכשהו לתסריט מעובד... כנראה מי שמחליטים על זה ממש לא ראו את הסרט או שממש לא הבינו אותו! הסרט בכלל לא היה מבוסס על הספר אלא עסק בשאלה איך הופכים ספר לתסריט גם אם הוא משעמם, כמה צריך לנסות להיות מקוריים וכמה זה אפשרי, על דרכים שונות של כתיבת תסריט ועשיית סרט בעצם, מאותו סיפור ממש... הטמטום של לשים את התסריט כתסריט מעובד גרוע כמעט להפסד של התסריט של ממנטו... האמת שדי חוץ מהאוסקר של ניקול ובאולינג לקולומביין הייתי די מאוכזבת מהאוסקר.... איך ייתכן שסרט מדהים כמו "השעות" זכה רק בפרס אחד? איך יכול להיות שסרט שזכה בתסריט, בימוי ושחקן ראשי לא זוכה בסרט הטוב של השנה (הרי משחק, בימוי ותסריט הם די 3 הדברים שהכי משפיעים על הסרט) ועוד כל מיני שאלות לא פתורות... אבל ניקול זכתה וזה מה שחשוב! ד"א איך ראיתם את האוסקר האחרון? ואם לא ראיתם אז איך התעדכנתם, בחברת מי ואיך הגבתם כשניקול זכתה?

MCRulz Liron

New member
דיברתי בעיקר על הזכיות בקטגורית

המשחק.. אני חשבתי שקת'רין זיטה ג'ונס היתה פשוט מ-ד-ה-י-מ-ה בתפקיד ולמה קלי בשיקגו, היא היתה הדבר הכי טוב בסרט הזה, הפגינה כישורים מדהימים וזכתה בכבוד בפרס שכל כך הגיע לה! בקשר לג'וליאן מור - שלא תביני אותי לא נכון... שחקנית מדהימה שהיא ממש Overdue לקבל אוסקר (מישהו ראה את The End of the Affair איתה למשל?) והיא היתה מדהימה++++ ב Far From Heaven אבללללללל עם כל הכבוד לעובדה שהיא שחקה מצוין בשני סרטים באותה שנה (אהמממ.. ניקול ב 2001 anyone?) התפקיד שלה ב "השעות" בשום פנים ואופן לא היה תפקיד משנה. או שכל השחקניות היו בתפקיד ראשי, או שכל השחקניות היו בתפקיד משני. בכל שנה אחרת, מירמקס היו דוחפים כזה תפקיד לקטגורית שחקנית ראשית אבל בגלל שהיה לה את Far From Heaven, רצו לתת לה את המקסימום אפשרויות והצליחו. היו הרבה דעות שניקול לא היתה שחקנית ראשית (אני ממש לא מסכימה איתן) אבל זה די מגוחך שניקול קיבלה מועמדות לתפקיד ראשי וג'וליאן לתפקיד משני. בולשיט. לצערה, זו היתה הסיבה שהיא לא זכתה בפרס השנה, בגלל שהמצביעים חילקו את הקולות שלהם בין התפקיד המשני והראשי (בשנה כזאת חזקה, אף אחד לא היה מצביע לה בשתי הקטגוריות) - דבר שעזר בסופו של דבר לניקול לזכות בפרס. זו היתה שטות לתת לג'וליאן מור שתי מועמדויות, זה כמו לתת לניקול מועמדות בקטגורית משנה למולאן רוז' וראשי ב"האחרים". בקשר לעריכה, פסקול ותסריט - גם אני הייתי בשוק! שלושת הפרסים האלה היו צריכים ללכת ל "השעות" בלי מחשבה שניה בכלל! זה פשוט היה חלק מה SWEEP של שיקגו, וחבל שכך. דוקא איפה שהגיע להם לזכות, הם הפסידו (שיר, ואולי אפילו במאי). מאוד מאוד מאוד שמחתי שהפסנתרן זכה בשלושה פרסים חשובים, זה היה מפתיע וחשוב שכזה סרט יקבל את ההכרה שמגיעה לו. הפרס היחיד שקשה לי להסכים איתו או התסריט... הסרט היה מצוין - בגלל המשחק, העריכה, הבימוי, הפסקול, אבל התסריט????? כריס קופר ואדריאן ברודי - שניהם היו מצוינים ושמחתי שזכו! אדפטיישן - גם אני לא מבינה איך לעזאזל זה נכנס בקטגורית התסריט המעובד, אבל זה כנראה בגלל זכויות יוצרים (הם השתמשו בשם ובספר של סוזאן אורלין הרבה פעמים בסרט). אל תזכירי לי את ממנטו... בכלל.. אל תזכירי לי את כל אוסקר 2001 (2002, איך שתקראי לזה) .... גועל נפש!!!!!!!!!!! לא הסכמתי עם שום זכיה!!! (חוץ מהשני אוסקרים המסכנים של מולאן רוז') דבר אחרון בקשר ל"שעות" - יש שתי סיבות עיקריות שבגללן הסרט זכה רק באוסקר אחד: - שיקגו. ההתלהבות לגבי שיקגו השאירה את "השעות" קצת מאחור. זה היה גם מין סוג של פיצוי על כך שמולאן רוז' לא זכה בפרסים גדולים שנה קודם לכן. - חילוקי הדעות בקשר לסרט עצמו. למשל התסריט של דייויד הייר - מצד אחד קיבל ביקורות מדהימות (אפילו זכה בפרס הראשי בחלוקת פרסים לתסריטאים בלבד - WGA) ומצד שני, *רב* הביקורות הרעות על הסרט קטלו את התסריט ואת הבימוי. בשורה התחתונה - למזלנו, חברי האקדמיה, שנוטים לעשות הרבה טעויות, הצליחו לפגוע בול השנה (השטות של 2001 עזרה הרבה) בכך שנתנו לניק את האוסקר, זה היה ממש מאכזב אם היא לא היתה זוכה בגלל שזה אחד התפקידים הטובים ביותר שראיתי בשנים האחרונות. שחקנית ששינתה את עצמה 100% (ואני לא מתכוונת פיזית) בשביל להכנס לתפקיד. מדהים! דייי, אני לא מאמינה שקשקשתי את כל זה עכשיו...

shiray

New member
היו טעויות, ללא ספק

לגבי המועמדות הכפולה של ג'וליאן מור שבגללה היא הפסידה את שני האוסקרים... אבל האמת שלא היה פתרון טוב כ"כ כי שחקן לא יכול להיות מועמד פעמיים באותה קטגוריה ומה לעשות שג'וליאן נתנה שתי הופעות מדהימות בשנה אחת?! עד כדי כך מדהימות שעל שני התפקידים שלה היא קיבלה מועמדות... באותו אופן היה יכול לקרות מצב שבו נגיד מריל סטריפ הייתה מועמדת על השעות בתפקיד ראשי וג'וליאן הייתה נשארת עם מועמדות אחת (ואז למריל היו שתיים...) או משהו בסגנון... לא ממש היה מה לעשות. יש המוני מועמדים למועמדות לאוסקר ככה שמגישים מה שרק יכולים... ד"א ברוב המקרים בהיסטוריה של האוסקר כששחקן היה מועמד בשתי קטגוריות הוא היה זוכה לפחות באוסקר אחד... רק ג'וליאן מור ועוד איזו שחקנית לא שכו באף אוסקר... והיו גם שזכו בשניהם אם אני לא טועה... ועכשיו בעייתנו היא שגם ניקול צפויה מאוד להיות במצב הזה באוסקר הקרוב- תפקיד ראשי על קולד מאונטיין ותפקיד משני על הכתם האנושי... חשבו בכלל שתהיה בעיה בגלל שדוגוויל ייצא עד אז אבל בנתיים הוא נדחה... אבל עם ג'וליאן מור זה עוד היה יחסית גבולי כי באמת בסרט כמו השעות לא יודעים אם זה תפקיד משני הוא ראשי כי אמנם אלה דמויות מאוד חשבות והמרכזיות בעלילה אבל... יש 3 כאלה... ולאחת מהן, זו שזכתה כשחקנית ראשית, היו רק 30 דקות מסך... לגבי קתרין זטה ג'ונס היא באמת הייתה הכי טובה ב"שיקאגו" (וגם היחידה שיודעת לשיר!!!! למה לא יכלו לבחור שחקנים שיודעים לשיר כמו שבז עשה?!?!) וראו שהדמות חשובה לה והיא השקיעה, אבל מה לעשות- משחק גדול היא לא הפגינה! ולא בגלל שהיא שחקנית גרועה או משהו אלא פשוט בגלל שהתפקיד שלה ממש לא דרש את זה! הוא דרש איזו מישהי תחמנית שלא צריכה אף אחד ובו זמנית חייבת שכולם יאהבו אותה וזו דמות שיש בה אמנם יותר בשר ועניין מרוקסי, אבל ולמה לא הרבה יותר עמוקה מרוקסי שהייתה שיא השטחיות! לגבי אוסקר 2001 זו באמת הייתה שערורייה רצינית! לא לתת לממנטו את פרס התסריט זו ממש שערורייה, כשבמקרה כשנותנים פרס על מפעל חיים לסידני פואטייה ובמקרה לגמרי גם שני השחקנים הראשיים שחורים אז זו שערורייה, כשהסרט שכולם אמרו שהוא יזכה רק בגלל שהוא נועד לגרוף אוסקרים באמת זוכה והשופטים לא מחליטים להיות טיפה יצירתיים ועם ראש פתוח זו שערורייה וזה רק ממשיך וממשיך... ולגבי מולאן רוז' והשעות לדעתי הבעיה היא זהה- שני אלה סרטים מאוד קיצוניים, דבר שגורם לכך שאנשים או אוהבים אותם או שונאים אותם... והרי אם יש חלק שגדול מחמישית שלא מת על הסרט כבר אין אוסקר... ורוב השופטים לא יתנו כלום לסרט שהם לא סבלו.. אלא אם כן ממש רואים באופן ברור שמגיע להם (התלבושות והתפאורה ה-מ-ד-ה-י-מ-ה במולאן רוז' וניקול קידמן כמובן ב"השעות" אחרי שנה שעברה, אחרי משחק פשוט מדהים ומרגש בצורה שלא תאמן ואחרי שכולם בהוליווד מתים עליה...) ונקווה לאוסקר טוב עוד חצי שנה בערך... ועוד יותר נקווה שהכבלים ישדרו אותו כי אם לא אני עוברת ליס ולא אכפת לי!

MCRulz Liron

New member
חברות הכבלים - פשוט חוצפה וזלזול

בצופים!!!!!!!!! כ"כ כעסתי שהם לא שילמו יותר כסף בשביל לשדר את האוסקר... למזלי, חברים בארה"ב שלחו לי את זה ב MPG ממש אחרי שהיא זכתה, אז ראיתי את זה בכמה דקות איחור! בקשר לג'וליאן - באמת מה לעשות? מה לעשות... נותנים רק מועמדות אחת! כמו ניקול ב 2001! ד"א, לא היו כל כך הרבה שחקנים שזכו באחד או שני הפרסים כשהיו מועמדים פעמיים - וזה קרה רק לפני המוןןןןןןןןןןן זמן- באותה תקופה שקת'רין הפבורן זכתה שלוש פעמים ברציפות ועוד שחקניות זכו פעמיים ברציפות - הישג שבגלל הקמפיינים והתחרות הרבה יותר קשה לחזור עליו עכשיו. גם אמה תומפסון (94) וגם סיגורני וויבר (88) הפסידו את שני הפרסים כשהיו מועמדות בשתי הקטגוריות באותה שנה. אני לא חושבת שג'וליאן בעצמה כ"כ רצתה את המועמדות בתפקיד המשנה, אבל זו לא היתה החלטה שלה, מירמקס רצו לדחוף ככל שיותר מועמדויות, ובגלל שהם ידעו שאם זה יהיה FAR FROM HEAVEN מול השעות, אז FFH ייקח, ובגלל שהמועמדות נחשבת גם ברפרטואר שלהם, הם העדיפו ללכת על משנה, ושיחק להם הקלף. אבל שוב, אני לא מסכימה שהתפקיד שלה היה משני. 3 סיפורים שונים שכמעט אין בינהם אינטרקציה בכלל - בכל סיפור יש דמות ראשית ודמויות משנה. אפשר בכלל להשוות את ה "משניות" של אד האריס לזו של ג'וליאן מור? לדעתי זה לא היה הוגן אם היא היתה זוכה על זה. בקשר ל 2001 - חוצפה! עריכה ותסריט היה צריך לרוץ לממנטו, קטגורית הבימוי היתה בכלל בדיחה והאדם שהכי לא מגיע לו זכה. הם הכניסו שמות גדולים לקטגוריה למרות שהתעלמו מהסרטים שלהם (רוברט אלטמן, דיוויד לינץ', רידלי סקוט) תסבירי לי איך כריסטופר נולן, באז לרמן ואלחנדרו אמנבר לא היו מועמדים????? ואיך לעזאזל "האחרים" לא קיבל *כלום* !!!! מה זה?!?!?! כנ"ל לגבי "מלהולנד דרייב" - במיוחד נעמי ווטס. בקטגורית השחקן - הדבר הכי טוב בסרט שזכה בכל הפרסים (סרט, במאי, תסריט, פסקול, שחקנית משנה) לא זכה רק בגלל אמירות פוליטיות, יואן מקגרגור וגיא פירס בכלל לא היו מועמדים, ומי כן זכה? דנזל וושינגטון - אחד השחקנים הכי אהובים עלי, בתפקיד אולי הכי גרוע שראיתי שלו (חוץ מהסרט עם מג ריאן) בסרט בינוני ומטה, והולי ברי שבמילה אחת - OVERACTED .. אולי הייתי מסכימה עם המועמדות שלה (משהו כמו דיאן ליין השנה) אבל לזכות???? כשיש איתה את ניקול קידמן (2 תפקידים מדהימים באותה שנה), סיסי ספייסק (פייבוריטית) וג'ודי דנץ' (מדהימה)... זה היה ברור למה הם זכו, וזה היה אפילו מגעיל! כשהיא התחילה להתפרץ על הבמה כבר לא יכולתי לראות את זה וסגרתי את הטלוויזיה. טוב די, זה מתחיל להפחיד אותי הכמויות שאני רושמת פה!

Padme Amidala

New member
אוקיי, והנה מה שלי יש להגיד...

הפסנתרן או השעות היו צריכים לזכות בסרט השנה!!! הבעיה כאן זה שברגע שהוליווד נדבקה לשיקאגו, כולם אומרים שזה סרט מדהים, למרות שזה אחד הסרטים הכי מעפנים ומשעממים שראיתי בשנה האחרונה, ואיך זה לא יזכה בסרט השנה? הפסנתרן זכה באוסקרים חשובים שבהחלט הגיעו לו, ואדריאן ברודי היה מעולה. אין לי יס, אז כשהתעוררתי בבוקר למחרת ההורים שלי ישר אמרו לי שניקול קידמן זכתה באוסקר. רנה זלווגר הייתה בטוחה שהיא תזכה באוסקר, היא הלכה כל כך בטוחה בעצמה על השטיח האדום, עם השמלה האדומה שזועקת לתשומת לב. אני מאוד מחבבת את רנה, אבל בשיא הכנות, אין לי מושג איך היא אפילו העלתה בדעתה שהיא תנצח. זה לא רק בגלל שאני אוהבת את ניקול, זה פשוט כי אין אפילו מקום להשוואה בין העבודה שלהן. קודם כל נראה את רנה מפגינה כזה כאב וגורמת לך להרגיש כאילו היא באמת שמות קשה שכזאת, ואחר כך נדבר על אוסקר. השעות בהחלט היה צריך לזכות על הפסקול. האמת היא שלא שמעתי את הפסקול של פרידה אבל הורדתי בערך חצי מהמנגינות של "השעות" ופשוט לא נמאס לי לשמוע אותן שוב ושוב. קתרין זטה ג'ונס הייתה חמודה, אבל לפי דעתי האוסקר הגיע לג'וליאן מור. כמו שאמרתי לכם, הוליווד באמת החזיקה יותר מידי השנה משיקאגו שלה, שאפילו נתנו לקווין לטיפה מועמדות, שזה כבר בושה לאקדמיה. תסלחו לי, אבל גם היא לא כל כך היממה אותי. היא שיחקה כמו שחקנית קומדיות ממוצעת, לא יותר מזה.

MCRulz Liron

New member
לא לא לא לא לא!!!

די, איך אתן לא יכולות לראות עד כמה מדהימה קת'רין זיטה ג'ונס היתה בסרט הזה?!?!? ואם כבר לא היא, אז מריל סטריפ היתה צריכה לזכות... גם היא עשתה שני תפקידים מצוינים השנה, אז למה לה מגיע פחות מלג'וליאן? התפקיד שלה לא היה תפקיד משני! היא הרויחה את הכבוד שלה בשתי מועמדויות... היא עוד תזכה באוסקר שלה, אל תדאגנה. בקשר לרנה זלווגר, בדיחה מהלכת!!!!! אוי אלוהים.... ולחשוב שהיא היתה הפייבוריטית לזכיה, ואני עדין בשוק שהיא זכתה ב SAG... איזה מטומטמים! הרי כל הצעקה הגדולה לגבי שיקגו זה איך קת'רין (ולטיפה ואפילו ריצ'ארד גיר) גנבו לה את השואו! זה היה ה MISCAST הכי גדול שראיתי בחיים, היא לא יודעת לרקוד, היא לא יודעת לשיר, ויש לה הבעות פנים כאלה מעצבנות (ע.ע תמונה מצורפת) שאי אפשר להסתכל עליה ליותר משתי שניות רצופות. אהבתי אותה מאוד ב "האחות בטי", "הרדוף לבן", הסרט עם מריל סטריפ (שכחתי איך קוראים לו בעברית.. ONE GOOD THING) והיא היתה נסבלת ב "יומנה של בריג'ט ג'ונס" אבל בכל שאר הסרטים שלה..
אבל זה כמעט סגור שבשנה הבאה היא תקבל מועמדות על Cold Mountain (לא שיהיה לי אכפת..) בכל אופן, שיקגו היה סרט מצוין, קצת Overrated, אבל הזכיה שלו היתה מוצדקת. למרות שהסרט האהוב עלי היה "השעות" (בלי קשר לניקול), שיקגו המשיך את הדרך של מולאן רוז' בפתיחת דלתות למחזות זמר אחרים. חלק מהמעטים שיש הם קלאסיקות של הקולנוע בכל הזמנים.. "צלילי המוסיקה", "אוליבר", ואפילו "גריז" ו "אוויטה" וכמובן כמובן "מולאן רוז'" המדהים.

shiray

New member
כן, כן, כן, כן, כן!!!

אין מה לעשות, הדעה שלי הרבה יותר קרובה לזו של נעמה! תראי, כשראיתי את שיקאגו בקולנוע אהבתי, גם הורדתי חלק נכבד מהשירים... אבל אחרי כמה ימים אני והחברה שלי שראיתי איתה את הסרט דיברנו עליו ואז פשוט העליתי את השאלה "אבל למה בעצם עשו את הסרט?" כאילו לבמאי או תסריטאי (מה שבא קודם... נגיד ב"השעות" קודם היה תסריט) חייב שיהיה חזון ברור! נגיד לבאז לרמן המוטיב שמוביל את 3 הסרטים האחרונים שלו היה לקחת סיפור אהבה נדוש אבל קסום ולהוסיף לו משהו מיוחד, משהו שיקשר בין הסיפור הישן לתקופה היום, ובגלל שיש לו משהו מאוד מרכזי בראש עם כוונה מאוד ברורה הוא מצליח ורואים שבסרטים שלו יש הרבה מאוד השקעה ואהבה! ולעומת זאת, כמו שחברה שלי ואני הבנו, לשיקאגו הייתה מטרה אחת בלבד- לבדר! לא לעשות סרט שיחדש משהו, לא לעשות סרט שיהפוך לקלאסיקה, לא עשות שום דבר מיוחד! פשוט לקחת מחזה מקסים שמוצג כבר המון זמן על הבמות ולהפוך אותו לסרט! והאמת, שאמא שלי הייתה ב"שיקאגו" בלונדון (לפני ארבע שנים... מחר לא נלך לשם שוב) ופשוט היא זכרה את המחזמר כמו שהוא היה בקולנוע... היא אמרה שלא היו שם דברים שלא היו קיימים בהצגה... חוץ מאולי זה שהיו שירים טיפה יותר גרנדיוזים (נגיד הקטע עם הבובות שהיה טוב, והתפאורה שנגנבה ממולאן רוז', כולל הטרפז) ואולי נגיד הקטע של העריכה מקבילה בהתחלה והקטע הנחמד עם העיתונים.... חוץ מזה שום דבר לא היה מיוחד! אם להגיד לכ את האמת, אז אם שיקאגו לא היה מצליח ולא זוכה בסרט הטוב של השנה ולא היה זוכה בכ"כ הרבה מועמדויות לאוסקר הייתי אוהבת אותו הרבה יותר! האמת שלקראת האוסקר כבר ממש שנאתי אותו! כולם דיברו עליו בכזאת הערצה כאילו זה הסרט הכי מקורי ונפלא שיש! וזה לא! זה סרט לא טוב הרבה יותר משאר הסרטים שנועדו לבדר אנשים ולא מעבר לזה... ולא שחס וחלילה יש לי משהו נגד עיבודים לדברים קיימים, הרי אני מתה על השעות! אבל שם היו הרבה שינויים בתסריט (מן הסתם) וראו שיש עבודה קשה מאוד על העיבוד הזה מהספר שנראה שבלתי אפשרי לעבד אותו לסרט, ועד לתוצר הסופי שלדעתי הוא ממש מדהים ומעורר הערצה! האמת שאני ממש לא מסכימה איתך בקטע של מריל סטריפ או ג'וליאן מור, אני כאן מסכימה איתך שמריל סטריפ הייתה יותר טובה (בממש טיפה) מג'וליאן מור ב"השעות" (אבל רק בזכות הסצנה שבה קלריסה נשברת מול לואיס); אבל את הצגת את זה כאילו מגיע למריל סטריפ לזכות בגלל שאצלה באמת היה תפקיד משני ותפקיד ראשי ולא בגלל רמת המשחק.... שחקן אמור לזכות לפי המשחק שלו ולא לפי גודל התפקיד! עובדה שניקול זכתה על 30 דקות מסך והזכייה הזו הייתה הכי צודקת בכל האוסקר; עובדה שמולה הייתה ג'וליאן מור על התפקיד שלה בהרחק מגן עדן ובו היו לה המון המון דקות מסך (היא הייתה בכמעט כל הסצנות) ואפילו לרנה זלווגר היו יותר דקות מסך.. זה אומר שלשתיהן הגיע לזכות בתפקיד ראשי יותר מניקול?!?! אותו דבר לגבי ג'וליאן ומריל... מריל סטריפ שיחקה מדהים באדפטיישן, על זה אני לא מתווכחת בכלל, אבל התחרות בינה לבין ג'וליאן לדעתי הייתה ממש ממש צמודה, כי גם ג'וליאן שיחקה מדהים ב"השעות"! בכל אופן להחליט למי מבין שתיהן הגיע יותר לא נוכל בחיים כי זה עניין של טעם, אבל לדעתי פשוט אסור להחליט כזאת החלטה כשבודקים את דקות המשחק כי זה לא משנה! זה משנה כמה הדמות השפיעה על העלילה... והאמת, שמריל סטריפ באדפטיישן גם מאוד התקרבה לדמות ראשית בגלל החשיבות העצומה שלה והיא גם הייתה בחלק מאוד נכבד מהסרט... לגבי רנה זלווגר אני ממש לא יודעת מה להגיד... יש סרטים שבהם היא ממש חמודה ולא אכפת לי שיש לה פרצוף וקול מתקתקים כאלה. ב"האחות בטי" היא הייתה גדולה, ב"יומנה של ברידג'יט ג'ונס" גם כן מאוד אהבתי אותה ועוד כמה... בשיקאגו היא ממש עצבנה אותי אבל זה לא רק היא אלא גם הדמות המפגרת שלה... היא העצבנה אותי די רק בגלל העובדה שהיא לא מסוגלת לשיר... השאר זה נראה לי רק בגלל האופי המטומטם של הדמות שלה! וקתרין זטה ג'ונס הייתה מעולה בסרט, אבל מה לעשות שבהשוואה לתפקידים אחרים בסרטים אחרים היא לא משהו?! בסרט היא באמת הייתה מדהימה ושרה ממש מעולה ורקדה מדהים וראו שהיא די היחידה שממש אכפת לה מהסרט, אבל אי אפשר להשוות את ה-מ-ש-ח-ק שלה למשחק של מריל סטריפ או של ג'וליאן מור! פשוט אי אפשר! אני לא מדברת על השירה שלה, אני לא מדברת על הריקוד, אני מדברת על ה-מ-ש-ח-ק! היא שרה יותר טוב משתיהן, זה בטוח- אז שתזכה על השיר הטוב ביותר... אבל היא לא הייתה צריכה להפגין כישורי משחק וזה מה שאני כל הזמן אומרת ואני גם אמשיך להגיד.... ובואו ונהיה קיצונים- אם מולאן רוז' היה רק קומי ולא טרגי מהאמצע אז אני ממש לא הייתי בטוחה שמגיע לניקול אוסקר על מולאן רוז' ומדובר פה במישהי שהיא יותר ממשוחדת! אבל את כשרון המשחק של ניקול גילו באמת בקטע הטרגי, ומה לעשות- בשיקאגו אין קטעים כאלה! לטוב ולרע.... ומבחינת המשחק זה רע כי אז אין בעיה להתפשר במשחק בינוני וממש לא מעבר לזה... וגם אם קתרין רצתה לשחק מדהים ועם רגש לא הייתה לה אפשרות כי זה סרט נטול רגשות! הכל כל-כך ציני ומתחמק ממה שנקרא רגש שמשחק מרגש בכלל לא מתאים... וד"א לגבי האוסקר ומולאן רוז' יש לנו נחמה די גדולה- מולאן רוז' הולך להיות "מופע הקולנוע של רוקי" הבא! וזה הרבה יותר חשוב מכל פסלון מוזהב! הוא כבר בהקרנות של חצות בכל מיני מקומות בארה"ב ולאט לאט יצטרפו עוד מקומות וזה סרט שיזכרו לעוד המון זמן.... ושיקאגו הפריע לי מאוד בזה שבגלל שהוא זכה באוסקר עוד כמה זמן יזכרו שהוא היה הפורץ דרך למרות שכולם יודעים עכשיו שמולאן רוז' בכלל היה קודם והיה הפורץ דרך האמיתי! רק שאז האקדמיה הייתה עיוורת מדי ולא מוכנה לסרט מדהים ומקורי כמו "מולאן רוז'"

MCRulz Liron

New member
לא לא לא לא לא!!!

לא הבנת את כוונת המשורר(ת)... ברור שלשחקן מגיע פרס בגלל המשחק ולא בגלל גודל התפקיד - בדיוק בגלל הסיבה הזו, ג'וליאן מור לא היתה צריכה להדחף לקטגורית שחקנית המשנה. אי אפשר להשוות את המשחק של שחקן ראשי לזו של שחקן משני. משך הזמן על המסך לא משנה אבל אופן התפקיד הוא שקובע את האפשרות להשוות בין המשחק ולהעניק את הפרס לשחקן ש"הגיע לו" הכי הרבה. כמו שאמרתי מקודם, את יכולה להשוות את המשניות של ג'וליאן מור ב "השעות" למשניות של אד האריס? לג'וליאן היה תפקיד ראשי בדיוק כמו שלניקול היה תפקיד ראשי. מה לעשות שלמרות שהיא היתה מצוינת היא היתה הרבה פחות מרשימה מניקול? תחשבי לרגע ש FAR FROM HEAVEN לא היה קיים, או שג'וליאן היתה מקבלת על TH מועמדות לתפקיד ראשי - או לא בכלל (וזה מה שקרה למריל סטריפ בעצם לגבי "השעות"). אף אחד לא היה חושב לדחוף אותה לקטגורית המשנה. בגלובוס הזהב, קת'רין ורנה היו מועמדות שתיהן בקטגורית שחקנית הראשית ומי זכתה? רנה. זו בדיחה, ומירמקס הבינו את זה מהר מאוד והחזירו את קת'רין לקטגורית המשנה. נכון שיש מקרים גבוליים (דוגמת קייט ווינסלט ב"על תבונה ורגישות"), אבל לדעתי לא בשני המקרים הנ"ל. מולאן רוז' בהחלט סרט קאלט אמיתי, וזה בגלל שאף פעם לא נמאס לראות אותו לאלה שאוהבים אותו. השנינות, הרגש, הרומנטיקה ובעיקר השירים בעיבוד המדהים. הדבר היחיד שמבדיל אותו מסרטי קאלט אחרים (דוגמת "מופע האימים...") הוא שהוא היה גם הצלחה קופתית וגם קיבל ביקורות מדהימות. ספיקינג אוף וויצ'.... מישהו פה ראה את גליטר?

shiray

New member
אוקיי

עדיין היו הרבה שיחות לגבי המועמדות על המשחק ב"השעות" ותתפלאי, אבל לא כולם חשבו שהן שלושתן צריכות להיות מועמדות על תפקיד ראשי, היו לא מעט שטענו ששלושתן צריכות להיות מועמדות לתפקיד משני כי אמנם הן חשובות מאוד לעלילה והן דמויות ראשיות אבל רק בחלקים מהסרט ולא בסרט כולו וזמן המסך שלהן הוא לא מעבר לזמן המסך של שחקני משנה אם לא פחות... לדעתי, ואני הכל חוץ ממתחייבת על זה, למריל סטריפ היה יותר זמן מסך או זמן מסך זהה לזה שהיה לה באדפטיישן. ואני מסכימה איתך לגבי המשחק עצמו, כשמישהו מגלם את הדמות הראשית אז בדרך כלל הוא זה שמוביל את העלילה, הוא זה שהאחרים יותר תלויים בו מאשר הוא באחרים ולעומת זאת שחקני משנה תפקידם להוות הרקע והאווירה לשחקן הראשי ולהיות שחקני אופי... אבל ככה זה בסרטים יחסית גרועים. בסרטים טובים התפקיד הראשי הוא יותר מורכב. אמנם הוא זה שיותר מניע את העלילה משאר הדמויות, אומנם יש לו יותר זמן מסך גם והוא זה שיותר מעניין את הצופים, אבל יש בו גם את התכונות של תפקידי המשנה, הוא גם אופי ולא רק מעשים, הוא גם תלוי וניזון מהאחרים ולא רק משפיע עליהם... "השעות" זו דוגמה פשוט מושלמת לזה- שלושת הסיפוריים תלויים זה בזה באופן אבסולוטי- הסיפור של וירג'יניה לבד לא היה מעניין אף אחד, אך עם זאת בלי וירג'יניה שמניעה את הסיפור ויש לה הכי הרבה כוח בו (רואים את זה בעיקר בקטע של "המשורר. המשורר ימות"). יומה של לורה בראון היה כמו כל אחד מהימים אילולא היא קראה את מרת דאלווי מאת וירג'יניה וולף ועם זאת הסיפור שלה גם נותן כוח לוירג'יניה וולף... כנ"ל לגבי קלריסה- הדות לא הייתה אותה דמות, הסיפור שלה הוא בעצם הסיפור שכתבה וירג'יניה וללף ועם זאת בלי לורה לא היה לסיפור של קלריסה סוף... בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שלמרות שלכל אחת בשלושים דקות שלה היה לה תפקיד ראשי, בעריכה ובסרט עצמו יוצא שכל אחת מהן יכולה גם להיקרא שחקנית משנית... וד"א רק הערה אחרונה לגבי שחקנים ראשיים ומשניים- גם אי אפשר להשוות את גודל התפקיד של קתרין בשיקאגו לתפקיד של אד האריס.... האמת שכל הסיפור עם שיקאגו הוא ממש מסובך... לפי מה שאני הבנתי בהתחלה לא קבעו כאילו רוקסי היא הדמות הראשית וולמה המשנית ושתיהן אמורות להיות הראשיות... איכשהו בדרך תפקידה של רוקסי גדל (לצערי הרב) ואז בגלל זה רנה היא זו שזכתה בגלובוס הזהב ולא קתרין, כי חיפשו שחקנית ראשית והיה להם מוזר לתת למישהי עם תפקיד קצת יותר קטן משל שותפתה בסרט את הפרס על התפקיד הראשי... בגלל זה לדעתי הקטע של שיקאגו והמועמדויות שלו היה הרבה יותר מסריח מהקטע עם השעות! זה היה ממש כדי לנסות ולקבל שני אוסקרים על משחק... לגבי ההשוואה בין המועמדות של ג'וליאן ומריל על השעות אז התשובה היא יותר מברורה- כמו שלג'וליאן היה את הרחק מגן עדן ובו היה לה תפקיד ראשי ברור כשמש, למריל היה את אדפטיישן ובו היה לה תפקיד משני ברור! רק בגלל זה מריל הייתה אמורה להיות מועמדת כשחקנית ראשית על השעות וג'וליאן משני... אם לשתיהן לא היו עוד סרטים באותה שנה אז אני מאמינה ששלושתן היו מועמדות באותה קטגוריה, למרות שאולי גם אז היו מפצלים כדי שמישהי מהן תזכה כי אחרת הקולות יתפצלו... מה שכן העובדה שמריל לא הייתה מועמדת על תפקיד ראשי אז היא לא הייתה מועמדת בכלל על השעות לא קשור לקטע של ג'וליאן... מריל גם אם היא הייתה רוצה היא לא הייתה יכולה להיות מועמדת על תקפיד משנה אם היא לא הייתה טובה מספיק בשביל תפקיד ראשי... ולגבי מולאן רוז' אני אמרתי שהוא הולך להיות מופע הקולנוע של רוקי החדש ממש לא בגלל שהם דומים, הם שני המחזות זמר הכי שונים שיש בכלל! פשוט בגלל זה שיש למולאן רוז' מעריצים כמו למופע הקולנוע של רוקי ושבאים להקרנות עם תלבושות ולאט לאט חושבים על משפטים והכל.... ואני סנילית בצורה מדהימה או שמולאן רוז' לא היה הצלחה קופתית יותר מדי?!?! הוא היה סרט עם הכנסה יחסית בינונית.... לדוגמה "האחרים" הכניס פי כמה וכמה יותר כסף... ובחיים לא ראיתי גליטר ואני גם לא אראה... האא וגם לא קרוסרואדס!!!!

Padme Amidala

New member
איך הרגת אותי עם הפרצופי רנה...

אני דווקא אהבתי אותה ב"יומנה של ברידג'ט ג'ונס", אבל בשאר הסרטים שלה היא באמת מעצבנת. האלי ברי בכלל הרגיזה אותי!!! היא עושה סרט אחד איכותי ואז נותנים לה אוסקר, במקום שחקניות כמו ניקול, ג'ודי דנץ' (המלכה!), וככה זה. הקטעים עם ההיסטריה שלה באמת היו מרגיזים למדי, אם הייתי שם הייתי נותנת לה זבנג על הראש או לפחות מצמידה לה נייר דבק לפה כדי שתשתוק קצת. בסדר, אז באמת כל יום לא זוכים באוסקר, אבל איזה כמויות של היסטריה! ושנה אחר כך היא רצה לעשות את ג'יימס בונד. גם כן שחקנית איכות.....

MCRulz Liron

New member
חחח זבנג!

גם אני הייתי נותנת לה זבנג... ודחופת לה את האוסקר לפה כדי שתירגע! ג'יימס בונד , "דג חרב" ו "X2" הם הסרטים שהיא עשתה אח"כ... Nuff Said.

shiray

New member
ממש!!!!

לא מספיק שאני עוד הייתי בהלם מוחלט מזה שניקול לא זכתה וגם לא ג'ודי דנץ' שחשבתי שתזכה אם ניקול לא תזכה, אלא שגם הקרציה הזאת מתחילה לשגע לי את השכל!!!! אני עם דמעות בעיניים ומולי עומדת לה האלי בכי ובוכה ובוכה ובוכה ומשגעת את השכל כאילו היא באמת לא מבינה שהיא זכתה רק בגלל שהיא שחורה.... אם עוד היה לי כוח באותו יום הייתי זורקת משהו על הטלוויזיה.... ואז כשהיא שיחקה בג'יימס בונד (שד"א זה התפקיד הכי משפיל שיש לנשים! אני שונאת את סרטי ג'יימס בונד רק בגלל שהם כאלה שובניסטיים!!!! ג'יימס בונד הזה אונס נשים, עושה מה שבראש שלו וחושב שמגיע לו כי הוא בונד, ג'יימס בונד. גועל נפש!) ואז בעוד כמה סרטים שדורשים ממנה להתפשט וכל השאר ממש לא קריטי.... כ"כ התעצבנתי!!!!! היא הייתה הארונה שהגיע לה לזכות באוסקר!

Padme Amidala

New member
אממממ...

קודם כל, אני לא חושבת שהיא זכתה רק בגלל שהיא אפרו אמריקאית. אמנם לדעתי לשחקניות האחרות הגיע יותר לזכות, והאלי הפגינה כזאת סצינה... אני שונאת שחקניות שכשהן זוכות, הן מתחילות לעשות סצינה כדי להוציא את העיניים לכל המועמדות האחרות! אותו הדבר עם האלי ברי בשנה שעברה, והשנה עם רנה זלווגר ב-SAG, שלא לדבר עד כמה הייתי המומה שהיא זכתה, אבל ראיתם איזה סצינות?! צרחה, צווחה, השוויצה שהיא מקבלת נשיקה מפירס ברוסנן... ושמתם לב שהיא היללה את כל שאר המועמדות- את דיאן, ג'וליאן, וסלמה- אבל לא אמרה מילה על ניקול?! אם תשאלו אותי בטח היחסים שלהן בצילומים של קולד מאונטיין לא היו משהו, בטח היה קשה לה עם זה ששמו אותה בתפקיד משני ואת ניקול בראשי.... אומרים שהאלי ברי הייתה דווקא מעולה ב"מונסטר בול", אבל אני לא ראיתי את הסרט.

Padme Amidala

New member
אוקיי- ועכשיו לעדכונים:

אלו הגלריות שעודכנו היום, על כולן עבדתי די קשה: אוסקר 2003 באטמן לנצח האחרים השעות מולאן רוז' משחקים מפתים עיניים עצומות לרווחה פסטיבל סאנדאנס 2002 פסטיבל קאן 2003 קסם מעשי תמונות מאגזינים תיהנו!!!

shiray

New member
ואווו

נכנסתי מהר לבדוק את העדכונים ועבודה ממש ממש ממש טובה!!!!! חתיכת השקעה טוב אני ממש ממש חייבת לזוז... עוד 5 וחצי שעות אני צריכה לקום כבר אז ביי בנתיים!!! אני מאוד מקווה להכנס בקרוב ולבדוק עדכונים ולכתוב קצת מדי פעם... אם רק יהיה לי זמן

למעלה