אוקיי.......

cha ching

New member
אוקיי.......

(אל תהיו קשים איתי(?!)...אין לי שיט בתחום הזה..) אם הבנתי נכון, ההבדל בין DND לבין RPG, זה שבDND יש בעצם דמויות קבועות, אבל RPG מאפשר...מחשבה חופשיה....... נכון?

Gilgam69

New member
לא

D&D, או מו"ד בעברית, זה סוג של RPG או מ"ת (משחקי תפקידים). D&D הוא אחד מיני סוגים רבים של RPG. ענה לך על השאלה?

cha ching

New member
בערך...

זתומרת, תוכל לפרט לי עוד סוגי מ"ת....? ומה ההבדלים ביניהם.......?

שאלה גדולה שאלת

משחקי התפקידים מחולקים בגדול לשני סוגים - פרי פורם (צורה חופשית), ומערכות או שיטות מוכנות מראש. בצורה החופשית החוקים, העולם והאפשרויות שיש לבניה ומשחק של הדמויות הם באופן מלא יצירי דמיונו של השליט (הידוע בכינויו/ה GM=GAME MASTER). בצורת המשחק של השיטות - יש כללים המפורסמים בחוברות או ספרים ניתנים לקניה (לרוב) או להשגה באינטרנט (לפעמים). כללים אלו מכסים מגוון מדהים של דברים - קיימות מערכות מינימליסטיות שנועדו לעזור בקווים כלליים מאוד לבנית עולם ודמויות, ועד מערכות שמורכבות מספרים של טבלאות שמכסות כל אספקט ואפשרות שיכולים להיות בעולם (למשל קרבות, פציעות, כמובן בנית הדמויות ואיוביהן, מפגש אקראי בעין דמויות (צשוחקות ע"י שחקן או ע"י GM) וכו´). הספרים והטבלאות הם תמיד בגדר המלצה לGM, והוא תמיד יכול להחריז שהוא משנה, מתעלם או מקבל כל כלל שקיים בהן. בסופו של דבר העולם והחוקים הם באחריות הGM. לגבי שמות של מערכות קיימות - אשאיר לחובבי המערכות בפורום להגיב. ההבדל בין D&D באופן ספציפי למערכות אחרות הוא בולט בכל מני תחומים. למשל - המערכות של D&D לפי מיטב ידיעתי נוצרו לשרת עולמות מבוססי פנטסיה. קיימות מערכות כמו למשל מרוצללים SHADOWRUN שמותאמות לעולם יותר מד"ביסטי. במקרה של מרוצללים - זהו עולם המשלב קסם עם סייבר פאנק. כמו כן יש שוני במידת החופשיות והדיוק ביצירת דמויות. המערכת המוצלחת ביותר שאני מכירה ליצירת דמויות היא GURPS=GENERIC UNIVERSAL ROLE PLAYING SYSTEM שכשמה נבנתה להתאים לכל סוג של עולם. היופי בה הם הכלים בבנית הדמויות, שהם מדויקים להפליא. לטובת D&D יאמר שזו כנראה המערכת הותיקה מכולן. למיטב ידיעתי לא ניתן לאמר שלכן יוצריה למדו מהנסיון יותר מהשאר... (טוב, טוב אל תהרגו אותי, בסך הכל עקיצה קטנה...) יש המון מרכיבים ואספקטים למשחק - מכמות הכללים (טכנית, כי צריך ללמוד אותם כדי לשחק) ועד מידת ההכתבת מהלכי המשחק לGM (אם קרבות בנויים כך שהם סיוט לניהול יעדיפו בד"כ השחקנים והGM להמנע מהם), מידת הערוב של קוביות (יש ויכוח אם הן גורמות לכך שהתוצאות של פעןלןת הדמויות יהיהו יותר או פחות מציאותיות), מידת הפרוט שבה נבנית דמות (משמעותי מבחינת המשחק עצמו וגם מבחינת הזמן. שחקן לא ירצה לבלות חצי מהזמן שלו בהרפתקאה חד פעמית בבנית הדמות - לפחות לא השחקן הממוצא (אני מודה שאני שונה בקטע הזה) ), ועוד ועוד. זה מבהיר קצת דברים?

cha ching

New member
כן :)

תודה... רק דבר אחד-למה כל הודעה שלך נגמרת בשאלה.....?

למעלה