אוקיי

cwen

New member
אז למה אף אחד לא מביא מספרים מדויקים?

שכוללים אחוזים מהמגזר? לא כזה קשה לערוך את הסטטיסטיקה.

לערוך את הסטטיסטיקה זה לא כזה קשה.

זה בלתי אפשרי לחלוטין. לא קים מגזר חרדי שניתן לתחום אותו, ולכן אי אפשר לערוך מחקרים סטטיסטיים שיקבעו כמה מאותו מגזר מתגייסים.

cwen

New member
אני מתפשרת על הלומדים במערכות החינוך החרדיות

ממילא כמעט רק משם באים האברכים.

cwen

New member
בתי הספר ששייכים לחינוך העצמאי, לא?

החרדים לא שולחים את הילדים לממלכתי דתי.

גם כאן כמובן ישנם זרמים רבים מאד

למשל רשת החינוך "אל המעין" של ש"ס שחלק ניכר מבוגריה מגיע לצבא, וכמובן- קיימים בתי ספר, בעיקר בהתנחלויות אבל גם בערים בתוך הקו הירוק שאינם "חרדיים"ואינם שייכים לזרם הממלכתי דתי. כאן מדובר בבתי ספר אולטרה ימניים- שבוגריהם מתגייסים לצה"ל, וליחידות קרביות.

cwen

New member
אם ההורים שם לא מגדירים את עצמם כחרדים

אז אין מה לספור אותם. לגבי ש"ס - חרדים. אז אפשר לעשות סטטיסטיקה.

על סמך מה בעצם אתה קובע שחלק ניכר מבוגרי "אל המעין" מגיע לצבא? ואנחנו צריכים גם לבדוק כמה מהם בנים למשפחות מסורתיות ששולחות את הילדים לאל המעין בגלל יום חינוך ארוך. יש לא מעט כאלה.

אני קובע שחלק ניכר מבוגרי אל המעין מגיע לצבא

על סמך זה שאני עדיין עושה מילואים ופוגש אותם שם- מגדירים את עצמם כחרדים ומתלוננים על "שנאת החרדים" של מי שרוצה לגייס חרדים בכפיה לצבא.

cwen

New member
מצוין. התקדמנו.

אתה יודע במקרה מה אחוז בוגרי אל המעין מבוגרי שאר מערכת החינוך החרדית?

(אנחנו מדברים פה רק על גברים, נכון? כי אצל הנשים לדעתי אחוז המתגייסות מקרב החרדיות הוא קרוב לאפס).

מאחר ואין כזה דבר מוגדר

בשם מערכת חינוך חרדית אי אפשר לקבוע איזה אחוז ממערכת החינוך שאינה קיימת תופסת רשת אל המעין.

cwen

New member
לא הבנתי למה אין

הסכמנו שמערכת החינוך העצמאית היא מערכת החינוך החרדית, לא? יודעים הרי אילו בתי ספר שייכים לחרדים.

מי זה "הסכמנו"?

אין מערכת חינוך עצמאית אחת. יש רבות. ועד שלא תהיה הגדרה "מיהו חרדי" אי אפשר לדעת מי מהן שייכת ל"חרדים".

למעלה